Training

Sports diary #16 2022

Wat een heerlijk weertje! Ik genoot van de kilometers die ik kon lopen, maar er lijkt (lijkt…. ik durf nog niet te hard te hopen) licht aan het einde van de tunnel te zijn. Tel daarbij dat ik een paar gave brandweeroefeningen had en dit was gewoon een mooie week!

Zondag
PASEN! Bij het ontbijt dus een berg eieren, waarna ik op pad ging voor een rondje hardlopen. De camping ligt vlakbij Zeddam, van waaruit je het prachtige bos van Montferland. Ik kon dus niet anders dan hier een mooie route lopen, die ik van Komoot had gehaald. Een verrassend bos, veel hoogtemeters, leuke oude mtb-paadjes die nu alleen voor wandelaars toegankelijk zijn en het was niet eens heel erg druk voor een zonnige Eerste Paasdag. Het enige wat ontbrak… was een ijsje na afloop. Janken!
De middag werd heerlijk relaxt op de camping doorgebracht met familie, borreltjes, een hond met een scheef gebit, pannenkoeken en aan alle kanten Paasvuren.

Maandag
Nog meer Paaseieren bij het ontbijt. Na een wandelingetje rond het meer was het tijd om te vertrekken. Op naar Didam, want eindelijk zag in Manon weer eens! Sup mee en op naar de Lentse Plassen. In de file, maar dat boeide niet, want we hadden zoveel bij te praten! Een heerlijke middag aan het meer, op de sup, op het gras, ijsje ingehaald van gisteren en nog even de maag vullen met een goeie biefstuk, waarna we de dag afsloten. Topdagje!

Dinsdag
Heel leuk hoor, een vrije feestdag. Maar het werk blijft liggen en nu kan ik 26 uur in twee dagen maken. Dat gaat dus niet. Maar al met al sla ik vandaag een flinke slag. Helaas geen tijd om een rondje te hardlopen, hopelijk red ik dat morgen wel. Gelukkig was ik vroeg wakker en startte ik de dag met een wandeling naar de supermarkt om de lege koelkast te vullen.
Ik heb door de hoeveelheid werk zitten twijfelen of ik vanavond wel naar de oefenavond van de brandweer kon. Maar gelukkig was ik op tijd klaar en kon ik deelnemen aan een superleuke brandoefening.

Woensdag
Door mijn slag van gisteren en het superlekkere weer kon ik niet anders dan vandaag een rondje te gaan lopen. Het plan was om mijn kleine rondje te doen, maar eenmaal bij een kruising gingen mijn benen spontaan een andere kant op. Heel vervelend in dat zonnetje en toevallig eindigde mijn rondje weer met een ijsje.
’s Avonds stonden we weer in Amersfoort Noord als teletubbies gevaarlijke stoffen te stabiliseren. Dit keer in combinatie met THV inzetten, waarbij we een grote tank moesten heffen een een auto uit elkaar sloopten. Leuke avond, maar stiekem ben ik wel blij dat de opleiding bijna klaar is…

Donderdag
Door Paasmaandag kreeg ik toch niet al het werk af. Heel fijn om dan op je vrije dag toch nog wat dingen af te moeten ronden. Maar dat deed ik pas nadat ik met pa een rondje in de MX5 had gereden naar de Mediamarkt. Weer veel te veel geld uitgegeven, maar binnenkort wel weer voorzien van een up to date home cinema set.
Ik had eigenlijk nog een rondje willen lopen maar had best wat reactie in de voet. Niet erg, want ik had vandaag genoeg te doen en… mijn bestelde SUP kwam vandaag binnen! Nu wil ik zo snel mogelijk het water op, maar ik denk dat ik moet wachten tot het volgende mooi-weer-weekje. Dit weekend sta ik op de hei…

Vrijdag
Mwah… de training voelde redelijk zwaar vandaag en mijn eerste set deadlifts was niet perfect. Benchpresses en cable rows gingen beter. Maar eigenlijk kwam de aap uit de mouw toen Huub even wat testjes deed en een beetje schrok van de gevoeligheid van de Achilles. Aangezien ik morgen op de hei sta, werd me vriendelijk toch dringend verzocht zondag even een behandeling te ondergaan. Huub deed een paar korte resets, maar dat maakte eigenlijk al best veel verschil. De middag deed ik niet heel veel actiefs. Ik had even een werkklusje te doen en eigenlijk kwam dat wel goed uit, want ik had toch wel wat reactie van de behandeling.

Zaterdag
Vandaag geen training bij Huub, die is naar morgen doorgeschoven, omdat ik vandaag een brandweeroefening had. In plaats van in  de gewichten te hangen liep ik een kort rondje. En het lijkt of de behandeling van gisteren instant effect op de Achilles heeft! Oftewel, een nagenoeg pijnvrij rondje, maar nog beter: de hele dag voelde ik dat ding nauwelijks!
En dan de middag. Supervet! Om 12 uur was ik op de kazerne, om vanaf daar met de WBH (waterbassin haakarm) eerst naar het verzamelpunt te rijden. Daar kregen we een fictieve melding, waarna de hele karavaan van WBH en BPH (bronpomp haakarm) verantwoordelijk waren voor de waterwinning en de Leusderheide op gingen om de bronpomp en waterbassin te installeren.
Het eerste peloton, bestaande uit vier wagens, ging het terrein in voor een eerste verkenning en opzetten blusplan en het tweede peloton werd vervolgens ook in het blusplan opgenomen. Het idee: een carrousel van acht wagens die omstebeurt hun watervoorraad over het in brand staande gebied blubberen en vervolgens via een vaste route naar het watervulpunt komen en weer terugrijden naar het brandgebied. Bij het waterpunt zag ik dus niets van de brand, maar het was wel een superleuke en leerzame middag om eens vanaf deze kant mee te kijken. Volgende week zelf op de wagen!

Totaal loopkilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 421 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km

Foto brandweer dinsdag: Bart Sinke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!