Training

Sports diary #15 2023

Met een lekker lang weekend had ik de tijd om de batterij op te laden. Dat was ook wel even nodig na de voorbije dagen.

Zondag
Wakker worden en het idee hebben dat je nog niet hebt geslapen. Zo voelde ik me vandaag. Plus nog die hoofdpijn. Mijn Eerste Paasdag begon dus met een pijnstiller en paaseitjes in bed, terwijl ik nog even lag te chillen.
Gelukkig knapte ik de in de loop van de dag op en verkaste ik naar mijn ouders om Pasen met de familie te vieren. Gezelligheid en een lekker diner. Pasen is compleet!

Maandag
Ik had verwacht vandaag nog niet veel te kunnen ondernemen, maar dat viel mee! Het zonnetje scheen en het rondje hardlopen dat ik eigenlijk gisteren had willen lopen, maakte ik vandaag. Er waren veel wandelaars buiten. En reetjes! Een roedel van acht stuks in de wei en nog een paar losse exemplaren. Ik verbaas me er altijd over dat maar weinig mensen buiten oog hebben voor wat er om hen heen gebeurd. Het is dat mensen ineens een hardloper vol in de rem zien gaan, de telefoon er bij pakt en vervolgens in de verte staat te turen. O, wacht, die ziet iets! Jup! Reetjes. Ik heb daar een neus voor.
En zo staan we ineens met een groepje mensen de wei in te turen, komen er nog een paar mtb’ers langs die bijna onderuit gaan omdat ze de reeën ook gespot hebben en zo vervolgen we allemaal met een lach op het gezicht onze weg. Om nog geen 500 meter verder weer hetzelfde kunstje te flikken met vol in de ankers gaan en een voorbij fietsende mevrouw keihard gilt “een reeeeeeee!!” Ja… en toen was die natuurlijk weg. Ik liep vandaag voor het eerst richting het bos en door mijn bossie weer terug. Zo blij dat dit weer kan!

Dinsdag
Deze korte werkweek heeft maar twee werkdagen en vandaag spendeer ik die op kantoor. Het is behoorlijk doorknallen, want een werkdag minder terwijl het werk er wel ligt is niet echt ontspannen werken.
De avond hebben we een leuke oefening op de kazerne op locatie. Aangezien na het afgelopen weekend mijn pakken in de wasserij zijn en de handschoenen het einde van hun leven naderen had ik vandaag nieuwe handschoenen die zo nog niet werkbaar zijn… dat de oplettende kijken ziet dat ik mijn werkhandschoenen aan heb in plaats van blushandschoenen.

Foto: Bart Sinke

Woensdag
Mijn laptop begint te stomen en mijn vingers schieten in de kramp, maar het werk voor deze week is af! De dag wordt doorbroken met een mooi pakketje van Stilla Crystals met prachtige mineralen. Ik begin wel serieus ruimtetekort te krijgen…

Donderdag
Vandaag stond er een bezoekje aan de tandarts gepland. Tijdens de laatste controle had ze twee zwakke plekjes gezien en die moesten even gecheckt (lees: geboord) worden. De vorige keer was nog tijdens mijn ziekteverlof en ik had de hoop bij de volgende controle in september weer in mijn hardloopkleding te komen. Maar de tandarts (en ik ook) waren blij verrast dat ik mijn kloffie nu al aan had! Oftewel: na twee korte boortjes liep ik een rondje rond Odijk, mijn oude dorpje.

Vrijdag
Op naar Breda voor de krachtsessie bij Huub. Ik had de afgelopen week wat last van wat trekken in mijn been. Niet zo gek na het drukke weekend en mijn ‘perfecte’ opbouw met hardlopen… Een snelle reset en ik voelde direct verlichting. De deadlifts voelden vandaag wel wat zwaar aan. Maar ook dat is niet zo gek na deze week. Deze week was ik sneller vermoeid, mijn batterij had moeite met opladen en ik merk dat ik gewoon nog niet helemaal de oude ben.
’s Middags ging ik met ma op pad naar de Intratuin om planten voor de tuin te halen. Die ramden we ook meteen maar de tuin in.

Zaterdag
Ook vandaag werd er weer getraind. We begonnen met slepen, wat er best wel inhakte. Daarna de squats, zoals we gewend zijn. En de sfeer zat er weer goed in.

Na de training nog even snel een paar plantjes halen, want ik had gisteren niet genoeg. Na wat geploeter in de tuin snel naar mijn ouders, voor de verjaardag van ma. We gingen heerlijk uiteten naar het restaurant waar ik een tijdje terug ben geweest met ’s mores als toetje… Je kon me rollen!

Totaal loopkilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 61 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!