Training

Sports diary #10-12 2019

Fast forward! De weken vliegen voorbij! Dus even een terugblik in een nutshell van de  laatste weken, want ik heb een achterstandje opgelopen. Het waren wel enorm leuke en afwisselende weken, waarbij een beetje storm wat roet gooide in de loopkilometers, maar ik me prima op een alternatieve manier kon vermaken.

Week 10
Heerlijk om na het werk even nog wat energie kwijt te kunnen en weer op te laden. Maar dan moet het niet stormen. Wat een kakweer deze week zeg. Om bijna somber van te worden. Maar ik laat me niet kisten. Donderdag liep ik een rondje langs het IJ in Muiden. Wat een metafoor voor het leven was dat zeg! Vechtend tegen de tegenwind, tranen uit de ogen. Vervolgens de slagregen recht in het gezicht waardoor ik gedwongen werd me even 180 graden te draaien met de wind in de rug om mijn telefoon op te bergen. Ontstaat er recht voor mijn neus een hele felle dubbele regenboog! Binnen een paar minuten was die ook weer weg. Na 4 kilometer opboksen tegen de wind kreeg ik een zoete beloning in de vorm van kleine lammetjes die vrolijk rond huppelden. En toen weer 4 kilometer terug met de wind in de rug. De rukwinden bliezen me van links naar rechts over het pad. Armen wijd om zoveel mogelijk wind te vangen en me mee te laten voeren. Ultiem geluksgevoel!
Mijn vrijdag was een pittige! Eerst training in Breda en ’s avonds hing ik met Stefanie in de bouldermuur in Amersfoort. Eindelijk lukte het ons een date te plannen en we waren dus ook actiever met kletsen dan met klimmen. Toch onszelf aardig naar de getver geklauterd dus gingen we de stad in om nog even een hapje te eten. Topdagje!
De week werd afgesloten bij Huub met een gevecht met het duiveltje in me die zei te stoppen. Maar Huub schreeuwde harder en dus stampte ik mijn poten kapot. Go deep or go home! Dat zei hij dan weer niet, maar dit soort trainingen zorgen er wel voor dat ik tijdens de races diep kan gaan.

Week 11
Een druk weekje met slecht weer en daardoor wat minder loopkilometers. Ik had echt geen zin om me na het werk nat te laten regenen en zeiknat naar huis te moeten rijden en ook met een onweerswaarschuwing blijf ik liever binnen. Dus deze week werd er ook wat alternatief getraind en volgde ik woensdag als van ouds weer een Oly-les bij Crossfit Amersfoort. Ik heb vooral het koffieleuten gemist! Naderhand kwam ik er achter dat de clean – push press op 55 kilo nagenoeg een PB was. Mijn clean & jerk PB ligt op 57,5!
De trainingen bij Huub waren hard! Met vrijdags 5 x 5 deadlifts op een gewicht dat ik de week ervoor nog 3 x 3 deed en 5 kilo onder mijn PB ligt van 85 kilo en zaterdag een PB op de deadlift. Sick!

De week werd vrijdag nog even opgefleurd met een belated birthdayparty met Sanne. Samen boulderen en daarna een hapje eten met… een biertje! Jaja, I did it! Toch een biertje gedronken!

Zondag
Mijn handen jeukten! Het boulderen ging vrijdag zo lekker dat ik vandaag weer ging. Al  merkte ik dat de armen toch wat vermoeider waren na de trainingen van vrijdag en zaterdag. Ik kon toch een paar leuke routes klimmen, iets minder soepel, maar hé dat zijn details.

Maandag
Wat een rare dag. Tegen de middag bereikte het nieuws van de aanslag in Utrecht me en ik was er behoorlijk door ontdaan. M’n stadsie! Blijf van m’n stadsie af! Ik liep vlakbij het 24 Oktoberplein jaren geleden stage en zat regelmatig in de tram die kant op. Zo dichtbij. Na het werk moest ik mijn hoofd leeglopen.

Dinsdag
Ik ga met de flow. Sinds mijn burnout heb ik geen vastomlijnd plan over hoe ik mijn leven inricht en laat ik me leiden door mijn gevoel en de kansen die er op mijn pad komen. Daarom zat ik vanavond ook ineens in Hoeven bij een informatiebijeenkomst over een wel heel interessante cursus/opleiding over zelfontwikkeling. Volgens mij iets wat perfect bij mij past. Wordt vervolgd!

Woensdag
De lente zou vandaag teruggekeerd moeten zijn, maar het was toch aardig bewolkt. Wel een lekker rondje gelopen in Den Treek. Uiteraard weer langs mijn zenplekje waar ik sinds lange tijd weer eens een treehug deed. Dat kostte me bijna mijn tight! Ik had nog helemaal geen zin om naar huis te gaan dus plakte lusje aan lusje.

Donderdag
De laatste werkdag van de week alweer. En ik kan je zeggen dat dat best wel gewenst is. Dit was een pittig weekje die ik op een niet heel fijne dure manier afsloot met een autoprobleempje.

Vrijdag
Vanwege auto-omstandigheden vandaag niet naar Breda, maar trainen in Amersfoort in de box. Programmaatje mee en gaan met die banaan! Eerst een rondje hardgelopen. Het lijkt wel of het meezeulen van een paar kilo minder nu al effect heeft op mijn gemiddelde snelheid. Vervolgens een serie squats, gevolgd door bench press. Omdat ik geen spotter had was ik een beetje voorzichtig met laden, maar kon toch de squats eindigen met 3 van de 5 sets op 80 kilo en de laatste set bench (met spotter) op 60 kilo. Heeeeel stiekem heb ik toen ook nog setjes pull ups en dips gemaakt… Sorry Huub…

Zaterdag
Yes, tijd om mijn nieuwe tijd te testen van Elite-apparal (je kunt ze nu pre-orderen voor € 75,- incl verzendkosten)! Die moest dus even op de foto en voor het eerst in mijn leven zag ik mijn onderrug met een… sixback… Whut!? Ik wist niet dat dat kon! Bijzonder om te merken dat mijn lichaam nog steeds iedere week enorm veranderd door andere voeding!

Alhoewel de training qua omvang wel heel erg beperkt lijkt, kun je er toch aardig deaud van gaan.
5 x 5 deadlift op 115
5 x 5 pul ups
6 x 20 sec prowler sprint
Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe ik er na de sprints bij lag… Die deden pijn. Al merkte ik een aanzienlijke verbetering in de ademhaling en het herstel tussen de sprints door ten opzichte van vorige week! Winst winst winst!

Totaal loop kilometers deze weken: 41 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 222 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!