Training

Sports diary #19 2020

Week 8 is ook weer achter de rug en dit was toch wel een heel andere week dan de voorgaande. Ik heb me een virtuele challenge op de hals gehaald, die me toch wel een heel andere focus geeft en me een hele berg aan gezellige kilometers heeft bezorgd. Daarnaast is deze week aangekondigd dat de maatregelen enigszins versoepeld worden.

Zondag
Het is weer heerlijk weer, dus dook ik met barbell en gewichten de tuin in voor een pittig en lang trainingsprogramma van Huub. Maar 10 sets van 6 reps snatch grip defecit deadlifts 3seconds negative…. dat is vragen om problemen. Niet alleen onuitspreekbaar, maar ik vergat de 3 seconden en deficit is voor mijn enkelmobiliteit best wel veel gevraagd. Hierna nog Bulgarian squats, weightvest push ups en verical rows.

Maandag
Mijn dag op kantoor is geruild met de maandag, dus vandaag meteen de kop er af met een gezellig dagje op kantoor. Tussen de middag maakte ik even een wandeling, de kilometers moeten immers rollen! Nu één van mijn opdrachtgevers deze week verlof heeft en een overleg voor morgen werd geannuleerd besloot ik morgen met Bevrijdingsdag een dag verlof op te nemen. Nu nog bedenken wat ik morgen ga doen… Normaal gesproken loop ik vaak de Bevrijdingsloop. Met de loopgroep LGAS brengen we dan het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar het gemeentehuis in Doorn. Dit jaar uiteraard niet. Maar in de auto naar huis kreeg ik het geniale idee om dan maar zelf vanuit Wageningen naar huis te gaan lopen…

Dinsdag
Spontane ideeën zijn vaak de beste. De route van Wageningen naar Woudenberg via een deel van de Utrechtse Heuvelrug Trail was ongeveer 30 km. Dit idee maandagavond delende met Pascal en ik had meteen een medegekkie gevonden.
Dinsdagochtend reden we naar Wageningen en wilden eerst een bezoekje brengen aan het 5 Mei plein, waar Hotel de Wereld gevestigd is en om middernacht het Bevrijdingsvuur was ontstoken. Zo anders dan andere jaren: het hele plein afgesloten, maar we hadden mazzel dat we voor een foto even langs de afzetting mochten en zo een heel leeg plein aantroffen. En dan op weg.
Via het Militaire Ereveld Grebbeberg naar Rhenen en vanaf daar de onverharde paden van de Utrechtse Heuvelrug. Een stop bij Kwintelooijen, terug naar het zuiden voor een blik op Plantage Willem III, richting de Eenzame Eik in Amerongen en vervolgens dwars door een kalfjescrèche op het Leersumse Veld, waarna we via de weg terugliepen naar Woudenberg. En wéér een ijssalon op de route… Zaterdag ook al! En met uiteindelijk 31 kilometer in de benen kon deze Bevrijdingsdag geslaagd worden afgesloten.

Woensdag
Ik vind het wonderlijk hoe goed mijn benen vandaag eigenlijk aanvoelen. Nauwelijks spierpijn en ik kan ook niet zeggen dat ze echt vermoeid aanvoelen. Maar goed, vandaag wel even rust. Zittend op mijn gat werken dus.
De persconferentie was een beetje dubbel. Superblij dat we wat meer ruimte krijgen in de coronamaatregelen en het ‘blijf thuis’ verandert naar ‘vermijd drukte’. Maar dat de sportscholen en binnensporten tot 1 september de deuren gesloten moeten houden… help… Maar ik kan wel weer meer plannen buiten de deur maken, zoals eens deze OL routes gaan lopen. En nog belangrijker: weer socializen!

Donderdag
En alweer de laatste werkdag van de week. Al verwacht ik dat ik dit weekend nog wel wat toegestuurd ga krijgen. Na een druk dagje, waarbij ik een achterstallig onderhoudsklusje aan de website afrondde ging ik richting mijn ouders. Lekker gezellig samen eten en daarna met ma een rondje hardlopen. Althans, ik lopend, ma op de fiets. Op jacht naar reetjes en we waren weer succesvol met 6 stuks! Een beetje zware benen in de eerste kilometer, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben. Ik vind het echt bizar hoe mijn lijf de kilometers van afgelopen week heeft verteerd! Na 80 kilometer in de eerste 7 dagen van mei is de kop er af van de #GVRAT1000K. Nog 920 te gaan…

Vrijdag
Cadeautjes shoppen! Voor moederdag, een verjaardag en voor mezelf… Oeps! Couldn’t resist… Maar kan niet zeggen wat het is anders verklap ik de andere cadeautjes…

Zaterdag
Melissa vroeg me laatst of we een keer samen konden hardlopen. Ja dat kan zeker! Dus haalde ik mijn route van vorige week zaterdag uit de kast. Omdat ik nog niet wist of er werk mijn kant op zou komen wilde ik wel vroeg de hort op.
Dus zo gezegd, zo gedaan. Na 23 km, een hele lading aan foto’s, een mislukte poging om een hert te lokken stonden we zo maar ineens plotseling heel toevallig voor… een ijssalon. En met deze kilometers in de benen ben ik al over de 10% van de afstand van de #GVRAT1000k.

Totaal loop kilometers deze week: 62 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 474 km

Tussenstand #TGVRAT1000K: 109 down, 891 to go…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!