Training

Sports diary #18 2021

Ik kon het weer niet laten. 5 Mei is er ingebakken. Werkdag of niet, ik moet gewoon mijn eigen Bevrijdingsloop lopen. De rest van de week werd gevuld met gezellig kilometers, krachttraining, weer eens ouderwets door de touwen zwaaien en afgetopt met een bezoekje camping. Dit was een mooie week.

Zondag
Wel hardlopen of niet hardlopen? Het werd een bezoekje Amersfoort. Wat een raar gezicht om mensen in de stad te zien lopen. Nog gekker om te ontdekken hoeveel winkels het afgelopen jaar zijn omgevallen… Maar wat een fijn gezicht om mensen op de terrassen te zien zitten. En koppig blijven zitten als er een wolkbreuk losbarst boven De Hof.
We hadden mazzel en dronken een heerlijke cappuccino bij Livingstone. Dit heb ik echt gemist!
De rest van de dag werd doorgebracht met bingewatchen van Peaky Blinders. Helaas nèt seizoen 5 niet af kunnen kijken. Dat moet nu even een paar weekjes wachten.

Maandag
Eigenlijk was het plan om vandaag de loopkilometers van gisteren te maken, maar een last minute gepland bezoekje van Kelly leverde een fijne lunchwandeling op. Kilometers gemaakt, maar dan op een ander tempo. Helemaal prima! Want stiekem… kriebelde er weer wat. Vanmiddag vertelde ik Kelly nog dat ik dit jaar over zou slaan. Nog geen paar uur later belde ik haar op om te checken of ze in is voor mijn jaarlijks Bevrijdingsloopje. Wordt vervolgd!

Dinsdag
Het wordt een solo-actie, maar morgenochtend loop ik toch weer mijn eigen Bevrijdingsloop van Wageningen naar huis. Liefst had ik met Meet the Marines de 76 kilometer meegelopen, maar omdat dit jaar 5 mei geen vrije dag is, lukt dat qua tijd niet. Vandaag dus ook een lui kilometerloos dagje, want ik moet mijn krachten maar een beetje sparen voor de ruim 30 kilometer lange tocht van morgen. Overigens blij dat ik hem vanavond na Dodenherdenking niet loop… Het stormt en regent behoorlijk!

Woensdag
Wekken om 4.30 uur, dat is al de tweede keer deze week! Moet niet gekker worden… Maar voor een goed doel. Om 5.15 uur stonden mijn ouders voor de deur om me een lift naar Wageningen te geven. Helaas was het 5 mei plein bij hotel De Wereld volledig afgesloten en kon ik het Bevrijdingsvuur dit jaar voor het eerst alleen van een grote afstand zien. Stiekem een beetje teleurgesteld, maar volle goede moed startte ik om 6.00 uur met mijn tocht naar huis. Het Bevrijdingsvuur in gedachte(n) met mijn meenemend. Via de provinciale weg ging het naar de Grebbeberg, waar ik een stop hield bij het ereveld. Ik was er alleen, wat niet zo gek was om dit tijdstip.
Na Rhenen dook ik het bos in voor een mooie trailtocht richting de Eenzame Eik. Op een paar kleine regenbuitjes na hield ik het droog. Ik kwam maar weinig mensen tegen op deze druilerige morgen, maar ik was dan ook behoorlijk verbaasd om bij Leersum in eens Petra tegen het lijf te lopen! Verder ging de tocht langs het Leersumse Veld, waarna ik via de provinciale weg de laatste kilometers naar huis aflegde.
Na 32 kilometer helaas geen ijsje dit jaar. Het was nog zo vroeg dat de ijssalon nog niet open was! In ieder geval op tijd weer thuis voor mijn werkdag.

Donderdag
Gekkigheid vandaag! Ik had er in ieder geval veel zin in! Dayen kwam vandaag over voor een rondje hardlopen over vliegbasis Soesterberg. We begonnen droog, genoten met volle teugen van het prachtige landgoed De Paltz en het geouwehoer. Maar terug in het munitiepark begon het te regenen… te  hagelen… te stortregenen! Gelukkig konden we schuilen in een wachthuisje, maar het stopte maar niet.
Uiteindelijk zeiknat terug bij de auto. Ons idee om nog wat gave foto’s te maken viel letterlijk in het water. Eerst maar even terug naar huis voor een warme douche en poke bowl. En je raadt het al… de zon begon weer te schijnen. Aangezien Dayen toch via die route weer naar huis moest, besloten we nog even terug te gaan om wat foto’s te maken. Aan dit dagje kwam veel te snel een einde!

Vrijdag
De deadlifts van vanochtend vielen toch een beetje zwaar… Vooral de handgrip was ver te zoeken vandaag. Uiteindelijk wel een lekkere training gedraaid met deadlifts en pittige romanians, gevolgd door upperbody.
De middag gebruikte ik om weer eens een paar tassen (te veel) in te pakken. Morgen een middagje survivallen en daarna door naar de camping waar mijn ouders staan voor een paar daagjes relaxen.

Zaterdag
Om 9 uur stond ik weer in Breda voor de training. Met zaterdags altijd squats op het programma, vandaag vergezeld van dumbell presses en rows. De groepstraining staat altijd weer garant voor de schunnigste grappen en de grootste lachsalvo′s.
Na een heerlijke lunch bij Sofie was deze trainingsdag nog niet voorbij. Trainingsmaatje Q heeft een eigen bos met survivalhindernissen. Aangezien ik de blauwe plekken en schaafplekken behoorlijk mis was het de hoogste tijd om mezelf weer eens over een touw heen te gooien.

Ook een mooie gelegenheid om weer eens te werken aan wat valangst. Wat in één keer niet lukte, lukte bij een volgende poging wel. Ik was eigenlijk blij verrast met wat me vandaag nog lukte, ma wel heel lang bepaalde technieken niet meer gedaan te hebben! En… als bonus weer een paar mooie ocr kisses rijker. De training werd afgesloten met een geniale hamburger van de bbq, waarna ik de rit richting camping inzette. Twee uurtjes kachelen naar Vorden.

Totaal loop kilometers deze week: 46 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 562 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!