Training

Sports diary #18 2023

Begint het dan nu echt lente te worden? Het lijkt er wel op! Mijn melkflessen schenen deze week fantastisch in de rondte.

Zondag
Begin de week goed, doe eens gek! Aangezien ik mijn zinnen heb gezet om in Zandvoort toch een heel Trifectaweekend te lopen, moet ik wel weten of ik in staat ben om langere afstanden te lopen.
Vandaag was de perfecte dag. Hele dag beschikbaar en het was heerlijk lenteweer. Dus de loopschoenen aan en op pad. Het mooie van dit rondje: ik kan makkelijk wat pauzes inlassen en kom halverwege langs een terrasje.
Dus met wat stopjes hier en daar, een colaatje op het terrasje en een ijsje bij de finish, wist ik vandaag 18 kilometer weg te stampen! Wonderbaarlijk genoeg ging het aardig soepeltjes!

Maandag
Een welverdiend rustdagje. Alhoewel de benen eigenlijk wel prima voelden na gisteren! Ik zat toch de hele dag op kantoor dus had ik toch niet meer tijd dan een lunchwandeling met een collega.

Dinsdag
Het was vandaag weer zo’n prachtige dag! Is de lente dan nu toch echt begonnen? Ik kon het dan ook niet laten om aan het einde van de dag nog even een wandeling te maken. Daarvoor ging ik naar het Gimborn bomenmuseum in Doorn. Iedere keer als je er bent ontdek je weer nieuwe dingen en ziet alles er weer anders uit. Echt een hele fijne plek om op een bankje neer te ploffen en om je heen te turen. Mijn grote favorieten (letterlijk) zijn toch echt de seqouias!

Woensdag
Eigenlijk had ik vandaag nog willen gaan boulderen, maar ik kwam er niet aan toe. Niet alleen wilde ik nog even een flinke slag slaan in mijn werk, voor het weekend aanbreekt, maar er kwamen ook twee meldingen van de brandweer binnen. De eerste melding was ik mee op de rit naar een brand in de meterkast van een woning. Gewapend met de warmtebeeld voerde ik met mijn maatje controle uit, omdat de bewoner zelf al met een brandblusser in de weer was geweest.
’s avonds was ik eigenlijk gewoon te moe om nog iets te doen. Ook al kan ik weer aardig veel doen, mijn batterij is nog steeds heel snel leeg en laadt langzaam op.

Donderdag
Deze dag is altijd een bijzondere. Op 4 mei is het niet alleen Dodenherdenking, maar ook Internationale dag van de brandweer, en voor de nerds “May the fourth  be with you”. De dag begon ik met het eindelijk boeken van mijn vakantieadresjes. Nog een paar weken en dan ben ik vrij en ga ik eindelijk weer op reis! Superveel zin in!
Er werd vandaag ook nog een rondje gelopen. Met eindelijk een temperatuur boven de 20 euro was het zweten geblazen. Al lag mijn tempo ook iets hoger dan de afgelopen trainingen. Dus kun je wel raden waar mijn rondje eindigde…

Vrijdag
De dag begon zo lekker zonnig. De training bij Huub ging lekker relaxt met deadlifts en upperbody. Maar toen ik de auto in wilde stappen barstte de hel los. Ik wist niet dat ik een boot had en ik ben over de rivieren genaamd A59 en A27 naar huis gevaren.
’s Middags mijn huis vol visite met mijn ouders en lieve vrienden van ze, die mijn liefde voor stenen delen en even kwamen koekeloeren.

Zaterdag
Potverdikkie, stap ik vanochtend uit de auto, loopt mijn kuitbeen weer te kloten! Ik kon dus, voordat de training begon, eerst met een spanbandje aan de gang om de boel weer recht te zetten. Leverde toch wel vreemde blikken op…
Vervolgens een beetje slepen en een zwaar squatprogramma. Ik heb al heel lang niet meer echt zwaar gesquat, dus dat ik de eerste set van 5 reps op 77,5 kilo moest doen gaf me wel even de zenuwen. Ik zag me al liggen opgevouwen onder de barbell. Maar het ging eigenlijk soepeler dan verwacht! Daarna nog 4×8 op 62,5, wat na de eerste set best licht aanvoelde. Vervolgens upperbody en de training werd afgesloten met een kettlebell workoutje.
De rest van de dag was het standje rust. De batterij is weer aardig leeg getrokken en ik begin of verkouden te worden of ik heb flink last van hooikoorts…

Totaal loopkilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 114 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!