Training

Sports diary #15 2019

Wat.Een.Week!! Beetje stress, beetje een heeeele erge slechte generale voor mijn eerste race van het seizoen om vervolgens het raceseizoen keihard af te trappen met een fantastische race in München!

Zondag
Bouldertime! Bijkletsen tijdens het boulderen is mijn specialiteit. Om vervolgens blindelings de route in te gaan, omdat ik nog steeds routes vanaf niveau 5 nauwelijks kan lezen. Levert wel leuke situaties en Eureka-momentjes op als iets opeens lukt! Om vervolgens weer uit de route te vallen/springen omdat ik niet weet hoe ik verder moet. Of rauwe handen heb. Die waren na het boulderen dus aardig aan gort!

Maandag en dinsdag
Rustdagje! Ik doe deze week overigens helemaal niet zo veel. Op aanraden van Huub. De training vrijdag ging helemaal niet zo goed en zaterdag was zwaar met extra gewicht op de deadlifts. Herstellen deze week en krachten sparen voor zaterdag! Op naar München voor Spartan Race, waar de eerste wedstrijd in de DACH-serie (kwalificatie voor het WK) op het programma staat.

Woensdag
What the… Geen idee wat er vandaag aan de hand was maar mijn looptraining ging alles behalve lekker. Ik liep wel lekker, maar mijn hartslag en ademhaling waren hoog en bij thuiskomst was ik twee punten van mijn VO2max kwijt en zat ik zwaar in de negatieve zone… Lekker dan! Is het toch wat stress? Heb ik een virusje onder de leden? Zaterdag heb ik mijn eerste wedstrijd dit seizoen! Dit kan ik niet gebruiken…

Donderdag
Spannende dag! Een sollicitatie voor de boeg en vervolgens de tas inpakken voor de eerste roadtrip dit jaar. Aangezien Kelly en ik met de auto gaan zijn we dus niet gebonden aan een koffer met bepaalde afmetingen en een maximum aan gewicht… De hele auto stouwen we vol!

Vrijdag
Roadtrip! Samen met Kelly met de auto op weg naar München voor… een Sprint. ‘Even’ 800 km rijden om een korte afstand te lopen. Zijn we gek ofzo?

Best wel. Maar het was dan ook de eerste race van de DACH-serie en dus eigenlijk een race die je niet kan missen, want alle races in de serie tellen mee voor het eindklassement en dus voor een eventuele WK-kwalificatie. We konden crashen bij een Spartan die vlakbij het eventterrein woont en na eerst een beetje het parcours verkend te hebben, socializen en rillen in de kou (man wat was het fris!) aten we met Robert bij de Italiaan en lagen mooi op tijd onder de wol.

Zaterdag
De kop is er af! De eerste Spartan Race van het seizoen zit er op. En die ging boven verwachting goed! Er gebeurde iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden… Niet in het sterke deelnemersveld van de DACH-regio in ieder geval… Ten eerste haalde ik de slackline (en vloog vervolgens stuiterend een niets vermoedende vrijwilliger om de strot) en ik kwam over de finishlijn. Als eerste in mijn Age Group! Say whut? Nog even geduld voor een uitgebreid verslag.

Ook Kelly haalde het podium met een mooie 2e plek en in plaats van dat we direct na de race naar huis konden rijden moesten we dus nog even wachten op de prijsuitreiking en reden we pas aan het einde van de middag naar huis. Wat overigens helemaal geen straf was. Het weer was best ok geworden en in het zonnetje was het zelfs lekker. Tel daarbij op de geweldige sfeer en leuke mensen. De tijd vloog voorbij. De terugreis verliep heel voorspoedig en nog voor middernacht waren we thuis.

Totaal loop kilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 290 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!