Training

Sports diary #17 2022

De PDTR-behandeling heeft de reactie in de achilles enorm verminderd. Daardoor kan ik wel lekker sporten, maar wel behoorlijk met mate. Toch maak ik deze week hele mooie kilometers, lift ik wat gewichten en heb ik weer een hele gave brandweeroefening op de Leusderheide.

Zondag
Toch wel gek om op een zondag om 7 uur naast mijn bed te staan. Maar voor een goede reden, want vanochtend train ik in Breda. De ochtend begon dus hilarisch met een groepje gekkies inclusief Huub. Squats, lunges met weightvest, veel upper body en nog even een behandeling voor de Achilles.
Dat resulteerde er in dat ik de middag lekker chillend met een boek in de tuin doorbracht met nog best wat reactie. Maar ik hoefde toch niets meer te doen. Dacht ik. Totdat om 20 uur de pieper ging voor een reanimatie. ‘Gelukkig’ was ik niet de eerste die reageerde en was ik zelfs te laat om de eerste auto te halen.

Maandag
Ik moet nog even wennen aan maandag-kantoordag, maar het bevalt me weer prima. Helaas werd ik vanochtend wakker door een raar geluid buiten… regen! Wat is dat dan! Het was dus niet echt topweer vandaag en omdat deze week weer maar uit twee werkdagen bestaat was ik zo druk dat ik mijn pauze werkend doorbracht. Ik ging wel op tijd naar huis, zodat ik op de terugweg bij de Zanderij nog even een rondje kon hardlopen. Dat ging vandaag niet helemaal vlekkeloos, maar gelukkig bleef reactie na het lopen uit.

Dinsdag
Help! Deze werkweken van maar twee dagen door feestdagen zijn echt niet grappig meer! Ik moet nu 26 werkuren in twee dagen zien te proppen en dat zorgt er voor dat het stoom zo ongeveer uit mijn oren komt. Maar… het is weer gelukt! Nog twee weken werken en dan…. vakantie!! Zo veel zin om naar Georgië te gaan! En ondertussen weer een leuke, nieuwe publicatie in the pocket in de RunningNL!
’s Avonds had ik een leuke oefenavond bij de brandweer met THV/IBGS inzet. Alleen zijn we met IBGS nog niet zó ver, dus het was even improviseren. Resultaat: een erg leerzame en leuke oefenavond!

Woensdag
Koningsdag! Ook al komt deze dag vrij niet echt handig uit, ik maak er wel lekker gebruik van. Na lekker uitgeslapen te hebben begin ik met een klus waar ik echt veel te lang geen tijd voor heb gehad. Opruimen. Rigoureus gooi ik van alles in de kliko’s, in de klerenbak en op Vinted. Mijn eigen kleedjesmarkt vandaag.
Ik was eigenlijk ook van plan een rondje te lopen, maar… het wordt morgen net wat beter weer en mijn achilles is vandaag lekker rustig. Dus met een dagje extra rust hoop ik morgen net wat fijner te kunnen lopen!

Donderdag
Lekker om de dag te starten met een nieuw hoofd bij de kapper! Dat was weer even geleden en de hoogste tijd. Mijn haar hangt welgeteld een half uurtje los, voordat ik het in een staart bind om te gaan hardlopen.
Het rondje hardlopen… ja… Ik had nog een badge te halen voor Garmin, het was superlekker weer en toen mijn hoofd dacht rechts af te slaan, sloegen mijn benen links af. Ik chillde lekker langs het water, ook bij het Treekerpunt en uiteraard bij de ijssalon. Maar toch… 15 kilometer weg getikt en dat zonder verdere reactie!

Vrijdag
Week 4 van deze cycle, dus de gewichten hoog, maar minder setjes! Deadlifts 117,5 kilo, 2 x 6 en Romanians op 95 kilo ook 2 x 6. Daarna lekker upperbody en met trillende armpjes ging ik naar huis.

’s Avonds stond er iets leuks in de planning. Een etentje met een oud-collega, van toen ik hier in het dorp bij de gemeente werkte. Al sinds het begin van de coronaperiode stond dit etentje gepland, maar door lockdowns en gezondheidsperikelen kwam het er maar niet van. Na twee jaar zaten we dan eindelijk aan tafel! Superlekker gegeten, veel bijgekletst, hard gelachen en bijna een vuurtje geblust. Dank je wel Gert Jan!

Zaterdag
Vandaag de tweede dag voor mij van de natuurbrandbestrijding. Nadat ik vorige week op de waterwinvoorziening stond, zat ik deze week in de unimog met mijn collega’s.
Als 3e wagen in het 2e peloton waren we een beetje de hekkensluiter en werd alleen het front kanon ingezet. Maar daardoor kon ik wel foto’s en filmpjes maken. Op weg naar de waterwinning kregen we een mooie sightseeing over de Leusderheide. Wat een prachtig gebied is het! Jammer genoeg was de oefening voorbij toen we aan het vullen waren. Voordeel: we waren wel vroeg thuis.

Totaal loopkilometers deze week: 20 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 441 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!