Training

Sports diary #14 2020

Week 3… Het begint eigenlijk al gewoon te worden om sociaal geïsoleerd te zijn. Ik moet ook zeggen dat het me minder zwaar valt dan ik vooraf had verwacht. Ergens brengt het me ook rust, veel minder prikkels van buitenaf en omdat ik vanuit huis kan werken hoef ik me ook echt niet te vervelen.

Zondag
O boy… THE WOD + 19 kilometer hardlopen = spierpijn. Vooral in mijn buik! Niet normaal. Mijn bezigheid voor vandaag bestond dat ook uit puzzelen met koffie liften. Een echte lazy Sunday!

Maandag
Spierpijn of niet, ik moest mezelf na twee dagen binnen zitten ècht even uitlaten met een rondje hardlopen. Ik bleef dichtbij huis. Ik hoef gelukkig niet veel moeite te doen om een prachtige route te lopen. Helemaal in deze tijden prijs ik mezelf heel gelukkig met de plek waar in woon.

Dinsdag
De dagen laten zich niet voorspellen, zo had ik ook niet kunnen denken dat ik het vandaag zó druk zou hebben dat de dag voorbij vloog! Online meetings, telefoongesprekken en tussendoor van alles uitwerken, mailtjes versturen, etc. Aan het einde van de dag toch nog even de tuin in voor wat gefreubel met push ups. Doel is om wat meer variatie te krijgen en 30 push ups unbroken te kunnen. Aangezien de corona maatregelen verlengd zijn tot 28 april heb ik nog tijd zat…

Woensdag
Ik besloot vandaag wat eerder te stoppen met werken, aangezien ik toch de hele week thuis zit heeft een vrije vrijdag weinig zin. Ik spreid mijn uren nu over vijf i.p.v. vier dagen. Dat gaf me mooi de mogelijkheid om lekker naar buiten te gaan voor een rondje hardlopen. Idee was om een rondje van 10 kilometer te gaan, maar ik genoot zo van het buitenzijn, dat ik na 14 kilometer blij thuis kwam. De kuitproblemen die ik aan het begin van de maand had zijn gelukkig voorbij! Jammer genoeg door de kuitproblemen de afgelopen maand wel minder kilometers gelopen dan gehoopt.

Donderdag
Leuke mail in de mailbox vandaag! Ik mag me ook het komende jaar weer Spartan Brand Ambassador noemen! Daar ben ik superblij mee. Ook al loopt dit jaar totaal anders dan iedereen had verwacht en is het maar de vraag wanneer we weer zonder zorgen kunnen racen, we kunnen in de tussentijd wel actief blijven en elkaar blijven motiveren. De Spartan community is ook in deze tijd voor mij heel belangrijk.
Maar nog leuker was de fysieke post… Vandaag kwam de koerier langs met een pakketje van… 140 kilo! Mijn bar (knalroze!) en plates werden geleverd! Nu kan ik ook thuis mijn krachttraining doen!

Vrijdag
Burpees4Heroes! Die moest ik deze week nog doen. Vanuit Spartan is er een actie ontstaan om de zorg middels burpees te voorzien van een Spartan ticket. Voor iedere 100 burpees gemaakt, wordt er een ticket vergeven. Enige wat je hoeft te doen is zelf 30 burpees doen en filmen en die delen. Vandaag dus nog even voor de deadline van zondag mijn bijdrage geleverd!

Zaterdag
De wekker megavroeg voor een zaterdag, want ik wilde vandaag een lange duurloop gaan doen. Maar vanwege het zomerse weer leek het me verstandig om dat te doen voor de Utrechtse Heuvelrug overspoeld zou worden met dagjesmensen. En zo stond ik om 7 uur buiten in de vrieskou… Het kostte 7 kilometer voordat mijn benen eindelijk wilden lopen, ik had een prachtige zonsopgang bij De Zanderij en tikte in de volle zon uiteindelijk een halve marathon weg.
In de middag kwam er dan ook helemaal niets meer uit mijn handen, maar ’s avonds moest ik weer fris en fruitig zijn voor de online disco van Sanne en Sjoerd. Weer lekker twee uur plaatjes luisteren, heerlijk!

Totaal loop kilometers deze week: 42 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 286 km

Januari: 84 kilometer
Februari: 94 kilometer
Maart: 73 kilometer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!