Training

Sports diary #10 2021

Een stormachtige week, die de trainingsplanning een beetje in de war gooide. En ik leerde het ABC. De opleiding manschap is nu echt van start gegaan!

Zondag
Vandaag de ‘grote test’: zou ik pijnvrij kunnen hardlopen? Ik wisselde het hardlopen en wandelen daarom af en kwam tot een pijnvrije 7 kilometer én een voorjaarsfoto waarvan het idee al even in mijn hoofd zat. Ik moest alleen even wachten totdat de narcissen begonnen met bloeien.
’s Middags had ik een vreetdate met de meiden. Na een heerlijke lunchplank liepen we het dorp in voor een ijsje om bij terugkomst aan de andijviestamppot te gaan. Jammer van de avondklok, maar dit was al genieten en een goede afsluiter van het weekend.

Maandag
De werkweek kickte er goed in met een paar deadlines die vandaag gehaald moesten worden. Dus het werd een lange werkdag en ik had niet eens de mogelijkheid om boodschappen te doen of te sporten. Nog net voor de avondklok redde ik het om even een rondje te wandelen. Heerlijk die frisse lucht! Helemaal na een lange dag binnen achter de laptop.

Dinsdag
Vanochtend stond mijn halfjaarlijkse tandjes APK op de agenda. Ik zit nog steeds bij de tandartspraktijk in het dorp waar ik opgroeide en iedere keer combineer ik het met een lokaal rondje hardlopen. Ik wilde een verhard rondje lopen na de regenbui van vannacht, maar zoals wel vaker gingen de voeten weer een totaal andere kant op en eindigde ik in de modder op een klompenpad. Wel een heel leuk rondje, maar mijn benen vlogen alle kanten op. Ik eindigde nog net niet in de knoop door al dat geglibber in de modder.

Woensdag
Vanavond mocht ik na de laatste dag werken deze week, weer naar de kazerne voor de manschap opleiding. Vandaag hadden we bezoek van iemand die op de meldkamer werkt waar alle 112 meldingen binnen komen. Interessant om te horen hoe het daar aan toe gaat. De avond vloog dan ook voorbij en met mijn verklaring liep ik na het ingaan van de avondklok weer door de verlaten straten terug naar huis. Het blijft een heel rare gewaarwording…

Donderdag
Eigenlijk had ik vanochtend een looptest bij 5dLab in Purmerend maar vanwege storm Evert heb ik de afspraak verzet. Toen de storm wat geluwd was wilde ik toch nog even wat kilometers maken. Een rondje van 8 kilometer leek me prima. Maar bij de afslag afgekomen had ik nog geen zin naar huis te gaan, dus besloot het 12 km rondje te pakken. Om uiteindelijk met 17 km in de benen thuis te komen. Als het lekker loopt (met de wind in de rug) moet je het er maar van nemen!

Vrijdag
Storm of niet, ik kon vanochtend gelukkig trainen bij Huub! En dat was een bijzondere gewaarwording… Na een paar testjes en lopen op speciale zooltjes schoten mijn deadlifts door het plafond! Die 122,5 kilo heeft nog nooit zo licht aangevoeld!

Zaterdag
Vandaag geen training bij Huub maar de hele dag in de schoolbanken. Althans, deels, want het levensreddend handelen dat vandaag op het programma stond bestond vooral ook uit veel praktijk. Zoals het aanleggen van een traumaverband en tourniquet. Onwijs leuke en leerzame dag! Eindelijk is de opleiding ′echt′ gestart.

Totaal loop kilometers deze week: 37 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 298 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!