Training

Sports diary #1 2020

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Al was ik nog helemaal niet klaar met 2019… Ik eindigde het jaar met een knaller! En het nieuwe jaar begon ook niet  bepaald rustig…

Zondag
Het jaar sloot ik af met het uitstellen van mijn looptrainingen, maar ik wilde nog wel even de 1000km aantikken. Dat deed ik zondag onder het genot van een prachtige lucht en een lekkere vrieskou. Heerlijk door de bossen dwalen en me voor het eerst bedacht dat deze hoek voor een loopfoto ook wel erg gaaf is. Ik loop hier al bijna 15 jaar…

Maandag
Een spannende dag vandaag, die uitmaakt hoe ik 2020 ga beginnen… Met de tofste job die er is! Vanaf 6 januari ga ik aan het werk voor het content team van Arko Sports Media. Eíndelijk (dit wil ik al sinds mijn studie) kan ik sport, schrijven, communicatie en alles er omheen combineren, waarbij mijn beleidsachtergrond ook nog eens helemaal van pas komt!
En de laatste maandag van 2019 betekent ook de laatste #MedalMonday. Al mijn medailles hebben een mooi plekje en om de herinneringen nog levendiger te houden heb ik van iedere race een fotootje op de Instax geprint.

Dinsdag
Ik had gehoopt vandaag nog wat laatste kilometers van het jaar te kunnen gaan lopen, maar mijn enkel voelde wat dwars. In plaats van hardlopen werd het dus wandelend boodschappen doen. Wat overigens geen pretje is als je als de dood bent voor vuurwerk. En er wordt hier behoorlijk wat afgeknald. Dan zit ik liever binnen! Kon ik meteen op de valreep van 2019 nog een jaaroverzicht maken.
Oudjaarsavond vierde ik met Sofie bij mijn ouders thuis met zelfgebakken oliebollen, Schwarzwalder Kirsch taart van Sofie en puzzelen. Uiteindelijk lag ik om een uurtje of 3 pas op bed.

Woensdag
Zo en met dat hele late naar bed gaan ben ik meteen klaar! Ik slaap een gat in de dag en ontbijt met taart. Vervolgens krijgt de auto een douche want die zit helemaal onder de vuurwerktroep. De wind stond net verkeerd, want bij mijn ouders is het juist heel rustig met vuurwerk in de straat. Tactiek om de auto hier te parkeren dus mislukt.
Omdat mijn loopje gisteren niet doorging, wilde ik het jaar goed beginnen met een korte run. Wat een mist. Echt een troosteloze dag. Gelukkig staat m’n koppie goed, want van dit weer word je vanzelf depressief…

Donderdag
Op naar Duiven voor een training met Celine. Ze heeft mij enige tijd terug gevraagd of ik haar wil trainen naar het komende Spartan seizoen. Dus nadat we eerst wat krachttraining hadden gedaan, volgde nog een rondje hardlopen. Weer van dat nare weer, maar de kinderboerderij waar we langs kwamen was een leuke en vooral welkome afleidingsmanoeuvre en een mooi zenmomentje!

Vrijdag
Nieuw jaar, nieuwe kansen en de start van een nieuw trainingsschema bij Huub. Na de 1 rm deadlift was ik de snatch deadlifts al làng vergeten. Boy ik weet ook waarom! Wat een ellendige oefening! Met meer reps en dan zo in elkaar gevouwen (al moet ik zeggen dat ik me aardig makkelijk onderin gevouwen kreeg) schiet de hartslag omhoog met als gevolg dat het sterrenfirmament aan me voorbij trok en het koud zweet me uitbrak! Daarna nog een vrolijke serie van Romanians en walking lunges… die ga ik voelen morgen. En laat ik dan net aan de start staan van de Florijnwinterloop…

Zaterdag
De spierpijn is op zeker aanwezig! De opdracht om het tijdens de Florijnwinterloop bij de 5 kilometer te houden nam ik dan ook ter harte, al had ik eigenlijk het plan om de 10EM te gaan lopen als duurloop. Ik wil namelijk mijn loopvolume weer eens op gaan schroeven, maar dat wordt dus niet vandaag. Lopend naar de sportvelden, even een startnummer scoren, kletsen met bekenden en op naar de start, want ik werd om 13.00 uur weg geschoten.
Stijf als wat ging ik van start, maar iedere kilometer ging het tempo ietsje omhoog en voelde het wat soepeler. Totdat bij 3,5 km voor me een man onderuit ging en bleef liggen. We dachten eerst dat hij gestruikeld was, maar al snel (dankzij een verpleegkundige ter plekke) bleek dat we direct moesten beginnen met reanimeren. Op dat moment doe je wat je moet doen zonder er bij na te denken, maar toen we naderhand met z’n allen finishten kwam het allemaal even goed hard binnen. Gelukkig hebben we de persoon bij kennis gekregen, mede dankzij de EHBO die binnen een paar minuten aanwezig was met een AED. Hopelijk maakt hij het goed… Dit hield me de rest van de dag behoorlijk bezig en ik was er aardig door van de leg.

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 1008 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 20 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km
Totaal maart: 88 km
Totaal april: 88 km
Totaal mei: 103 km
Totaal juni: 97 km
Totaal juli: 48 km
Totaal augustus: 82 km
Totaal september: 90 km
Totaal oktober: 70 km
Totaal november: 89 km
Totaal december: 78 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!