Training

Sports diary #11 2021

Wat een intense week! Van een heerlijke OL op de Veluwe, thuiswerken waarbij de muren soms op me af komen, een interessante looptest bij 5DLAB, onverwachts 1 rm rammen bij training en heerlijk weer vrienden om me heen. Meer van dit graag!

Zondag
Aangezien ik gisteren geen squattraining heb gehad waren mijn benen vandaag lekker fris. Daarnaast moest ik energie kwijt, want het voelde heel raar om een krachttraining te missen. Op naar Harskamp om daar een OL te gaan lopen van orienteer-navigeer.nl. Ik had deze nog niet gelopen en had bedacht dat hemelsbreed de afstand zo’n 20 kilometer was als ik van punt 1 naar 2, etc zou gaan. Wat dan absoluut op zo’n 25-30 km uit zou komen. Ik zou dus wel zien hoe ver ik zou komen met mijn rugzak van 10 kilo op de rug.
Uiteraard bedacht ik gedurende het lopen weer een totaal andere tactiek en pakte ook de punten mee waar ik toevallig in de buurt was om er op het einde achter te komen dat ik dus gewoon alle checkpoints meegenomen had, maar anders dan gepland. 22 kilometer in de benen met rugzak. Goede training!
Maandag
Aan de ene kant vind ik het hartstikke lekker om thuis te werken. Ik ben veel efficiënter dan op kantoor. Maar de vier muren komen zo nu en dan op me af. Gelukkig zijn er challenges om me van m’n luie gat af te schoppen, zoals de 30 day home workout challenge van @Operationmuscle_ en de springtouwchallenge van @Shapednl. Om maar bij die laatste te beginnen: gelukkig nog maar 20 dagen! Na dag 1 al een tulp in huis vermoord, een striem op de hand en tig keer op de speedrope gaan staan. Ze zeggen dat de meeste ongelukken in huis gebeuren… Ik ben het hier volkomen mee eens!

Dinsdag
Na een dag werken niets fijners dan het hoofd even leeg te lopen. Na de OL van zondag voelden de benen eigenlijk heel erg goed! Begin ik nu ook de voordelen van CBD olie op mijn herstel te merken?
Vervolgens dag 2 van de springtouwchallenge. Dat leverde me de tweede striem op… mijn bil…

Woensdag
Dag 3 van de springtouwchallenge… Ik kan er maar beter mee stoppen! Ik dacht even ‘leuk’ double unders te oefenen. Dat leverde me zebra-armen op waar ik ’s avonds tijdens onze opleidingsavond Manschap de nodige opmerkingen over kreeg.

Overigens een erg leuke avond: reanimatie oefenen in combinatie met ABCDE.

Donderdag
Een jaar geleden stond ik bij 5D-LAB op de loopband voor een looptest. Middels speciale camera’s wordt je looppatroon in beeld gebracht en zie je alles! Van paslengte tot pasfrequentie van asymmetrie in de beweging tot de efficiency van je lopen. En nu, een jaar later, stond ik weer op de loopband. Wat kan er veel veranderen in een jaar tijd zeg! Een uitgebreid blog volgt snel!

Vrijdag
Grote verrassing. Vandaag geen reguliere training, maar onverwachts 1 rm voor deadlift en bench press! Wow, die zag ik even niet aankomen. Expect the unexpected… Beide evenaarde ik mijn staande 1 rm (deadlift 140 kilo en bench press 67,5 kilo). Al was ik wel wat teleurgesteld in dat ik de 70 bij de bench niet haalde door een verschuiving in de positionering… Shit…
Na de training door naar de Vermelisjes in Tilburg voor een fijne middag met een wandeling in de Loonse en Drunense Duinen met Piet en de hondjes, een bezoek aan het paardje, door naar Baarle Nassau voor een ijsje en nog even lekkere baklava halen voor morgen. Verdomde avondklok. Op de klok moeten letten als het supergezellig is, is niet leuk.

Zaterdag
Ook vandaag een 1rm maar dan op de squat. Sinds ik op barefoots loop is mijn mobiliteit en squatdiepte wat verbeterd. Dat geeft een hele andere dimensie aan squaten… De 95 kilo ging prima, technisch nagenoeg perfecte squat en voldoende diepte. Toen 105… Die faalde ik hard! Geen tijd om daar over na te denken, er stond nog meer op het programma. Nog wat volume squaten, dumbell presses en pull ups en afsluitend prowler sprints. En toen was ik wel even leeg. Toch dacht ik stiekem in de auto terug wel na over die dikke fail. De veranderende mobiliteit en diepere squat in combi met een week waarin mijn eten niet on point was en ik af was gevallen waren toch wel de grootste oorzaken. Better luck next time!

’s Middags kon ik opladen met een vreetdate met Kelly, Marieke en Sofie. Ik had voor de ladies stoof gemaakt en een Tony’s chocolademoussetoetje. Maar eerst werd er een goede bodem gelegd met gin-toni, baklava en donuts. Zaterdagavond verkeerde ik in de kritieke situatie van ontploffingsgevaar.

Totaal loop kilometers deze week: 33 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 331 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!