Training

Sports diary #13 2020

En de tweede week van mijn sociale isolatie. Met een snotneus waarvan ik niet weet of het nu gewoon hooikoorts is of niet. Ik durf nergens meer op de vertrouwen.

Zondag
Het lopen gisteren ging zo lekker dat ik het aandurfde om vandaag mijn eerste duurloopje weer te doen. Ik koos er wel voor om wat dichterbij huis te blijven zodat ik niet al te ver naar huis hoefde te strompelen mocht het mis gaan met de kuit. Ik loop vaak langs golfbaan Anderstein, waar altijd golfers in de weer zijn. Maar nu niet… Alle sportclubs zijn gesloten, dus ook de golfclub… Een idee ontsproot in mijn brein: een rondje over de golfbaan! En wie mij kent, nee niet over de greens, maar netjes over de paden. Er is namelijk een wandelpad waar je gewoon op mag, maar wat ik dus nog nooit gedaan had. Ik was echt verbaasd over de grootte van het terrein en zo tikte ik met gemak 10 kilometer weg.
Het was zulk lekker weer dat ik nog me nog waagde aan een uitdaging waar ik nu al een paar dagen kansloos mee aan het oefenen ben… push ups op twee blikjes. Onmogelijk!

Maandag
Het is heerlijk weer en dat maakt het binnen zitten enerzijds dragelijk, want het is lekker licht in huis. Aan de andere kant schreeuwt het in me om lekker naar buiten te gaan. Gelukkig heb ik een tuintje (lees: warzone, want ik heb in tegenstelling tot half Nederland helemaal geen ‘vrij’) waar ik even een break van mijn werk kan nemen. Zo waagde ik me vandaag aan een push up challenge.

Dinsdag
Deze dag vloog voorbij met meerdere skype gesprekken. Het is fijn om toch mensen te zien als je tegen ze praat. Tussen de middag deed ik een lunchrun en meteen de boodschappen. Kunnen ouders hun kinderen aub THUIS laten i.p.v. mee te slepen de supermarkt in en als je wilt passeren doe dat dan op 1,5m afstand i.p.v. zo ongeveer DOOR me heen te lopen! Verdomme is dat nou zo moeilijk! Ik begin me serieus af te vragen of niet toevallig de helft van de bevolking het dodo-gen heeft en hoelang het duurt voordat Nederland in een totale lockdown gaat…

Woensdag
Vandaag even een pasje op de plaats. Ik verwacht vanavond input voor werk, dus ik schuif wat uren door naar de vrijdag (normaal mijn vrije dag dat ik train bij Huub, maar nu dat vervalt is werk een welkome opvulling van de lege uren thuis). Anderzijds heb ik sinds een paar dagen wat meer snot. Ik zou eigenlijk vandaag op kantoor aanwezig zijn, maar dat leek me niet verstandig. Verder voel ik me prima, hartslag en temperatuur zijn in orde. Toch ben ik continue alert.

Donderdag
O yeaaaaahh! En leuk pakketje werd vandaag bezorgd! Ik had de challenge van 361º gewonnen en ontving een compleet runningpakket, met schoenen! Dat moest dus meteen getest worden. Aangezien ik even op een secret mission was naar Leusden omdat Kelly jarig was, besloot ik daar een rondje te lopen in het buitengebied. Ik viel in ieder geval goed op!

Vrijdag
Gek hoor, geen training… Dus besloot ik een thuisworkout te doen, die vandeweek door Crossfit Amersfoort werd gegeven. Man man! Had ik me even verkeken op deze WOD! Ik knalde THE WOD er in 24.40 uit, maar heb toen een uur met trillende armen op de grond buiten in het zonnetje gezeten!

Zaterdag
De spierpijn viel me mee! Kwam goed uit, want ik had voor de ochtend een lange duurloop in de planning. Aangezien het vorig weekend overal een drukte van belang was en ik dat juist wilde vermijden stond ik om 7.30 uur al buiten. Voor mij ondoenlijk vroeg om hard te lopen. Ik had een mooie route uitgestippeld maar paste hem toch wat aan, omdat de benen de eerste kilometers echt leeg waren (ok, 10 minuten na je ontbijt starten met je duurloop is misschien ook vragen om problemen), maar naarmate de kilometers vorderden ging het steeds lekkerder. Het was lekker fris, maar op t-shirts was het toch prima te doen. Wel raar om lopers helemaal ingepakt, inclusief muts en handschoenen te passeren!
Een prachtige 19 kilometer later was ik weer thuis, met de nodige rustmomentjes onderweg om even van het buitenzijn te genieten. En heel blij dat de kuitprobblemen over zijn!

Totaal loop kilometers deze week: 38 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 244 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!