Training

Sports diary #12 2020

Het leven zal voor altijd veranderen, de wereld staat op zijn kop. Covid-19 grijpt als een onzichtbaar monster om zich heen en heeft invloed op alles en iedereen.

Zondag
Dag één van sociaal isolement. Het coronavirus lijkt ook Nederland niet ongemoeid te laten. Aangezien ik gisteren al mijn minuutjes had gelopen en krachttraining had gedaan had ik vandaag een rustdag. En zo kan een dag best lang duren. Gelukkig had ik een heerlijk ontbijtje!

Maandag
Vanaf deze week werken we allemaal zo veel mogelijk thuis. Dat betekent een nieuw ritme vinden. Zo besluit ik om, voordat ik de computer aan gooi, mijn minuutjes te gaan lopen en nog wat boodschappen te doen. Als de supermarkt tenminste de kans heeft gehad om bij te vullen… Dit weekend zijn supermarkten volledig leeg gerausd. Met name de pasta-, rijst-, pleepapier- en chipsschappen waren leeg. Gelukkig was alles wat ik zelf nodig had nog volop aanwezig.
Nu o.a. de horeca en sportscholen dicht zijn en de boodschap is om zoveel mogelijk binnen te blijven en sociaal contact te mijden, komt het leven wel in een heel ander perspectief te staan. Ik geniet des te meer van wat nu wél mogelijk is en tel mijn zegeningen. Zo slecht heb ik het nog niet. Maar misschien dat ik toch op zoek ga naar een leenkatje om de eenzaamheid een beetje tegen te gaan.

Dinsdag
Thuiswerken biedt ook vele mogelijkheden! Voor dag en dauw mijn bed uit. Gisteren had ik alle ingrediënten al gehaald. Maar deze week eet ik…. stoof! Waarschijnlijk tot het mijn neus uit komt…

In de middag moest ik even naar Amersfoort voor een klusje en nu de horeca wel een afhaal/bezorg functie mag behouden ging ik even langs Livingstone voor een heerlijke cappuccino en nieuwe boontjes voor thuis. De 1,5m afstands regel werkt hier prima!

Woensdag
Tussen de middag ging ik voor een lunchrun naar buiten. Ik had expres gewacht tot het wat later op de dag was, want…. korte broek!! Ik liep met mijn melkflessen in een korte broek! En mijn kuit deed het perfect, dus ik maakte een sprong en liep 22 x 1 minuut zonder enige reactie. En het wordt nu echt lente! De blaadjes beginnen aan de bomen te komen en de bloesem is prachtig.
En het gekke van deze sociale isolatie… ik ga dingen anders doen dan normaal. Ik zoek onbewust manieren om mijn brein te activeren lijkt het wel. Dus vond ik een paadje waar ik nog nooit eerder over had gelopen, wat ik altijd links laat liggen. Maar vandaag niet.

Donderdag
Er is een wisselrooster zodat we allemaal een keer in de week op kantoor werken met minimale bezetting. Het is raar om ineens weer mensen om je heen te hebben en na een week thuis gewerkt te hebben keek ik er ook echt naar uit! Thuis waag ik me aan iets wat ik al een tijdje niet heb gedaan: pull ups in mijn trapgat. Niet ideaal, maar he je moet wat!

Vrijdag
Nou… mijn vrijdag… Totaal uit mijn ritme. De home workouts vliegen je online om de oren. Mensen worden creatief van het gedwongen binnen zijn. Zo besluit ik een rondje tafel te boulderen… Ik heb nog wat te oefenen…

Zaterdag
De loopschoenen gingen weer aan voor een rondje solo! Aangezien het de afgelopen week zo lekker ging, besloot ik blokjes van 2 minuten te lopen. En zo kwam ik na 111 kilometer vrolijk en met een frisse neus weer thuis. Een heerlijk rondje met nog best wat mensen die ik tegen kwam. Uiteraard wel de 1,5m in acht nemen, dus even op de rem, de bosjes in en weer door.
Toen ik het nieuws zag schrok ik me rot. Dit was mogelijk mijn laatste rondje hardlopen… Mensen waren door het mooie weer massaal buiten te vinden en hielden de 1,5 m afstand totaal niet in acht! Wat een idioten! Iedereen verwacht dat de maatregelen nu worden aangescherpt en ik zit niet te wachten op een totale lockdown. Het rondje buiten is mijn enige contact met mensen…

Totaal loop kilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 206 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!