Training

Sports diary #17 2019

Een beetje een gekke week. Eentje die er in hakte op meerdere fronten met hoge highs en een paar lows. Op de een of andere manier heeft dat heel veel invloed op mijn energiesysteempje. Nu de rust in het koppie terug vinden, want komende maand staan er veel wedstrijden in de planning.

Zondag
PASEN! En deze Paasmorgen startte op de camping bij mijn ouders in Heerde. Na een ontbijtje trok ik de loopschoenen aan om het klompenpad Vosbergenpad te lopen. Een heel gevarieerde route van 14 km langs het Apeldoorns kanaal, door Heerde, door de bossen en over heide. Een heerlijke start van de dag.

Maandag
Gek om op maandags vrij te zijn! Maar ik zou er wel aan kunnen wennen. Na rustig op te starten reed ik naar Breda voor een verschoven training met Huub en Emilie. Vandaag deadlifts, die ik nu eens met belt probeerde! Supergrappig om het verschil te voelen!

Na de training door naar Sofie, met wie ik de rest van de middag en avond genoot van de zon, goed gezelschap en de eerste BBQ van het jaar!

Dinsdag
Gatverdamme en dan heb je weer eens een dag knallende koppijn. Misschien toch iets te veel zon gehad of was het omdat ik de halve nacht wakker heb gelegen door gebler van de peuter van de buren… De hele dag van het padje af geweest!

Woensdag
Na goed bijgeslapen te hebben was ik vandaag weer fris. Tijd om te hardlopen! Een rondje bij mij in de omgeving, maar lekker slim om dat midden op de dag te doen als het een dikke 20 graden is terwijl ik er niet aan gewend ben! Zo vergat ik dus foto’s te maken onderweg, maar had ik bij thuiskomst wel een ijsje en Nocco verdiend.

Donderdag
Djeez wat een avond gisteren! Ik kreeg een AED-oproep, de tweede in twee weken tijd. Alleen was de AED niet bereikbaar omdat de kerk recht tegenover mij gesloten was. Met aardig wat moeite iemand uit de straat kunnen achterhalen die een sleutel had, de AED moeten zoeken, want die hing niet zichtbaar in de hal, om vervolgens eindelijk met de AED op pad te kunnen door bij een wildvreemde die ook een oproep had gekregen, in de auto te springen. Aangekomen was de ambulance er (gelukkig) al. Dit had veel te veel tijd gekost. Nu dus bekijken of de kerk de noodzaak ziet om de AED aan de buitenmuur te gaan bevestigen, zodat hij altijd toegankelijk is.

Vrijdag
Huub is momenteel voor een opleiding in de UK, dus trainde ik vanochtend met Quillermo samen. Op de een of andere manier voelde alles vandaag zwaaaaarr… Stond m’n koppie niet goed? Was de AED-oproep er ingehakt? Niet goed gegeten? Al wedstrijdstress voor volgend weekend? Geen idee… Na 4 in plaats van 6 prowler sprints was het ook gewoon op.
Gelukkig was ik na goed eten weer opgeladen genoeg om ’s avonds nog een funrun te lopen. Ieder jaar wordt er in Amersfoort de avond voor Koningsdag de Koningsdagrun gelopen. Twee rondjes van ongeveer 2,5 km door het centrum van Amersfoort. Superleuke sfeer, lekker relaxt en heel gezellig.

Zaterdag
Vandaag stond er eens geen training gepland. En vanwege het weer ging een supergaaf video-idee ook niet door. En maar goed ook want ik werd wakker met een ontwricht kuitbeen! Dat was een tijd geleden. Gelukkig weet ik nog een paar doe-het-zelf-maniertjes om dat botje weer in z’n voegen te krijgen. Niet fijn, maar werkt wel. Omdat de enkel wel wat gevoelig was vandaag dan maar niets gedaan en een goede reden om voor de buis te hangen om Koningsdag in Amersfoort te volgen en mijn huis een make-overtje te geven.

Totaal loop kilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 336 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!