Training

Sports diary #13 2021

Deze week mochten we al genieten van een beetje voorjaar! Wat een prachtig weer om dan lekker buiten te spelen! Van Ibiza naar Ameland!

Zondag
Hoe kun je een zondag goed beginnen? Met een harde training van Huub! Squats for breakfast vandaag, gevolgd door split squats, de benen kregen wat rust tijdens de rope pulls (love them so much!) maar werden keihard leeg getrokken tijdens vier sets prowlersprints die ik op mijn tandvlees eindigde. ’s Middags was het tijd voor huiswerk. En rust.

Maandag
Wat een dag… Vandaag had ik een deadline voor zeven artikelen, waarvan ik er gelukkig al een deel had geschreven, maar die wel allemaal meer tijd dan gepland in beslag hadden genomen. Vandaag dus de laatste hand aan de artikelen gelegd, het zoeken naar passend fotomateriaal en uiteindelijk kon ik ’s avonds een keer de laptop afsluiten en direct door mijn bed in rollen. Wel een lekkere klap op mijn uren gemaakt, dus morgen… neem ik lekker de tijd voor een loopje!

Dinsdag
Een heerlijk vooruitzicht van de dag: mijn lunchrun! Met dit prachtige weer absoluut geen straf om buiten te zijn. Omdat vanaf 1 april het Henschotermeer weer betaald toegankelijk is, nam ik het er nog maar even van. Via Maarn naar het Hens, waar ik niet de enige zonaanbidder was.

Ook het Strandhuis was open, dus het beste excuus voor een pitstop met ijs! Alsof ik even op Ibiza was. De vlindertjes en bloesem onderweg maakte deze lenteloop helemaal compleet.

Woensdag
Tussen het werk door vond ik vandaag eens de tijd om de gardengym open te gooien. Het was veel te lekker weer om binnen te zitten. Gelukkig liet de hoeveelheid werk het ook toe. Toch een voordeel om maandags veel uren te maken.
Dus dacht ik voor de grap weer eens ouderwets te gaan clean & jerken. Iets wat ik al in jaren niet meer serieus gedaan heb en waarvan me altijd bij stond: hoe zwaarder het gewicht, hoe meer ik in een muscle clean kom en die squat is in de verste verte niet te vinden. Ik verbaasde mezelf dan ook dat ik 50 kilo met een diepe squatclean de lucht in kreeg!

De avond stond in teken van de brandweeropleiding en met drie oefeningen zat die ook goed vol! Allereerst met ademlucht een rokerige ruimte in, waterwinning open water en afsluitend de WTS200 afleggen. Kapot na vandaag!

Donderdag
O man, wat sliep ik ruk vannacht. Ik heb alle oefeningen en procedures vannacht in mijn slaap herhaald en werd onrustig wakker om 5.30 om vervolgens niet meer lekker te slapen. En eigenlijk kon ik niet meer slapen door het vooruitzicht van vandaag: de Noord-Veluwse OL stond op het programma. De lange afstand was zo’n 20-22 kilometer, dus met goede moed ging ik van start.
De eerste helft van de route ging, op een klein missertje na (ik zou bijna een checkpoint overslaan), prima. Vervolgens toch even een schoenenwissel bij de auto, omdat ik wat last had van een zenuw. De tweede helft leek net zo soepel te gaan, totdat ik een checkpoint echt niet kon vinden. Doordat ik hier heel veel tijd verloor raakte ik door mijn water heen en kwam ik nogal krap in mijn eigen tijd te zitten. Ik moest daardoor noodgedwongen kiezen om terug naar de auto te gaan. Uiteindelijk bleek het gemiste checkpoint niet aan mij te liggen, maar aan een foutje in het formulier. Oeps! Gelukkig heel netjes opgelost, al had ik zo graag eens willen testen waar ik als sololoper eindig in een klassement waar ook duo’s aan mee doen. Al met al enorm genoten van deze dag, want het was een prachtige omgeving om in te lopen en de variatie van de route maakte het tot een grote ontdekkingstocht! Deze OL is nog de gehele maand april te lopen (zonder foutje, die is opgelost)! Je kunt je hier inschrijven.

Vrijdag
In plaats van naar het zuiden zette ik vandaag koers naar het noorden voor een weekendje uitwaaien op Ameland in goed gezelschap! Dat leverde een hilarische ‘wisseling van de wacht’ op op de boot van/naar Ameland, waar Kelly en Marieke net vanaf kwamen en wij op moesten.
Na even settelen in de airbnb, boodschappen doen was het tijd voor de eerste zandstraling van het weekend. Van het mooie weer van afgelopen week was weinig over. Met een windkracht 5 werden we het strand over geblazen.

Zaterdag
Goodmorning Ameland! Het is zo heerlijk om tussen de vier muren van thuis uit te zijn! Een dagje loaded met leuke dingen: illegaal het zwembad beklimmen, iemand scheurde uit een broek, boogschieten, de speeltuin onveilig maken, wandelen en tegen een duik in zee ophikken. Die stelden we dan ook maar even uit…

Totaal loop kilometers deze week: 39 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 402 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!