Training

Sports diary #12 2021

Wow, de week vloog voorbij en dat kwam vooral omdat ik nauwelijks een moment op mijn kont heb gezeten. Het tweede deel van de week stond nogal in het teken van de brandweer. Van klaslokaal naar praktijk!

Zondag
Vandaag had ik weer een leuke orienteering in de planning. Dit keer in Hoenderloo, ook een route van navigeer-orienteer.nl. Het idee was om na de OL nog even het survivalparcours mee te pakken.
Althans… Dat was het plan tot vrijdag. Met de 1rm’s van de vrijdag en gisteren en nog een volumetraining erachteraan kon ik gistermiddag nauwelijks meer bewegen. Ook vandaag waren de benen goed stijf. Ik liep dus lekker relaxt om de beentjes los te lopen, ondertussen spoorzoekend naar de checkpoints. Dat was weer een leuke route in een supermooie omgeving. De survival nadien liet ik toch maar even aan me voorbij gaan.

Maandag
Wat een dag. Ik zat de hele dag op mijn gat om een berg artikelen te schrijven. Maandags is altijd een drukke werkdag. Aan de andere kant is het ook mijn rustdag, dus kan ik het nuttige met het noodzakelijke verenigen. Veel verder dan de keuken om mijn mega grote granaatappelen te ontleden kwam ik niet.

Dinsdag
Eigenlijk stond mijn hoofd er even niet naar, maar ik moest en zou naar buiten. Ik ben nu druk met een aantal artikelen die nogal veel energie kosten, maar van binnen zitten, geen frisse lucht en weinig beweging word ik niet echt veel actiever. Toch maar voor een rondje naar buiten. En hoe! Geen idee waar het vandaan kwam maar het werd een heerlijk progressieve 10 kilometer! Bij het Henschotermeer deed ik nog wat krachtoefeningen uit de springtouwchallenge en de operation muscle challenge.
Bij thuiskomst kon ik alleen helemaal geen focus voor werk meer opbrengen. Morgen weer een dag.

Woensdag
En alweer de laatste dag van de werkweek en de kickoff van een week vol brandweer dingen. Vanavond weer een opleidingsavond en we maakten meteen kennis met ademcrisis met ademmasker op. Dat was even heftig. Denk je een goede conditie te hebben en wel even een stukje te kunnen hardlopen met alles op en aan, maar als je dan stilstaat en de ademhaling niet goed onder controle hebt wordt het toch een beetje licht in het hoofd. Focus op de ademhaling om hier doorheen te komen dus. Naast ademlucht maakten we ook kennis met het nieuwe laag voortbewegen. Dat wordt nog even oefenen om niet met mezelf in de knoop te liggen.

Donderdag
Yes! Vandaag naar de kapper! Dat was ook de hoogste tijd, want ik verwurgde me met het omdraaien in bed met mijn eigen haar.
Daarna volle bak aan mijn huiswerk, snel even een rondje hardlopen en ’s avonds kon ik een oefenavond van de brandweer bijwonen, waarbij het aflegsysteem werd geoefend. Meteen een kleine voorsprong voor de opleidingsdag van zaterdag.
Vrijdag
Na de 1rm deadlift en bench press van vorige week kon Huub mijn nieuwe trainingsgewichten voor de volgende cycle berekenen. Een leuk programma op nog relatief lage gewichten. Kan ik nu nog zeggen… Over een paar weken sta ik weer te zuchten en te steunen.
Vervolgens een straatmeeting met Sofie om haar taarten en worstenbroodjes te koerieren naar Kelly, die vandaag jarig is. We maakten meteen even een uitstapje naar de kazerne om even een foto voor een prijsvraag te maken en ik de loop van de middag kreeg ik een taartverbod omdat ik al genoeg in mijn hoofd had lopen douwen.

Zaterdag
Voor de verandering vandaag geen training bij Huub, maar de hele dag brandweeropleiding. Wat een intensieve dag, maar zo leuk! In de ochtend vooral theorie brandverloop en gebruik van kleine blusmiddelen, maar de middag was een stuk actiever.

Eerst het afleggen van de lage druk, waarbij we druk van de smoothbore mochten ervaren en vervolgens voortbewegen op de trap met ademlucht. Het is nog steeds even wennen. Tijdens het werken is er niets aan de hand, maar als je daarna in rust staat moet je zo bewust adem halen om niet in ademcrisis te komen.
Wat een dag! Enorm veel geleerd en deze hectische brandweerweek is pas halverwege! De rest van de dag deed ik niet veel meer, kapotmoe!

Totaal loop kilometers deze week: 32 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 363 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!