Training

Sports diary #11 2020

Misschien is dit wel de vreemdste week in mijn leven ever. Aan het begin van de week is iedereen nog laconiek over het coronavirus, maar aan het einde van de week lijkt half Nederland al in een lockdown te zitten.

Zondag
Lekker rustig dagje thuis en ik vermaak me met het maken van armbandjes voor Emilie.

Maandag
Vandaag werk ik in Den Haag. We zijn maar met z’n drietjes op kantoor, we zitten ver genoeg uit elkaar en we hebben geen klachten. Toch wel bizar hoe alert je in eens bent op de gezondheid van mensen om je heen. Zolang alle mensen met klachten binnen blijven lijkt er nog niets aan de hand. Ik ga na het werk dan ook een potje boulderen met vrienden bij Campus. En aangezien zij een paar niveautjes hoger klimmen wordt ik uitgedaagd om ook eens wat lastigere routes te klimmen. Goed voor het zelfvertrouwen!

Dinsdag
De ochtend start ik met een overleg in Zeist. We moeten even wennen aan de maatregelen, handen geven is er niet meer bij. Bij de melding dat iemand keelpijn heeft trek ik toch even een wenkbrauw op. De sfeer verandert snel.

Woensdag
Een dagje kantoor en op het moment dat ik op kantoor zit realiseer ik me nog niet dat ik hier komende week alleen op donderdag aanwezig zal zijn om de minimale bezetting op orde te houden. Tussen de middag maken we nog een wandeling en staan de bomen vol in de bloesem.

Donderdag
Vandaag werk ik vanuit huis. Een voorproefje van wat komen gaat? ’s Middags worden aanvullende maatregelen aangekondigd door de regering en vanaf maandag werk ik thuis. Wat overigens prima gaat.
De boulderdate ’s avonds met Spartan maatjes laten we wel doorgaan. We zijn allemaal klachtenvrij en ik vraag me af hoelang we nog van deze ‘vrijheid’ kunnen genieten. Het vaker boulderen werpt trouwens zijn vruchten af! Ik klim een 5B als warming up en hang vervolgens in een 5B+.


Vrijdag

Nederland in volslagen paniek! Pleepapier, pasta, rijs en chips blijken tot de primaire levensbehoeften van de gemiddelde idioot te horen. Supermarkten worden volledig leeg gerausd. Gelukkig hoef ik vandaag die gekte niet in. Ik heb deze ochtend gewoon mijn PT bij Huub. Uiteraard houden we ons aan de maatregelen van het RIVM, maar de kans op besmetting in de supermarkt lijkt me vele malen groter dan tijdens deze 1-op-1 training.

s Middags ga ik langs Sofie, die een heerlijke lunch voor me heeft klaar staan. Vervolgens gaan we gewapend met schroevendraaiers en boormachine aan de slag. Binnen no time zijn de kast en het bed uit elkaar geschroefd. We staan zelf te kijken van onze snelheid.


Zaterdag

De training vanochtend ging door. Maar wel met dien verstande dat mensen die ook maar de geringste klachten hadden wegbleven. Een fijne, maar pittige training met high bar squats, front squats, nordic curls, competition bench en pull ups.
En het is lente! Het was zulk heerlijk, zonnig en eindelijk eens windstil weer. Ik kon het ’s middags niet laten om een rondje te lopen. Aangezien ik vorige week zaterdag nog last van de kuit had en deze week niet had gelopen, besloot ik weer minuutjes te doen. 11 x 1 min verder kwam ik met een grote smile op de kop en een paar veel te hoge tempo’s in de benen thuis. Pijnvrij! Deze week nog een paar keer minuutjes pakken en dan kijken of ik weer kan opbouwen. Als we de deur nog uit mogen…

Totaal loop kilometers deze week: 4 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 185 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!