Training

Sports diary #17 2020

En week 6 in sociale isolatie is weer voorbij. De grote vraag van deze week was: hoe lang gaat dit nog duren. Dat antwoord kregen we. De komende maand gaan we op dezelfde voet verder en tot 1 september zijn alle evenementen van de baan…

Zondag
Dan word je wakker met een mega stijve nek. Niet eens stijve benen van gisteren, maar die nek… En vanochtend stond er een zware deadlift training op het programma met 3 x 3 reps op 140 kilo… Met het inliften voelde het al zwaar, te zwaar. Mijn trainingsgewicht kwam vandaag ook mooi niet van de grond af…

Huub was er al een beetje bang voor en ik eigenlijk ook na mijn uitspatting van gisteren… Dus de rest van de dag werd in relax-stand doorgebracht met onder andere een duik in het bubbelbad bij mijn ouders.

Maandag
Jeetje vandaag vloog voorbij! Er lag ook flink wat werk, waaronder het opnieuw inrichten van een website en als ik daar eenmaal induik, dan laat het me niet meer los. Gelukkig had ik voor vandaag een rustdag gepland, want ik had geen eens tijd om te trainen en die nek is nog aardig gevoelig. Wel tijd om lekker aspergesoep te maken.

Dinsdag
Tijd voor een lunchrun om even mijn hoofd leeg te maken en frisse lucht te happen. Thuiswerken lukt me best, maar omdat zakelijk en privé eigenlijk nu 24/7 in elkaar over lopen moet ik echt ook tijd voor mezelf plannen. Vandaag weer een rondje golfbaan en ik verbaas me echt dat ik deze route niet veel eerder ontdekt heb. Nog mooier: nauwelijks een mens tegen gekomen!
’s Avonds volgde de persconferentie, waarin de maatregelen voor na 28 april werden bekend gemaakt. Niet verrassend, we zitten nog wel even binnen… Toch voelt het niet fijn te weten dat je nog langer van je ouders en vrienden verwijderd bent. Dus besloten ons Spartareisclubje last minute nog even een online afspraak te plannen en die werd nog heel erg nuttig besteed ook met een try out van een online reanimatiecursus van Celine. Wij gebruikten nu kussens als alternatief, maar de deelnemers krijgen een pop toegestuurd en met behulp van een app worden de compressies gemeten. Niet alleen supergezellig om dit zo even onverwacht met je Spartanbuddies te doen, maar ook weer een goede opfrisser.

Woensdag
Eigenlijk zou ik vandaag de deadlift training van zondag opnieuw gaan doen. Maar ik voelde me zo slap als een vaatdoek, was er met mijn kop totaal niet bij en ik had niet het idee dat ik alleen de bar al van de grond zou krijgen. Nou, laat de baaldag dan maar even de baaldag zijn. Andere keer beter.

Donderdag
Yes, weer naar kantoor en mensen om me heen! Al was het niet helemaal handig met alle online meetings die gepland stonden. De laatste deed ik dan ook vanuit huis. Vervolgens door naar mijn ouders voor een bbq en aansluitend vergezelde ma me op de fiets gedurende een rondje lopen. We gingen op reetjesjacht, slopen stiekem een weiland in en zagen een groep van 6 reeën spelen aan de bosrand. Missie geslaagd!

Vrijdag
Weekend! En eentje die meer dan welkom is! Het was een drukke week, veel werk verzet, veel indrukken en toch ook best wel moe. Dat de training zondag niet helemaal lekker ging en ik woensdag niet eens aan trainen toe kwam werkte mentaal ook niet helemaal mee. Tel daarbij ook de verlenging van de maatregelen bij op en een evenementloze zomer in het vooruitzicht… Nou, daar wordt niemand vrolijk van denk ik…
Maar wel een leuk vooruitzicht: veel evenementen worden nu virtueel aangeboden. Kelly en ik hebben ons opgegeven voor de buddy challenge van Meet the marines op 30 mei en dit weekend zijn er weer virtuele Spartan Races om te doen. Ik zou eigenlijk vandaag op weg zijn naar Orte, Italië.

Zaterdag
Vandaag eens even geen hele vroege ochtendrun, maar een pannenkoekenwandeling met Merel. We kennen elkaar van de Trailrunweek in Frankrijk van Altijdsporten en Trail des Fantomes een paar jaar geleden en hebben altijd contact gehouden, zitten nu in hetzelfde eenzame isolatieschuitje en besloten dat we daar even verandering in moesten brengen. Vanuit mijn huis wandelden we naar pannenkoekenhuis Bergzicht, haalden onze bestelde pannenkoeken op, picknickten in het bos en wandelden met een omweg weer terug naar huis. Top dit!! 15 kilometer in de pocket en mooie gesprekken!

Totaal loop kilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 370 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!