Training

Sports diary #1 2022

‘Nieuw jaar, nieuwe kansen’ wordt vaak gezegd, maar voor mij mag 2022 al voorbij zijn zonder dat het begonnen is. Wat een verrotte bende… Mijn hoofd is een puinhoop en ik ben blij dat sporten, werk en de brandweer de nodige afleiding bezorgen. Eén week done, nog many to go…

Zaterdag
Het enige positieve van vandaag: de eerste uitruk van het jaar is een feit. We werden opgepiept voor een containerbrand. Aangekomen hadden de buren al zand op het vuur gegooid en was onze taak af te blussen. Gelukkig niet te veel schade en geen slachtoffers. Het gaf me in ieder geval even wat afleiding na de meest verrotte week ever.

Zondag

De kop van het nieuwe jaar is er af…. Een jaar dat niet slechter kon beginnen. Alleen zijn wil ik niet, maar gelukkig heb ik lieve vrienden die voor me klaar zijn als ik het nodig heb. En dus waai ik vandaag uit met Melissa in Scheveningen, hebben we goede gesprekken en hoop ik stapje voor stapje meer inzicht in mijn eigen hoofd te krijgen.

Maandag
Het zou droog zijn vandaag. Beloofden ze daar van het weer. Maar precies als ik een paar kilometer onderweg ben begint het te regenen, met een stortbui precies op het moment dat ik bij een informatiepunt in Den Treek aankom en onder het afdakje kan schuilen. Normaal gesproken kan ik met hardlopen mijn hoofd wel leeg krijgen, maar dat lijkt nu onmogelijk. Mijn hoofd houdt maar niet op met me gek te maken.

Dinsdag
Ook al was mijn week vakantie ruk, ben ik helemaal leeg en voel ik me een dweil, stiekem ben ik blij dat ik deze week weer aan het werk ben. Het geeft wat afleiding. Ik start de dag met een wandeling met ma door het modderige Geerestein.

Woensdag
Een loopafspraak viel vandaag letterlijk in het water. Wat een pleuresweer… komt aardig overeen met m’n gemoed. Maar met een kop thee/koffie kon ik wel een fijn gesprek voeren. Weer een stapje dichter bij begrip van mezelf. Soms kan ik mijn eigen gedachten niet eens volgen.
De rest van de dag moest ik nog even flink aan de slag om mijn werk voor deze week af te krijgen. Gelukt! Weekend!!

Donderdag
Weekend! En dat moet gevierd wroden met een rondje hardlopen door de vrieskou. Wat een prachtig weer (in tegenstelling tot gisteren…)! En dat leidde ook weer tot een heleboel ijshaar onderweg. Maar het mooiste van dit rondje: een heerlijke warme chocolademelk op een terrasje met de kop in de zon! Soms kunnen die kleine dingetjes zo fijn zijn. Helemaal als ze illegaal zijn.
’s Avonds heb ik nog een oefenavond bij de brandweer en knippen we een dak van een auto. Over twee weken al weer een toets en ik vind het toch fijn om ieder moment van oefening mee te pakken. Gelukkig kregen we van de VRU toestemming voor deze oefening.

Vrijdag

Deadlifts for breakfast en aardig pittig vandaag! Twee sets van drie reps op 130 kilo. Ze zien er soepeler uit dan ze voelden!

Vervolgens had ik een lange rit voor de boeg naar Münster voor een noodzakelijk weekend weg. Niet alleen om eens even buiten mijn eigen vier muren te verblijven waar ik de afgelopen weken behoorlijk gek werd, maar ook voor goede gesprekken en veel sporten. Maar eerst testen. In Duitsland geldt een 2G(+) beleid, waarbij vrijwel alles geopend is en je met de coronachackapp en eventueel een sneltestbewijs toegang hebt tot alles. Ik voel me nu al bevrijd van het juk van de Nederlandse regering! Een pizza eten in een restaurant was te lekker!

Zaterdag
Aangezien ik vandaag niet bij Huub kon trainen ben ik hier de gym ingegaan. Vandaag weer eens ouderwets gesquat met lowbar backsquats en front squats en nog een serie van beenoefeningen, nog wat presses en pull ups en toen had ik honger.
Vervolgens werd Münster verkend. Wat een superleuk stadje! Alle winkels en restaurants open. Iedereen houdt zich gewoon netjes aan de regels zonder te zeiken. En op iedere straathoek is een testlocatie om je sneltest te doen, waarvan je binnen een kwartier de uitslag hebt en dan voor 24 uur toegang hebt tot alle G2+locaties.

Totaal loop kilometers deze week: 37 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 37 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!