Training

Sports diary #15 2021

Wat een week! Heerlijke kilometers en een onverwachts snelle halve marathon! Met ijs aan de finish natuurlijk. De week werd afgesloten met een heerlijk relaxt boottochtje over de Eem.

Zondag
Wat een onwijs luie dag vandaag. Omdat de krachttrainingen van vrijdag en zaterdag niet helemaal gewenst gingen doordat ik in korte tijd flink ben afgevallen lastte ik vandaag een rustdag in. En dat terwijl ik normaal gesproken meestal zondags de loopschoenen aantrek. Dat voelde dus eigenlijk helemaal niet goed. Maar ik kan mijn loopschema voor deze week aardig ombouwen, dus ik hoef geen looptraining te missen.

Maandag
Een lunchrun op maandag. Normaal heb ik hier geen tijd voor, omdat ik ’s maandags altijd twee artikelen aan moet leveren die me de volle werkdag kosten en ik daarnaast nog lopende zaken heb. Meestal werk ik daarom op maandag ook in de avond door om alles af te krijgen. Maar niet vandaag. Tussen de middag nam ik de tijd voor een duurloopje. Natuurlijk precies een fikse hagel- en sneeuwbui over me heen om weer thuis te komen met een zonnetje.
En die artikelen? Die kwamen vandaag heel vlot mijn pen uit! Zo vond ik vanavond zelf eens de tijd om een boek open te slaan. En ja, ook te lezen.

Dinsdag
Ik verbaas mezelf over mijn efficiëntie deze week. Zo heb ik weken dat ik me totaal niet kan focussen en ik iedere zin drie keer moet herschrijven tot die naar mijn zin is, maar deze week verloopt alles, tot nu toe, een stuk soepeler. Dat geeft me ook heel veel meer rust in mijn hoofd en zorgt er ook voor dat ik echt een einde van de werkdag heb.
Al werd deze avond ook weer actief ingevuld met een brandweeroefening. We moeten voor onze leerwerkplekopdrachten in korte tijd veel aanleveren en dat betekent dus ook dat wel alle vier de rollen van manschap moeten kunnen uitvoeren. Het oefenen bleef dus niet bij vanavond… Hier gaan nog vele uren inzitten.

Woensdag
Met vanavond weer een opleidingsavond nam ik vandaag een sportief rustdagje. Meestal zijn de opleidingsavonden best intensief. Vandaag viel het mee. We kregen weer les in levensreddend handelen en pasten onze geleerde technieken toe op Lotus-slachtoffers. Ik krijg soms best medelijden met deze personen die zich alles maar moeten laten overkomen. Het leverde in ieder geval een leuke avond op!

Donderdag
Ik weet niet wat me vandaag bezielde, maar mijn halve marathon ging in een iets hoger tempo dan ik voor mogelijk hield! Ik wijt (of dank) het maar aan de verloren kilo’s waardoor mijn basissnelheid is verhoogd. In ieder geval een goede reden om weer eens precies voor de ijssalon te finishen. Met een gemiddelde van 5.06 min/km haalde ik in de tweede helft van deze training zo ongeveer mijn oude marathontempo!

Vrijdag
Bizar hoe gemakkelijk ik herstel van het lopen. Vandaag tijdens de krachttraining bij Huub eigenlijk nauwelijks last van de benen. De gewichten zijn wel een beetje bijgeschaald, maar daardoor voelde deze training veel stabieler en sterker dan vorige week.
Snel naar huis, even eten en de laatste spullen inpakken. Want de komende 24 uur ga ik me maximaal onthaasten op woonschip De Robbedoes, voor mijn moeders verjaardag. Het omgebouwde binnenschip is nu een prachtige B en B en is tevens het huis van Wim en Anneke die ons tijdens onze tocht in de watten legden. We voeren vanuit Amersfoort via de Eem naar de randmeren en gingen voor stud voor eiland De Dode Hond. Een winderig tochtje die ik voorop de boeg doorbracht om vervolgens te genieten van een prachtige zonsondergang.

Zaterdag
Wakker worden op een dobberend schip, de koude lucht buitengesloten door mijn dekbedje. Na een heerlijk ontbijt voeren we over de randmeren om vervolgens via de Eem weer naar Amersfoort terug te varen. En dit keer niet met de neus vol in de wind, maar in een heerlijk zonnetje. Dat was even 24 uur totale ontspanning, verwend worden door Anneke en Wim.Van Amersfoort zette ik te voet de tocht naar huis voort. In een stralend zonnetje kon ik nog even van mijn mini-vakantie genieten, terwijl ik door Den Treek dwaalde. Waarom duurt 24 uur maar 24 uur?

Totaal loop kilometers deze week: 41 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 471 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!