Training

Sports diary #14 2021

Na een heerlijk uitwaaiweekend op Ameland kon ik weer volle bak aan het werk. De brandweertrainingen krijgen serieus vorm en mijn bezoekje tandarts ging voor het eerst zonder zenuwen!

Zondag
Paaszondag werd gestart met een winderig loopje aan de oostkant van Ameland, waar we vanaf de parkeerplaats richting ’t Oerd liepen voor een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Heerlijk hoor die wind in de rug, maar op de terugweg hadden we die dus mooi tegen! En waaien deed het.
Maar belofte maakt schuld. Beter weer wordt het niet… Dus in de middag dan toch een Paasduik in zee met windkracht 5 ! Wat is een dryrobe dan een uitkomst.

Maandag
Het fijne van Pasen: een extra dag weekend! Maar ondanks dat vloog het weekend jammer genoeg voorbij. Eentje om in te lijsten. Het mooie lenteweer van afgelopen week was nu in de verste verte niet te bekennen. Sterker nog: met fikse hagelbui en gierende wind vertrokken we van Ameland om in Friesland de besneeuwde velden in te rijden. Whut!? En ook ik scheurde vandaag uit mijn broek op de stormbaan…

Dinsdag
Vroeg uit de veren is vroeg buitenspelen. Voor de verandering eens op de Ginkelse Heide waar met de zonsopkomst een witte wereld er wel heel sprookjesachtig uit zag!
Heel leuk, een Paasmaandag vrij, maar het werk moet wel gedaan worden. Gelukkig had ik vorige week al iets vooruit gewerkt en haalde ik de deadlines vandaag.  Gelukkig vond ik tussendoor nog wel even de ruimte om een rondje hard te lopen. Alleen met de boodschappen wilde het niet lukken: stroomuitval in het hele dorp! Mazzel dat ik alles wat ik door moest sturen al had doorgemaild…

Woensdag
Na een dag werken is het al weer weekend! Ik hou wel van zulke werkweken. Ik ben er wel achter dat ik woensdag geen training in moet plannen. Met de brandweeropleiding ’s avonds kan ik de avond ook zien als training, met de fysieke oefeningen. De combinatie van drukke avonden en meer energie gebruiken en zo nu en dan slechte eetdagen ertussen omdat ik door drukte vergeet te eten heeft er toe geleid dat ik in een maandje tijd drie kilo kwijt ben… En dat is te veel voor zo’n korte tijd.
Vanavond was wat minder intensief met één oefening. Naast een theoretisch deel oefenden we met de hosemaster en een autobrand.

Donderdag
O jee, vandaag naar de tandarts… De vulling in mijn verstandskies is kapot en moet gerepareerd worden. En nee, die verstandskies gaat er niet uit! Gelukkig kon het zonder verdoving en stond ik binnen no time weer buiten op mijn loopschoenen. Vaste prik: na de tandarts altijd even een rondje hardlopen door mijn oude dorpje. Ik koos er voor om een rondje langs de Kromme Rijn te lopen, altijd garant voor mooie kilometers.
’s Avonds stond ik bij Martijn op de boerderij in mijn bluskleding voor een oefening. Hij had in de schuur een casus uitgezet, zodat we konden oefenen met waterwinning, laag voortbewegen in een ruimte vol rook en breedte- en cirkelverkenning. Al met al een heel geslaagde avond met onwijs gave foto’s door de lokale fotograaf!

Vrijdag
Dat ik ben afgevallen kan ik merken. Mijn deadlifts waren niet zo sterk als ze geweest zijn. Toch ging de training erg lekker, al ben ik bang dat ik de walking lunges met barbel in de nek wel kan gaan voelen… Daarentegen ging de bench press in combi met rows weer wel lekker.
’s Middags reed ik door naar Rhenoy, place of all places, voor een klompenpad samen met Susanne. We hadden elkaar al zo lang niet gezien! Hoogste tijd om weer eens bij te praten! Het was een verrassend leuk klompenpad met veel afwisseling en mooie vergezichten door de Betuwe.
En om de dag af te sluiten kwam Alwin op bezoek voor een pre-verjaardagsfeestje, want hij is maandag jarig. Plannen worden gemaakt om mijn allereerste adventure race te gaan doen!

Zaterdag
Ok, die squats gingen maar redelijk vandaag… Maar goed, de reden weet ik. Na de split squats mocht ik nog even heerlijk met mijn favo oefening aan de slag: rope pulls! Dat leverde weer een lekkere afterburn op.
Na een snelle lunch en douche en een koffietje bij de buuf werd ik door Sofie opgepikt voor een vreetdate met de meiden. Marieke en Kelly hadden vandaag voor een weeshuis roti gemaakt, maar eerst werden we volgestouwd met chocolaatjes, gin-tonics en knuffels van Rogue. Wat een heerlijke afsluiter van de week! Maar zo jammer van de avondklok dat er al zo vroeg een einde komt aan de lol.

Totaal loop kilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 430 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!