Training

Sports diary #15 2022

Het is nu echt lente! En hoe fijn is het dan om de hardloopschoenen EINDELIJK weer aan te doen en zwetend bij de ijssalon aan te komen voor revitalisering? Ik kan hier wel aan wennen.

Zondag
Wat is het toch fijn dat mijn slaapritme weer ok is! Nu is uitslapen echt een cadeautje, terwijl het vorige week nog bittere noodzaak was. Vervolgens de tv aangooien om de Rotterdam Marathon te volgen met prachtige prestaties van Adbi en Nienke! Een mooie opwarmer voor mijn eigen plannen vandaag: de eerste meters hardlopen sinds drie weken. Mijn geplande weekje looprust in verband met een dwarse Achilles werd een drieweekse acquisitie door een rare infectie met een flinke dosis antibiotica. Je zou denken dat mijn Achilles dan wel voldoende rust zou hebben gehad. Het nadeel van helemaal niets doen is alleen dat bij klachten zich dan juist verergeren… De twee krachttrainingen van vrijdag en zaterdag waren echt een verademing: meteen veel minder reactie! Oftwel: ik moet de boel blijven activeren om te herstellen. En wonderbaarlijk genoeg had ik veel minder reactie in de Achilles dan verwacht.

Maandag
Dat was lang geleden! Vandaag zat ik weer eens een dagje op kantoor met een aantal collega’s. Super gezellig en met het lekkere weer maakten we tussen de middag even een lunchwandeling. Kon ik meteen bij de bakker een lekker broodje halen.
’s Avonds dook ik nog even de serre in voor een sessie krachttraining bovenlijf. Heerlijk dat het langer licht is!

Dinsdag
Er komen leuke dingen aan! Het reisbloed begint weer te kriebelen. Vandaag boekte ik mijn vlucht naar… Georgië! Superveel zin in! Ook voor Spartan worden de eerste reisjes weer gepland. De eerste op de agenda is de UK begin mei en dan Zandvoort eind mei.
Ik nam met het mooie weer vanmiddag ook de tijd om weer een rondje te lopen. Dit keer kilometertjes met rekken en strekken tussendoor. Het ging boven verwachting lekker. En dat ijsje nadien was natuurlijk dik verdiend.

Woensdag
Zo, en ook Spartan Race in mei is geregeld en geboekt! Nu hopen dat tegen die tijd de Achilles onder controle is… En anders… Tja dat zie ik dan wel weer.
Met een laatste dagje werken is het alweer weekend. Een lekker lang weekend want het is Pasen! Maar eerst nog even een les IBGS op de brandweerkazerne in Amersfoort Noord. Met een Brandje na afloop wordt het weekend dan echt ingeluid.

Donderdag
Wat een heerlijk weer! Ik moest even naar Amersfoort voor wat shopping, haalde een boekje over Georgie en plofte bij Livingstone op het terrasje in de zon om een paar koffietjes te drinken. Een heerlijke start van de dag.
Om de dag nog fijner te maken: thuis gekomen gingen de loopschoenen aan. Dit keer een duurloopje een paar kilometer verder dan de vorige keren. En dat ging goed! Met wat rekken en strekken tussendoor houdt de Achilles zich koest.
Na een snelle douche kwam Sofie mijn kant op. Samen dus even een ijsje gehaald, die had ik nog te goed. Daarna een gezellige chille avond gehad met een hele zak krulfriet, hamburgers en salade.

Vrijdag
Dat was weer een fijne maar pittige training bij Huub. De deadlifts gaan erg lekker en het maffe is dat na de training ik instant minder last van dat suffe ding aan mijn voet heb.

Daarna snel door naar Utrecht, waar ik Alwin vandaag verder zou helpen met verhuizen naar zijn nieuwe huis. Nasat bergingen leeg ruimen werden vandaag ook de visjes verhuisd. En spontaan kreeg ik het op mijn heupen om alvast te beginnen met wat sloopwerk.


Zaterdag
Vandaag geen ochtendtraining in Breda. Ik zou namelijk in de auto stappen naar de camping waar mijn ouders staan. Dus deed ik de training zelf thuis in de serre met een heerlijk zonnetje op de kop.

De planning liet alleen even anders door een paar coronatesten die gedaan moesten worden, maar eenmaal groen licht stapte ik in de auto en reed ik naar Vethuizen of all places. De boerderijcamping is gelegen aan een plas, waar ’s avonds de zwanen landen om te overnachten. De koeienstallen zijn vrij te bezoeken, dus moest ik even een koetje aaien. Een lekker plekje om even een paar dagen bij te komen!

Totaal loopkilometers deze week: 24 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 396 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!