Training

Sports diary #11 2022

Wat een week… Die zo absurd toxisch startte en zo absurd goed eindigde. Adem positiviteit in en negativiteit uit en ineens is het leven 180 graden gedraaid, volop lente, schijnt de zon op m’n bol en wacht ik met smart tot de ijssalon in het dorp open is…

Zondag
Ok, dit was een bizarre nacht van welgeteld twee uurtjes slaap. Nee ik heb niet de hele avond ouderwets lopen feesten, maar de hele nacht aan de telefoon gehangen en ben achter heel veel leugens gekomen, waarbij ik hoop dat ik niet de enige ben die nu de juiste conclusie heeft getrokken en de juiste beslissing heeft genomen. In ieder geval leverde dat veel verheldering op.
Ook al had ik nauwelijks geslapen, ik moest er uit. Een frisse neus halen om die toxische last van mijn schouders kwijt te raken, de me al maanden dwars zit. En dat werkte.

Maandag
De werkdag wilde niet helemaal vlotten doordat m’n koppie niet helemaal helder was. Voor even goed bijslapen ontbrak me gewoonweg de tijd. Maar ik voel me beter dan dat ik me in zo’n maand of negen heb gevoeld. Soms is het leven een hele bevalling… En als je dan op de plee de best passende quote tegenkomt die je maar kunt bedenken… I rest my case. Er lopen er te veel van rond op deze wereld. Iedere ochtend als ik het nieuws aanzet hou ik mijn hart vast voor het nieuws dat we nu weer uit Oekraïne voorgeschoteld krijgen…

Dinsdag
Kreeg ik vandaag toch onverwachts een mooi pakket van Adidas! De nieuwe Adidas Solarglide5 moesten dan ook meteen aan de voeten om getest te worden. Wat een lekker schoentje. Het gekke: mijn gemiddelde tempo lag zonder extra inspanning een beetje hoger. De mooie set kleding is dan weer net iets te warm voor dit lekkere weertje.

En eindelijk mogen we met de brandweer weer oefeningen draaien. Vandaag dus een inzet met zijn allen, waarbij ik als nummer 3 was ingedeeld op de THV opdracht. Hierbij moesten we een slachtoffer uit een auto bevrijden. De oefening vond plaats op het terrein van een zorginstelling, dus onder toezicht van de bewoners en applaus werd ons ‘slachtoffer’ op de plank uit de auto bevrijd en wild begroet door het lopslopende hondje.
Woensdag
Vandaag tussen de bedrijven door even mijn recht genomen om te stemmen.
En na een dagje werken was het weer tijd om naar Amersfoort te gaan voor de opleiding. Nog even en we hebben onze volgende praktijktoets weer. Dus vanavond stond in het teken van zagen en heffen.

Donderdag
Den Treek wordt door veel hardlopers bezocht, maar die kom je lang niet altijd tegen. Dus extra leuk om eens samen af te spreken om Den Treek onveilig te maken! Samen met Sander liep ik een mooi rondje met bonuskilometer om vervolgens op het terras van Bergzicht te ploffen met een biertje (het was net te fris voor ijs) en om een pannenkoek naar binnen te werken!

Vrijdag
Nieuwe trainingscycle! En die knalt meteen naar 102,5 kilo deadlifts. Goeiemorgen! Gevolgd door Romanians en nog een fijne bovenlijf sessie met 10 reps bench. I’m dying! Wie verzint die schema’s?! O ja… Huub.

’s Middags bracht ik een bezoekje aan Veenendaal, waar Sanne druk bezig is meer kleur in de straat aan te brengen. Met een project gingen we op pad om vervolgens heerlijk in het zonnetje te genieten van een goede koffie met bijzondere latte art… en een overheerlijk ijsje!

Zaterdag
Een drukke dag vandaag! In de ochtend stond een zaagoefening in de planning. Samen met twee collega’s maakten we een paar bomen kort en ben ik een paar kaarsrechte onderzetters rijker!

Vervolgens door naar Buddy2Sur5 voor de Spartan Workout Tour. Superleuk om weer eens met een groep samen te sporten en best wel wat bekenden te zien. De training bestond uit diverse survivalobstakels doen, waarbij ik het hardlopen een beetje skipte vanwege de Achillespees. Dus bleef er extra veel tijd over om te ouwehoeren.

Totaal loop kilometers deze week: 32 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 372 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km

Foto brandweer: Bart Sinke
Foto Spartan WOT: Pascal Paalman

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!