Training

Sports diary #19 2021

Een week van uitersten: van heerlijk relaxen op de camping tot in spanning voor mijn examen en klikpedalen. Een lekkere afwisselende week, maar het weer mag nu toch wel serieus wat beter worden…

Zondag
Het is Moederdag! En aangezien mijn ouders op de camping staan, ben ik gisteravond naar Vorden gereden. Heerlijk geslapen in de voortent en na een uitgebreid ontbijtje trok ik de loopschoenen aan voor een rondje lopendde omgeving verkennen. Het was alleen ver in de 20 graden, dus het zweet gutste van me af! Deze temperaturen ben ik echt nog totaal niet gewend. Maar goed, ik liep een mooi rondje richting Lochem en het Grote Veld.
Terug gekomen snel even douchen en lunchen en op voor een wandelingetje bij Kasteel Hackfort en een ritje door de omgeving met mijn ouders, dat eindigde op een terrasje. Het is net vakantie!


Maandag
Vandaag werkte ik vanaf de camping. Dat ging prima! Vanuit de wandelbond heb ik een hele lijst aan nieuwe artikelen gekregen die ik ga schrijven, dus vandaag bracht ik met name door met het speuren naar informatie voor de eerste artikelen. Heerlijke bezigheid, want één van de onderwerpen is bijzondere plekken om te overnachten!Op mijn kont zitten is op de camping nog erger dan thuis… Aan het einde van de werkdag nog niet eens 500 stappen gezet! Dus besloot ik na het eten nog even een rondje te wandelen. Dat leverde me een prachtige zonsondergang op.

Dinsdag
Ik had nog geen zin om naar huis te gaan, dus vannacht sliep ik weer lekker in de voortent. Helaas met een dikke nachtmerrie in de vroege ochtend dus besloot ik eerst mijn hoofd leeg te lopen met een rondje hardlopen. Dat werd een heel fijn rondje. De temperatuur was niet zo hoog als zondag, maar het was wel zweetweer.
Met een frisse kop kon ik vervolgens aan het werk. Na het avondeten was het dan toch echt tijd om richting huis te gaan. Helaas. Ik had hier nog wel even kunnen blijven!

Woensdag
Een spannende dag. Vanavond het eerste examen van de brandweeropleiding: praktijk Levensreddend Handelen. Hoe later op de dag, hoe zenuwachtiger ik werd! Het was gewoon niet leuk meer. Maarrrr…. geslaagd! Ik mocht als eerste dus had daarna een relaxte avond wachten op de anderen. Iedereen geslaagd! En tussendoor werd er nog een potje gepouled.

Donderdag
En het is weer weekend! En Hemelvaart. En de verjaardag van Sofie! Rond het middaguur was ik in Breda. Met mijn fiets die al een paar jaar stil staat in de garage… Het was best wel heel behoorlijk spannend om met die klikpedalen weer te gaan fietsen, maar het viel me  uiteindelijk heel erg mee! Sterker nog, het was heerlijk! Sofie had een leuke route gevonden en zo peddelden we 45 kilometer en eindigden we voor de ijssalon in een mega plensbui.
Het feestje was nog niet klaar. Kelly, Marieke en Nicky sloten aan en we hadden een heerlijk diner en na gin-tonics was ik blij dat ik niet in de auto hoefde te stappen maar lekker op de bank kon crashen.

Vrijdag
Ik heb deze week meer buiten de deur geslapen dan in mijn eigen bed! Maar na een goede nachtrust trainde ik vanochtend samen met Sofie. Ik had er vandaag alleen wel wat moeite mee! De deadlifts gingen vrij zwaar, maar upperbody ging beter.
De rest van de dag deed ik lekker rustig aan en haalde ik de voortuin nog even overhoop onder toeziend oog van Tante Nel.

Zaterdag
De training vandaag ging beter dan gister. Gelukkig. Vandaag weer als vanouds met ons trainingsgroepje squats en upperbody. Vooral de lachspieren hadden het zwaar te verduren, we waren weer goed op dreef!
De middag was wat serieuzer. Aanstaande dinsdag het eerste theorie examen voor de brandweer. Best wel wennen om weer ouderwets te studeren!

Totaal loop kilometers deze week: 29 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 591 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!