Training

Sports dairy #52 2023

De laatste week van het jaar is aangebroken. Ik had zoveel gepland voor deze week, maar moest de plannen echt bijstellen om nog wat beter te herstellen. Het jaar is nog niet voorbij en het lijkt er op dat de eerste doelen voor 2024 al in de kliko kunnen…

Zondag
Dit was zo mogelijk de leukste dag sinds lange tijd! Er lag al een tijdje een pakketje voor me van Secret Santa, maar die mocht ik vandaag pas openen. Een realistisch ‘wie ben ik’ spel met clues bracht me bij mijn Secret Santa. Nog best wel een lastige gok, maar ik had het goed! En als cadeautje kreeg ik twee mooie mineralen. Ook zo leuk om in de facebookgroep alle Secret Santa’s voorbij te zien komen!

In de middag ging ik naar mijn ouders om Kerst te vieren. Maar eerst moesten er koekjes gebakken worden. Ik had in mijn kerstpakket de ingrediënten hiervoor gehad. Te leuk om te doen, maar drie bakplaten vol vervolgens versieren met mijn creativiteit was wel wat veel van het goede.
Vervolgens was het tijd voor de cadeautjes onder de kerstboom en wat zijn we allemaal weer heerlijk verwend! Ik kan mijn kast verder inrichten, puzzelen, een een paar miljoen winnen in de Staatsloterij.

Maandag
Wakker worden voor een kerstontbijt, waarbij ik wijselijk de jus d’orange oversla om niet de rest van de dag op apegapen te liggen. Ik was eigenlijk van plan om vandaag mijn eerste rondje hard te lopen, maar ik durfde het nog niet helemaal aan. Meer dan wandelen werd het vandaag ook niet. Eerst van mijn ouders huis naar mijn eigen huis, en in de middag weer terug voor het kerstinder. Thuis ben ik ondertussen lekker een puzzel aan het maken en kon ik mijn kast verder inrichten, dus de dag kwam ik wel door.
De avond brachten we met een zes-gangen diner door bij een restaurant in het dorp. Superlekker gegeten!

Dinsdag
Ook vandaag werd er nog niet gelopen, maar wel weer gegeten. Vandaag richting mijn oom voor een gezellig avondje gourmetten. Alleen de lucht die er vervolgens drie dagen om je heen hangt… Poe!
We waren lekker op tijd terug, dus de puzzel moest er vandaag aan geloven! Die lag er aan het einde van de avond in.

Woensdag
Vandaag moest het er gewoon van komen. Ik moest en zou lopen. Een kort rondje, waarbij ik twee minuutjes dribbelen met een minuutje wandelen afwisselde. En natuurlijk in de zeikregen, want droog lijkt het nooit meer te worden! Maar het rondje ging boven verwachting goed! Ik hoef mijn plan voor de Florijnloop niet helemaal in de kliko te gooien, hooguit wat bijstellen. En aangezien ik zo gefocused was op de minuutjes, vergat ik een foto te maken. O ja, en zei ik al dat het regende? Het enige vervelende… nadien kreeg ik een flinke reactie in mijn heupbuiger. Dat kan er ook nog wel bij!

Donderdag
Ai, die heupbuiger is goed gevoelig. Stiekem hardlopen zat er vandaag niet in. Mijn overmoedigheid werd meteen de kop ingedrukt. Maar wandelen kon ik wel. Dus de stappers onder om een rondje door de modder te ploegen. Wat is het overal zeikesnat zeg!
De rest van de dag bracht ik lekker warm binnen door. Met een puzzel.

Vrijdag
De laatste personal training van dit jaar! Huub nam eerst even die heupbuiger onder de loep en we kwamen achter weer een mooie disfunctie, waardoor mijn quad behoorlijk gespannen stond. Die kreeg dus even de pijnlijke onderarm te verduren.
Daarna de weer de deficit deadlifts. Met 4 sets van 8 reps op 95 kilo een pittige training, maar we deden het rustig aan. Het voelde wel beter aan dan vorige week! Dus er is progressie! En afsluitend nog even lekker benchen en pull ups.Het maffe: in de middag was de zeurende pijn in de heupbuiger nagenoeg weg!

Zaterdag
En vandaag ook de laatste groepstraining van het jaar, al waren we maar met z’n drietjes. De squats gingen lekker. Zo gek, de ene week heb ik een betere mobiliteit als de andere week. Vandaag ging het dus superlekker! Ik moest wel op tijd weer naar huis, want vanmiddag moest ik naar de kazerne om oliebollen te verkopen! Er waren behoorlijk wat bestellingen vooraf gedaan, dus we hebben een mooi bedrag verzameld voor de brandwondenstichting.

Totaal loopkilometers deze week: 6 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 815 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km
Aantal loopkilometers september: 82 km
Aantal loopkilometers oktober: 145 km
Aantal loopkilometers november: 101 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!