Training

Sports diary #18 2022

Eindelijk! Ik heb weer eens de zenuwen. Na een half jaar geen races komt het Trifectaweekend in de UK er aan. Maar eerst werd er nog wat gesport, herdacht en vooral veel spullen ingepakt.

Zondag
Net als vorige week reed ik vanochtend, op zondag, naar Breda voor training. Vandaag legday met squats, 1 1/4 squats en lunges. Benen bijna aan gort! Maar ‘gelukkig’ waren het de benen en niet de armen. Want na de training reed ik naar Sofie die vanmiddag haar verjaardag vierde. Na twee stukken taart met De Stichting gingen we boulderen bij Bruut. En eerlijk gezegd, het begint weer ergens op te lijken.De party werd afgesloten met GT en een heerlijke maaltijd á la Sofie. Oftewel, te lekker en heel gezellig. Uiteindelijk was het toch tijd om weer naar huis te gaan.

Maandag
Ik zou vandaag eigenlijk op kantoor moeten zitten, maar ik werd wakker met migraine. Nee, geen kater. Pijnstiller erin en nog even omgedraaid en mijn kantoordag met morgen omgeruild. Goede beslissing, want de rest van de dag verliep prima en na het werk trok ik de loopschoenen aan voor een klein rondje. Met ijs.

Dinsdag
Op naar kantoor! En wat een gezellige dag was het. Nog steeds werken de meesten thuis, maar we hadden vandaag een leuk clubje en vonden nog wat paaseitjes voor bij de koffie. Ik kon ook een flinke slag slaan in mijn werk en vond de nodige afleiding die ik vandaag wel even kon gebruiken. Tussen de middag dus even bellen tijdens een lunchwandelingetje door Vreeswijk.

Woensdag
Nog even een laatste klapper vandaag en de werkweek is weer gedaan. Ondertussen gaan mijn gedachten naar hele andere dingen. Komend weekend staat mijn eerste raceweekend van dit jaar op het programma. Een Trifectaweekend in de UK, met mijn dwarse pootje… Plan A tot en met Z zijn al gemaakt. Als A niet gaat, dan wordt het B, C, of what ever. Als ik maar lol heb! Een raceweekend betekent ook weer inpakken. Ik ben dus knetterdruk met paklijstjes maken in mijn hoofd!
’s Avonds ben ik twee minuten stil. Het is Dodenherdenking en voor het eerst sinds corona staat de Dam weer vol mensen. Mooi!

Donderdag
Ieder jaar loop ik met Bevrijdingsdag virtueel het bevrijdingsvuur. Toen ik nog bij de loopgroep zat van Wageningen naar Doorn, maar toen corona uitbrak vond ik het een goed idee om dan maar zelf van Wageningen naar huis te lopen. Maar niet dit jaar. En dat voelt leeg, ontevreden en als een gemis. Maar de redenen zijn legitiem. Ik kan nu geen 32 kilometer gaan hardlopen met die achilles en komend weekend zit ik in de UK voor Spartan Race en wil ik daar wel fit aan de start staan. Aangezien ik door een volgeplande dag ook niet deel kan nemen aan Battle4Freedom, doe ik mijn eigen alternatieve versie: 7,7 kilometer hardlopen in mijn achtertuin. Ben ik er toch nog een beetje bij.
’s Avonds is alles ingepakt en rijd ik al richting Belgie naar Sandy en Ronny met wie ik vrijdag richting de UK afreis.

Vrijdag
Vroeg uit de veren na een prima nachtrustje op de bank. Wel aan de korte kant, maar ik kan in de auto nog genoeg tukjes maken (wat ook gebeurt) tussen al het bijkletsen door. Aangekomen in ons appartement in Reading krijgen we de schrik van ons leven met meubelen die uit elkaar vielen als je er naar keek, schimmel op de eettafel en ga zo maar door. Verhaal was dat ons geboekte appartement waterschade zou hebben, dus kregen we dit ‘nog grotere en luxere’ appartement aangeboden… Achteraf bleek dat wij niet de enigen waren dit weekend die dit verhaal opgehangen hebben gekregen. Oftewel, boek nooit een appartement via deze verhuurder op Airbnb.
Ook nog leuks: de omgeving waar we zitten is prachtig! We rijden nog even richting de venue en terwijl Sandy en Ronny een stukje loslopen, wandel ik een beetje rond om m’n schoenen met een zooltje er in te testen. Dat voelt best goed!

Zaterdag
Raceday! Dat was een half jaar geleden dat ik voor het laatst aan de start stond van een race. En nu stond ik aan de start van een race en kan ik eigenlijk niet racen. Althans, niet het tempo lopen wat ik wil lopen. Doel van dit weekend: de achillespees heel houden, vooral veel lol hebben en als het lukt alledrie de afstanden van het Trifectaweekend lopen. Al snel na de start besloot ik dat ik de Beast voor de zekerheid zou gaan wandelen. Samen met Angelique ging ik op pad en samen kwamen we over de finish. Met een smile. En met een achilles die zich prima heeft gehouden! Een verslag volgt nog!

Totaal loopkilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 458 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!