Training

Sports diary #14 2022

En dat is week drie zonder lopen. Maar gelukkig voelde ik me aan het einde van deze week weer de oude! De eerste krachttrainingen werden weer opgestart en voorzichtig hoop ik dat ik volgende week de loopschoenen weer aan kan doen…

Zondag
Mijn Lazy Sunday werd achter de laptop doorgebracht. Leren, leren, leren. Dinsdag heb ik theorietoets THV. Gelukkig is het wat minder stof dan anders, dus even doorploeteren. Stiekem had ik gehoopt vandaag nog even een stukje te kunnen gaan lopen. Maar de tijd ontbrak me helaas.

Maandag
Maar eens even zien wat vandaag gaat brengen. Vannacht weer met een hartslag van 80 in slaap gevallen. Om 2 uur ’s nachts. Drama dit. Hopelijk zijn dit de laatste stuiptrekkingen van de antibiotica. In ieder geval begon ik vanochtend weer met werken. Weliswaar in de ochtend nog met hoofdpijn, maar het trok gelukkig weg!

Dinsdag
Voor het eerst sinds lange tijd ben ik gisteravond als een blok in slaap gevallen en is mijn hartslag weer normaal! Wat is dat heerlijk zeg! Dat als je je hoofd op je kussen legt je eigenlijk al weg bent. Tijd om eens even bij te slapen, dacht ik. Mooi niet. Ik slaap zo goed en na al die slaap van de afgelopen weken was ik ruim voor de wekker wakker. Zonder hoofdpijn ook nog eens. Hehe, ik ben weer fit. Zou tijd worden!
Spannende dag vandaag! Na een dag keihard werken om zoveel mogelijk af te krijgen, een interview wat ik (al zeg ik het zelf) in een waanzinnig artikel heb gevat en nog even de laatste modules theorie doornemen, had ik vanavond de theorietoets THV 3. En geslaagd!

Woensdag
De ochtend startte ik vandaag niet achter de laptop, maar in het bos. Even een korte shoot voor een foto voor een fysiotherapie magazine met mijn oud-fysiotherapeut. Kon ik meteen even wat advies vragen over de Achilles tussen de sprintjes door die we moesten doen.
Na de rest van de dag gewerkt te hebben zat ik vanavond in de schoolbanken. We startten nu met ons laatste onderdeel van de opleiding IBGS, gevaarlijke stoffen. Daarvoor kregen we eerst een berg theorie voor de kiezen, waarna we een eerste kennismaking met inzetjes maakten. En met ons chemiepak. Als een stel rode teletubbies met mintgroene afwashandschoenen en gele laarzen maat 48 (one size fits all…) gaan de komende lesavonden vooral hilarisch worden.

Donderdag
Weekend! En o wat was ik productief vandaag. Helaas wel van achter de laptop. Ik moest voor mijn werk nog wat afronden, heb nog een andere klus afgerond en ben een nieuwe klus begonnen! Eigenlijk was ik van plan om een testrondje te gaan hardlopen vandaag, maar het was zulk slecht weer, dat ik het niet erg vond dat de reactie in de Achilles net iets te veel was om er nog even een nieuwe prikkel aan te geven.

Vrijdag
Yes, ik kan weer! Vandaag voor het eerst sinds weken weer trainen bij Huub. We deden dezelfde training als de laatste keer en eerlijk gezegd viel me dat helemaal niet tegen! Ik ben in ieder geval niet in kracht achteruit gegaan. Wel in uithoudingsvermogen… Daar kwam ik achter toen ik vervolgens met Sofie nog even ging boulderen. En ik moet wat aan die valangst doen. Met alleen nog een eindgreep recht voor de neus is het een beetje zonde als het hoofd iedere keer op slot gaat.

Zaterdag
Wow wat een spierpijn van gisteren! Na bijna drie weken geen krachttraining meer weet mijn lijf niet meer wat bracen is! En daar kwam de training van vandaag nog even lekker overheen met squats en lunges. Ook de mobiliteit is wat achteruit gegaan. Ik had even wat moeite om mijn squatdiepte weer te vinden.
’s Middags stond er een kraamvisite gepland. Mijn aspirant collega heeft lammetjes thuis! Samen met ma dompelde ik me even onder in de wollige bolletjes.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 372 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!