Training

Sports diary #1 2021

Een weekje vakantie is te snel voorbij. Een nieuw jaar en we knallen meteen een heftige eerste week in… Ik dacht dat 2020 voorbij was!!

Zondag
Wat een ongelooflijk beroerde nacht. Ik heb nauwelijks een oog dicht gedaan, zag het 3.30 uur worden en was de volgende dag zo brak als wat. En dat terwijl ik in Dry January geen druppel alcohol drink! Iets met heel veel negatieve energie.
Na een dag lamballen vond ik toch dat ik ‘iets’ aan beweging moest doen, dus trok ik de barbel onder de bank vandaan, gooide er wat gewichten aan en werkte aan wat mobiliteit in de huiskamer.

Maandag
De eerste werkdag van het nieuwe jaar en… van mij mogen alle werkdagen zo zijn! Gezellig babbelen met collega’s, gelukkig nieuwjaar, mailbox beetje doorwerken en tot de conclusie komen dat de werkdruk van voor de vakantie volledig weg is. Heerlijk! Dus kon ik ook met gerust hart tussen de middag de loopschoenen aantrekken voor een hoognodig potje runningtherapy. Want ook al is de werkdruk weg, privé gaat er het een en ander niet goed… Met dit rondje verdiende ik ook mijn eerste ansichtkaart uit IJsland en maakte ik de weekchallenge van de Dry January Challenge compleet met #craftbeerforest.

Dinsdag
Een bijzonder gesprek met mijn werkgever vandaag. Mijn contractverlenging moest nog geregeld worden evenals wat zaken voor mijn brandweeraspiranties. Onverwachts kreeg ik het aanbod om terug te gaan in werkuren! Dat kwam echt als een volslagen verrassing dus dat moet ik eerst even laten bezinken. Maar super blij en dankbaar dat mijn werkgever zo  met mij meedenkt! En eigenlijk heb ik mijn keuze al gemaakt…
En ook leuk: met een beetje hulp van wat mede agenten heb ik Cypher Expert van Operation Bletchley opgelost!

Woensdag
De week vliegt aardig voorbij, zo ook de kilometers die ik vandaag tijdens mijn lunchrun liep. Ik heb van die gekke gewoontes. Dan loop ik een periode een rondje naar bijvoorbeeld de Zanderij en ben ik daar niet weg te slaan, deze week heb ik dat met het Henschotermeer.
’s Avonds deed ik iets wat de komende twee jaar mijn woensdagavonden gaat bepalen. Ik ga terug de schoolbanken in want mijn opleiding brandweer Manschap gaat beginnen! Heel erg veel zin in! Ondanks corona gaat de opleiding van start, omdat de dienstverlening van de brandweer door een te kort aan manschappen onder druk komt te staan.

Donderdag
Ik zou bijna de weg kwijt raken met alle challenges, maar Bever heeft de #Bevergoedvanstartweken: vanaf 28 december iedere dag (30 dagen totaal) een challenge, die je in eigen volgorde mag volbrengen. Op dit lijstje stond ook een wandeling met zonsopgang. En zo stapte ik met mijn moeder al vroeg in de rondte door het bos. Van de zon was niets te zien want die verschool zich achter een dik wolkenpak. En ook al vonden we het allebei heel vroeg, het was heerlijk en we gaan dit vaker doen! Wat in de toekomst ook makkelijker kan, want vandaag ging de kogel door de kerk: ik ga van 32 uur werken terug naar 26 uur! Superblij met deze beslissing!

Vrijdag
Na twee weken ‘vrijaf’ was het vandaag weer tijd voor een training bij Huub. Hij heeft de nodige aanpassingen moeten doen, maar daardoor kunnen we nu wel (buiten) door blijven trainen volgens de coronamaatregelen. Daar ben ik heel erg blij mee! We beginnen het jaar rustig aan met deficit deadlifts met een wat lager gewicht en hoger volume en dat voelde weer erg fijn! En dat buiten trainen? Dat valt enorm mee! Je krijgt er alleen een snotneus van.
En alsof het de week van beslissingen is… De middag kreeg een wending door een besluit dat onvermijdelijk was en dat ik achteraf gezien veel eerder had moeten nemen…

Zaterdag
Ik was getuige van een prachtige zonsopgang vanochtend in de auto op weg naar Breda. Maar helaas, een ongeluk op de A27 zorgde er voor dat ik een detour moest nemen waardoor ik maar een half uur trainingstijd had in plaats van een uur en ik thuis nog wat huiswerk had. Maar o wat had ik deze training nodig om een berg frustraties er uit te knallen. Als Huub van mijn foto’s van de laatste tijd kan afzien dat ik mezelf aan het kwijt raken ben dan weet ik dat mijn besluit van gisteren de enige juiste was.

De middag bracht ik door met Celine om behoorlijk wat van me af te praten. De laatste paar maanden zijn niet mijn leukste geweest. Ik ben mezelf kwijt geraakt door omstandigheden, heb me er in laten meeslepen en soms doen besluiten nemen gewoon pijn. Niets fijner dan vrienden die er dan voor je zijn.

Totaal loop kilometers deze week: 18 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 25 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!