Training

Sports diary #17 2021

Een week met heerlijke kilometers, wat gesnuif aan de lente, nieuwe trainingsimpulsen en tja… gewoon een fijne week waar ik er maar te graag nog heel veel heb!

Zondag
Wat afgelopen donderdag niet lukte, ging vandaag wel! Met een beetje tegenzin, want de dag startte echt als een lazy Sunday. Maar we vonden de de motivatie en reden naar het NMM om daar eerst wat foto’s te maken van het weightvest en een rondje munitiepark te lopen. Vervolgens zette ik te voet koers naar huis. Gestart met een best wel fris windje, na ruim 21 kilometer geëindigd in een heerlijk zonnetje. En dit keer eens geen ijs als toetje bij de finish, maar bonbons!

Maandag
Vandaag een verplichte verlofdag vanwege Koningsdag morgen. Maar… Andrea heeft een plan. Maandags is toch altijd een beetje mijn rustdag, dus waarom de uren van woensdag niet vandaag maken? Er zijn toch dingen die af moeten en liever gisteren dan vandaag.

Dinsdag
Heel gek om vrij te zijn. Aangezien ik niets gepland had, was deze dag ook enorm relaxt met wat gerommel in de tuin, waardoor de kliko uiteindelijk niet meer te verrijden was… En als je naar de tuin kijkt zie je niet dat ik iets gedaan heb. Maar het was genieten buiten in de zon. Ik liep ook nog even een kort Koningsdagrondje om de benen na de halve van zondag een beetje los te lopen.

Woensdag
Verandering van spijs doet eten, dus vandaag eens een totaal andere trainingslocatie! Na wat gezeul met gewichten hing ik in de touwen en zat ik weer eens ouderwets onder de blauwe plekken. Heerlijk!

Vervolgens werd er koers gezet naar Rijssen voor een nachtje buiten mijn eigen vier muren. Heerlijke omgeving! Al is één nachtje echt te kort. Toch fijn om er even op uit te zijn. En… de terrassen zijn weer open! Bizar om in de zon zittend met een biertje en nacho’s te merken dat ik dit stiekem toch enorm gemist heb!

Donderdag
Zo heerlijk het weer gisteren was, zo bagger was het vandaag. En er stond een looptraining op het programma. Omdat ik vandaag de kans had om weer eens tartan onder de voeten te hebben besloot ik de baan op te gaan. Maar wat ging ik doen… De suggestie om een coopertest te doen wuifde ik in eerste instantie weg. Totdat ik op het tartan stond. Ok, coopertest it is. Eerst een warming up, gevolgd door 12 minuten draven en zien waar het schip strandt. Dat werd 2710 meter en was eigenlijk te weinig voor mijn doel van 2800. Aan de andere kant… mijn opbouw was heel erg behouden en de laatste versnelling had ik eerder in moeten zetten. Toen ik vervolgens met uitlopen gewoon niet meer wilde stoppen met lopen en ook nog eens iedere kilometer sneller ging lopen en zo 12,5 kilometer een progressieve duurloop liep was de conclusie duidelijk: dit was een vernaggelde coopertest. Ik had nog veel te veel energie over na uiteindelijk 17 kilometer op het tartan gehuppeld te hebben.

Vrijdag
Aanpassing van mijn trainingsschema. Aangezien het huidige plan toe trainde naar een 1rm in de nabije toekomst en ik met mijn verloren kilo’s en toenemende loopkilometers wat aan kracht aan het inleveren ben, stelde Huub voor om een andere insteek te kiezen. Helemaal prima! In plaats van hoger in gewicht nu hoger in reps. En dat is weer even wennen, want het spreekt een ander energiesysteem aan. ’s Middags was ik dus best wel moe! Gelukkig staat er thuis een bank. En die ligt prima! Alleen hadden de buren een feestje, dus verkaste ik naar het huis van mijn ouders om daar de avond en nacht door te brengen.

Zaterdag
Dit soort dagen zijn stiekem het leukste. Grofweg was de planning voor vandaag: trainen bij Huub en dan thuis in de middag de boel poetsen. Als Sofie dan met het idee komt om lekker naar Domburg te rijden voor een lunch en strandwandeling, dan hoef ik niet lang na te denken! Let’s go! Dat was dus een heerlijke middag gevuld met zon, zee, strand, geouwehoer, vreten en gezelligheid. Ook nog even een paar foto’s kunnen schieten met mijn nieuwe setje van Army Gains (code Andrea15 voor 15% korting!).
De dag sloten we af met een dinertje bij de ouders van Sofie thuis, waarna ik ’s avonds thuis op de bank plofte voor een paar afleveringen Peaky Blinders.

Totaal loop kilometers deze week: 45 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 516 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!