Training

Sports diary #12-13 2022

Een week zonder hardlopen… Bewust… Om meerdere redenen. Help hoe kom ik die dan door?? Nou… met ijs… Al was het maar om af te koelen van de koorts. Say what? Tja en daar bleek een onverwacht iets aan ten grondslag te liggen. Dat werd twee weken niet lopen…

Zondag
Ik heb besloten een week looprust in te plannen voor mijn Achillespees. Nu vermoed ik dat de klachten komen van mijn wandelschoenen, dus die doe ik voorlopig ook even niet aan. Ik hoop dat met een week rust er een aanzienlijk verschil is. En aangezien ik nog wel kan wandelen (maar niet op m’n wandelschoenen) ging ik vandaag bij Sofie in Breda op bezoek. Niet alleen gezellig, maar daar is de ijssalon tenminste wel open! Dus aten we ijs en pizza, stapten wat metertjes weg en hadden een hele leuke middag.

Maandag
Nog een reden dat ik een week looprust heb: ik heb mijn arm vanavond even laten bijwerken. En dat betekent dus een week niet zweten. Als je dan een looprustweek plant, plan je het beter goed!

Dinsdag
Ik heb al een paar nachten dat ik badend in het zweet wakker wordt (lekker handig met mijn arm nu!). Vandaag voel ik me ook niet lekker. Even de temperatuur meten: verhoging. En de mogelijke oorzaak is toevallig snel gevonden als ik me afdroog na het douchen. Op mijn bovenbeen prijkt een grote rode plek! Geen idee hoe die daar komt, hoelang die er al zit en wat het is, maar ik bel direct de huisarts voor een afspraak en teken met pen een lijn eromheen. Voordat ik daar terecht kan moet ik eerst nog langs de garage voor een bandenwissel en gebruik die tijd voor een wandeling.
De huisarts kan niet zeggen wat het is en stuurt me weer naar huis met de mededeling dat als het groter wordt ik direct aan de bel moet trekken.
’s Avonds hebben we een theorie- in plaats van praktijkavond en dat komt me goed uit. Ik krijg me toch een koortsaanval tijdens de les. Direct erna ga ik naar huis en meet dat mijn temperatuur is toegenomen.


Woensdag
Ik check ’s ochtends direct mijn been: de plek is groter geworden en nog steeds verhoging. Nu begin ik me toch wel ongerust te maken. Ik kan gelukkig snel bij de huisarts (een andere in dezelfde praktijk) terecht en die schrikt er ook van. Wat het is? Geen idee. Maar ik krijg een zware antibioticakuur mee, die ook bij tekenbeten wordt gegeven. Als het geen teek is maar een andere bacterie legt deze antibiotica ook die bacterie plat. Blij dat ik nu iets heb ga ik weer naar huis, maar ik voel me totaal niet fit. De les van vanavond zeg ik dan ook af. Superjammer want de hele avond stond in teken van houtzagen. Morgen heb ik praktijktoets en die wil ik koste wat kost wel kunnen doen.

Donderdag
Mijn week looprust/niet mogen zweten/koorts is niet lopen is wel een mooie combi van alles tegelijk. Beter dit dan iedere week iets nieuws. Maar ik merk wel dat ik het pittig vind.
Vanavond had ik mijn toets THV 3 met zagen en heffen. Gelukkig hadden we afgelopen zaterdag nog even goed kunnen oefenen met zagen, dus dat ik de les van gisteravond gemist heb is niet heel erg. Aangezien ik behoorlijk vroeg ben en Daan ook al aanwezig is, kunnen wij meteen de eerste inzet draaien. We doen samen onze hefopdracht en vervolgens individueel de zaagopdracht. Allebei geslaagd! Ik kan meteen terug naar huis en hoef niet de hele avond te wachten. Wat in mijn situatie nu wel heel erg fijn is! Overigens is iedereen voor de toets geslaagd. Weer een stap dichter bij ons diploma!

Vrijdag
In overleg met Huub gisteren besloten om vandaag niet te komen trainen. Maar er wordt wel gewandeld! Samen met Sander loop ik het Stoutenburgerpad. Dit klompenpad had ik al eens in de herfst in de stromende regen gelopen, maar in een zonnetje en goed gezelschap was dit toch wel een stuk fijner! Bij de landwinkel maakten we een koffie-, ijs-, kalfknuffelstop om vervolgens de route te vervolgen.
’s Avonds stond een lang uitgestelde avond in de planning. De korpsavond van de brandweer was door corona al meerdere keren uitgesteld en nu baalde ik dat ik niet helemaal fit was. Na het officiële gedeelte, waarbij we ook kennismaakten met de nieuwe burgemeester stond er een culinair bbq-hoogstandje op het programma. Ik taaide al op tijd af, want mijn batterijtje was aardig leeg.

Zaterdag
Ook al was het gisteravond niet laat, ik sliep een gat in de dag en kwam om 11 uur mijn bed een keer uit. Meer omdat ik mijn antibiotica in moest nemen dan dat ik wel klaar was met platliggen. Ik heb het idee dat ik de hele dag kan slapen en mijn hoofd klapte uit elkaar.
Het werd een rustig dagje met wat boodschappen doen, ijs eten (de IJswinckel in het dorp is eindelijk open!) en een beetje pielen in de tuin.

Week 13
Over deze week kan ik kort zijn. Wat een drama die antibiotica! Ik heb vooral last van de bijwerkingen, zoals hoofdpijn, maar ook een flink verhoogde rustpols. Oftewel, een beroerde week. Het enige wat ik nog een beetje deed was wandelen, maar ook dat was aan het einde van de week over. Gelukkig was vrijdags mijn laatste dag aan de pillen en hoop ik dat ik me de komende week wat fitter voel.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 372 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers april: 84 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!