Training

Sports diary #16 2019

Deze week zat ik een beetje in een roes van de race van zaterdag. Ok, ik werk er keihard voor, maar ik had niet verwacht dat dat zich meteen in de eerste race van het seizoen al zou uitbetalen! Maar ondertussen sta ik ook met beide voeten op de aarde. Er wordt jacht gemaakt op een nieuwe baan!

Zondag
Vandaag had ik echt een heerlijke lazy Sunday. Ook echt wel verdiend na de race van gisteren dacht ik zo! Kelly en ik waren nog voor middernacht thuis dus ik lag er niet eens heel laat in. Maar de race, het vele ouwehoeren en dan nog een pittige autorit terug naar Nederland waren genoeg om in coma te verzeilen en pas in de loop van de ochtend mijn bed uit te rollen. Mijn ontbijt werd een brunch voor kampioenen: pancakes met kwark, blauwe besjes en granaatappel. Te lekker!
De middag bracht ik door met lezen. Ik heb hem ondertussen uit en mijn review van ‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ van Olivier Verhaege staat ondertussen online.

Maandag
Eigenlijk wilde ik na het werk gaan trainen, maar enerzijds was mijn lijf moe en had ik geen zin. Anderzijds zat ik op hete kolen. Ik had een paar leuke vacatures gezien, dus daar ga ik even werk van maken. Daar was ik dus de avond mee bezig.

Dinsdag
Een heel leuk en inspirerend gesprek leidde er toe dat mijn hoofd gewoon bijna explodeerde van de ideeën en enthousiasme. Dat moest dus even ingetoomd worden met een beetje klimmen en klauteren. Ik heb me gestort op een paar blauwe routes (5b+), maar merkte dat de race van het weekend nog wel een beetje in mijn systeem zit.

Woensdag
Ik was er al een tijd niet geweest: de bossen van Amerongen. En aangezien heuvels toch een beetje mijn zwakke punt zijn besloot ik vandaag een rondje over de Amerongse Berg en de Eenzame Eik te maken. Kon ik meteen een mooie heuveltraining/interval lopen. Ik heb dit gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug best wel gemist. Ik kwam er voorheen iedere week om te trainen, maar mijn agenda is zo gewijzigd dat dat niet meer lukt. Het was dus genieten geblazen. En stiekem stond ik te stuiteren toen een Apache recht over mijn hoofd overvloog. Zó laag dat ie de boomtoppen bijna leek te raken! Wat een machines!

Donderdag
Pasen komt er aan en dat was op kantoor ook niet voorbij gegaan. De paashaas had voor ons een lekkere traktatie achter gelaten! Die haalde de avond bijna niet…

Vrijdag
Wat een begin van een lang Paasweekend! Mijn 5 km tempoloopje ging superlekker en de training bij Huub die er op volgde overtrof eigenlijk een beetje mijn verwachtingen. Mijn backsquat pr heb ik vandaag dik verbroken door 5 setes van 3 reps op 90 kilo te doen gevolgd door 25 suqats op 60 kilo. En daarna als toetje nog prowler sprints!

De rest van de dag deed ik niet veel meer. Mijn benen waren leeg. Gelukkig is de zomer aan het losbarsten dus dook ik ’s middags de tuin in met een boek.

Zaterdag
Eerste stop van vandaag: de Johan Cruiff ArenA voor de kick-off van de Spartan Workout Tour. Met dik 150 man hebben we er een feestje van gemaakt, wat was het leuk! En warm.

Vervolgens reed ik door naar Heerde waar mijn ouders een weekje op de camping staan. Ideaal campingweer dacht ik zo, dus de auto volgeladen om welgeteld een hele nacht te kamperen. Maar je zult maar iets vergeten! Dat overkomt mij dus niet. Ook al is het maar een nachtje, het voelt echt even als vakantie.

Totaal loop kilometers deze week: 18 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 308 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!