Training

Sports diary #10 2024

Nieuwe maand, nieuwe kansen… Zegt ze dubbelzinnig, want zo is het exact! Deze week stond bol van de afwisseling, net als het weer.

Zondag
Het begint lente te worden! Met mijn huis vol lentebloemen en het zonnetje buiten kriebelt het. Exact een week geleden liep ik de marathon en de gehele week heb ik niet hardgelopen om even wat rust te pakken. Ik merkte dat wat peesaanhechtingen een beetje geïrriteerd waren. Wandelen deed ik wel. Maarrrr… vandaag voelden de benen goed en besloot ik in het lentezonnetje een kort rondje te lopen. Eens kijken hoe het gaat. Het idee was om een kort rondje te doen, maar dat plan veranderde al snel toen ik de temperatuur voelde. Ik ging naar het Hens, besloot ik.
Daar aangekomen gingen de schoenen uit, even een rondje op de blote voeten om het eiland lopen, ijskoffietje drinken bij het Beach House en vervolgens de looproute vervolgen terug naar huis. Normaal gesproken een vrij laatste stuk langs de provinciale weg, maar die werd onderbroken door… lammetjes!! En heel veel bloesem!

Maandag
Nieuwe week, nieuwe kansen. En een verrassende wending in de middag toen de pieper ging voor een keukenbrand. Als nummer twee samen met mijn maatje naar binnen, waar achterin de woning de afzuigkap in brand stond. Al lag de oorzaak waarschijnlijk bij een pan op het vuur. Dat het goed gebrand heeft was te zien aan de flinke roetaanslag in de keuken. Gelukkig raakte niemand gewond.
En vervolgens weer aan het werk!

Dinsdag
De dag begon met mijn halfjaarlijks gevreesde moment bij de tandarts en mondhygiëniste. Ook al zijn ze superlief, ik blijf er altijd wat zenuwachtig voor. Gelukkig bleek alles prima in orde en ging met piekfijn schone bijtertjes weer de deur uit. Op naar kantoor, waar ik de rest van de dag doorbracht. Vandaag ook een best wel spannend gesprek met mijn directeur! En… ik heb een nieuwe baan! Per 1 mei ga ik werken bij de KWBN, nu een opdrachtgever van mij.

Woensdag
Van werken kwam vandaag niet heel veel terecht. ’s Middags had ik namelijk een begrafenis. Hoe bizar is het dan dat je ’s ochtends met vrienden aan het appen bent, die vragen iets door te sturen waarop ik antwoord dat dat later wordt, want ik moet de deur uit voor een begrafenis. Blijken zij die middag ook een begrafenis te hebben en zo sta je bij dezelfde uitvaartdienst! Wel een bijzondere van een groot natuurliefhebber, waar we na een mooie dienst afscheid konden nemen in zijn boshuis.

Donderdag
Omdat gisteren niet een heel productieve dag was, had ik vandaag nog wat werk te verzetten. Dat begon met een interview, dat ik vervolgens uitwerkte en het inplannen van een volgend interview. Ondertussen scheen de zon heerlijk en wilde ik zo snel mogelijk naar buiten. Blij dus dat het werk er op zat en ik de deur uit kon! Alleen had ik me iets op de temperatuur verkeken. het was toch iets frisser dan ik dacht, dus een dip met de voeten in het Hens tijdens mijn rondje hardlopen liet ik maar even achterwege.

Vrijdag
He bah, Huub is ziek! Dus in plaats dat ik vanochtend naar Breda reed, stond ik vanochtend de boel in de huiskamer te verbouwen om de training thuis te doen. Eigenlijk was het plan om in de tuin te trainen, maar dat plan liet ik varen toen ik de buren de ruiten hoorde krabben.
Met het mooie weer van vandaag was het de hoogste tijd om de tuin eens onder handen te nemen. Met de hoge temperaturen loopt de natuur een beetje voor op andere jaren. De voortuin is helemaal gesnoeid, kliko vol! Gelukkig wordt ie maandag al geleegd, dus kan ik komende week verder met de achtertuin. Als het droog blijft…

Zaterdag
Wat een onmenselijke tijd! Om 4.30 ging de wekker, maar wel voor een hele leuke dag! Met een aantal leden van Geo Oss bracht ik vandaag een bezoek aan de groeve in Landelies om calcieten te zoeken. En dit keer gingen alleen mijn rugzak en een emmer mee en geen kar met tig kratten.

Vandaag moest ik wat selectiever te werk gaan. Het grote breekijzer ging mee en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, want er hing veel los materiaal aan de muur. Door dat weg te breken kon ik een veilige werkplek creëren. Het kostte daardoor wel meer tijd om echt de mooie stukken te vinden en te selecteren en klein te maken. De meeste fragmenten zaten in een een groot stuk moedergesteente.

Na een intensieve en enorm gezellige dag sloten we in Charleroi af met een diner bij de wok om dat takke end weer naar huis te rijden. He-le-maal kapot! Maar o wat was het het waard.

Totaal loopkilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 327 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!