Training

Sports diary #17 2023

Deze week werd er niet veel gelopen, maar wel geklommen en gezweet! Door een nachtje de hort op had ik donderdag al het idee dat het zondag was. Dus ik kon extra lang van het weekend genieten.

Zondag
De ochtend kon ik heerlijk rustig opstarten. Met de Marathon van Londen aan was dat nog een spannende ochtend ook! Sifan liep haar debuut op de marathon en ik moest net het laatste stuk missen om in de auto te horen dat ze na een gigantische inhaalrace de marathon had gewonnen! Fantastisch!
Maar ik was op weg naar Breda om de vervroegde verjaardag van Sofie te vieren. Het begint een traditie te worden om met de stichting naar Bruut te gaan voor een gezellig partijtje boulderen. Ik mag nog even flink aan de bak om me klaar te stomen voor Fountainbleau komende zomer!
Na het boulderen wachtte een uitgebreide Indische rijsttafel à la Sofie op ons, om van de taarten nog maar te zwijgen. Je kon me naar huis rollen!

Maandag
Na een dag doorknallen achter de laptop, trok ik aan het einde van de dag de loopschoenen aan. Ik moest mijn plan om mijn afstand uit te breiden wel een beetje bijstellen. De benen voelden vandaag erg leeg. Dan maar een korter rondje, want genieten is net zo belangrijk. En ik had mazzel, want na de hele dag regen was het nu mooi droog. Ik vraag me wel af wanneer de lente eens gaat beginnen. Ok, de regen is goed voor de nieuwe planten in de tuin, maar niet voor mijn humeur!

Dinsdag
Het was weer een gezellige en productieve dag op kantoor. Met tijdens de lunch een wandelingetje in het zonnetje, al is het nog steeds erg fris.
Vanavond een heel relaxte avond met ploegenoverleg bij de brandweer. Daarna snel naar huis om nog wat dingen af te ronden.

Woensdag
Mijn werkdag stopte vandaag wat vroeger, want de middag spendeerde ik met een vriendin in de sauna. Dat was weer veel te lang geleden en eigenlijk heb ik dit best gemist. Dus het werd een middag zweten, kletsen en heel veel lachen.
Omdat Krista van best ver moest komen en ik nog een gewonnen hotelvoucher van het Carlton President hotel in Utrecht had, was de oplossing simpel. Na bij de sauna nog uitgebreid gedineerd te hebben, reden we een paar kilometer naar het hotel voor nog een relaxt avondje.

Donderdag
Bij het arrangement zat ook het ontbijt inbegrepen. Het buffet plunderen kun je gerust aan ons overlaten! Na een viergangen ontbijt rolden we richting de boulderhal, die ook letterlijk om de hoek zat, voor een ochtendje vermaak ende vertier in de muur. Omdat het Koningsdag was, was het ook heerlijk rustig.
Dat was dus een heerlijke ochtend, om de rest van de dag nog even werk te verrichten (ik had er even niet bij nagedacht dat het vandaag een feestdag is) en mezelf nog even onder te dompelen in het feestgedruis.

Vrijdag
Met krachttraining startte er weer een nieuwe cycle en wat voor eentje. De deadlifts gaan weer deficit en nu zelfs op vier plankjes! Ik sta zowat met de knieën in mijn nek! En dat gewicht voor de eerste set is ook niet mals. Gelukkig gaat daarna het gewicht wat naar beneden, maar maakt het aantal reps het toch weer retezwaar.
De rest van de dag doe ik niet veel, want ik stond al afgepeigerd op en dat werd er na de training niet beter op. Gelukkig heb ik genoeg om me mee bezig te houden, namelijk mijn mineralenverzameling, die ik deze week met een paar mooie zendingen vol UV-reactieve mineralen mag aanvullen.

Zaterdag
Holy shit, mijn poten lagen eraf! De training begonnen we met slepen. Twee sets achteruit en vier vooruit. Ik begin te merken dat ik wat harder door kan stampen. Mijn hartslag gaat nu echt omhoog en de verzuring knalt in die stalpoten, gevolgd door een fikse afterburn. Vervolgens stonden er squats op het programma. De eerste set op 70 kilo, gevolgd door sets op 55. En die voelen dan ineens heel erg licht!
’s Middags maakte ik nog een wandelingetje, want ik moest even iets ophalen. Iets waar ik al een behoorlijke tijd op wacht… Een fantastische aquamarijn! Echt mijn trots!

Totaal loopkilometers deze week: 8 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 89 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!