Training

Sports diary #14 2019

Dit was me het weekje wel… Er ‘even’ een halve marathon uitpersen, keihard relaxen in de sauna en vervolgens de week eindigen met een lichte vorm van stress… Dat is de understatement van de week.

Zondag
Een jaar geleden stond ik hier de Anitameisjes te supporteren, dit jaar liep ik zelf weer het vuur uit de sloffen tijdens de Zandvoort Circuit Run. De halve marathon stond op het programma al was ik er nog niet helemaal zeker van of ik deze afstand wel ècht ging lopen of toch zou kiezen voor de 12 km. Maar de optie samen te kunnen lopen met Kelly gaf de doorslag. De halve it is! Het verslag kun je hier lezen.

Maandag
Vandaag doe ik even helemaal niets! Na de halve marathon van gisteren is een rustdagje wel verdiend. Gelukkig hebben de staalkabels in de rug weer een beetje de ontspanning gevonden. Ik liep wel een beetje stijf door het kantoor vandaag. Een halve marathon aan één stuk is echt iets anders dan een halve marathon afstand als obstaclerun.

Dinsdag
Bouldertime! Samen met Dayen en Peter stond er een avondje boulderen in Amersfoort op het programma. Ik krijg de smaak weer aardig te pakken en kreeg het zelfs voor elkaar twee blauwe routes (5b+) te toppen! Het wordt nog eens wat! Overmoedig als ik was geworden besloot ik daarom ook alleen maar onmogelijke boulderpuzzels te proberen in kleuren die ik nooit eerder aangeraakt had. Zelfs het instappen in de route was bijna onmogelijk en ik optimaliseerde mijn ‘zeester in de muur’ pose. Heel nuttig.

Woensdag
Ik heb mezelf bij deze uitgeroepen tot queen of relaxation! Een dagje heerlijk in de sauna gebivakkeerd, massages erbij, eten, boekje, topdag! Het niet te gek gemaakt, want ik was al jaren niet naar de sauna geweest. Behoorlijk fris en fruitig trok ik dus de hardloopschoenen aan (en kleren) om nog even een rondje om de Maarsseveenseplassen te lopen. Dàt was misschien een iets minder goed plan met een toch licht verhoogde hartslag.

Donderdag
When live gives you lemons. Een niet zo leuk nieuwsje vandaag. En tegelijkertijd zie ik daardoor ook volop kansen. Toch beheerst dit vandaag mijn gedachten, malen mijn hersenen aan één stuk door om al die kansen (maar ook even wat zorgen) in kaart te brengen en ben ik ’s avonds bezig mijn c.v. te updaten zodat deze met een eerste tender via het kantoor van een vriend van me mee kan. Ja, ik ben binnenkort Toos Werkloos. Jammer genoeg kan mijn contract bij Anita Nederland niet verlengd worden.

Vrijdag
Dikke, dikke fail! Dat gebeurde er vandaag. Vanochtend startte ik de training niet met een tempoloopje zoals gewoonlijk, vanwege een hele lichte irritatie in de enkel. Was ik daarom nog niet warm genoeg? Had ik de halve marathon van zondag nog in de benen zitten? Was ik te relaxt geworden in de sauna? Of was het slechte nieuws van donderdag de oorzaak? In ieder geval was er iets aardig verstoord. De squats gingen nog ok al had ik het gevoel aansturing en kracht in de heupen te missen. Maar de bench press. Maaaaan, wat was ik aan het doen! Er kwam geen fatsoenlijke bench press uit mijn lijf! Ik moest er ook onmiddellijk mee stoppen (voordat ik nog zou eindigen met de barbell tussen de tanden ofzo) van Huub. Dan maar pull ups. Dat lukte nog wel. Met de opdracht es even te relaxen eindigden we de training.
Dat relaxen lukte wel. ’s Avonds een leuke spelletjesavond met vrienden. Ik verloor glansrijk.

Zaterdag 
Nieuwe dag, nieuwe kansen. Het tempoloopje deed ik vanochtend en ik verbaasde me over mijn tempo en ademhaling.  De ene dag is de andere niet. Veel beter dan verwacht en ook de Garmin data stond weer in de plus. De warming up bij de deadlifts gingen goed. Zo goed dat ik opdracht kreeg er nog maar wat bij te hangen… Dat resulteerde dus in een training van  5 x 5 deadlifts op 120 kilo in plaats van de gebruikelijke 115! Terwijl we laatst een 1 rm test deden waarbij ik niet verder kwam dan 125 kilo! De take off is mijn zwakke punt.

Ook leken mijn hersenen weer te weten wat een bench press is. Ietsje lager in gewicht, maar de 5 x 5 sets op 60 wist ik er uit te persen. Letterlijk vanuit mijn tenen!
Over precies een week sta ik aan de start van de eerste wedstrijd van mijn Spartan seizoen… Ben ik er klaar voor?

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 273 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km
Totaal maart: 88 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!