Training

Sports diary #19 2023

Flash back naar december: een oogontsteking, waar toen de ellende eigenlijk mee begon… Ik zat dus niet helemaal lekker in mijn vel. Dus wat doe ik dan: leuke dingen doen.

Zondag
Wat een kloteweer vandaag. Van de lente is niets meer over. Daarom besloot ik mijn loopje naar morgen te verschuiven en de middag door te brengen in de boulderhal. Weer een paar leuke nieuwe routes geklauterd, maar die valangst blijft toch altijd even een mindblocker. Mijn enthousiasme moest ik wel bekopen met een beetje een overbelaste ringvinger… Hopelijk valt het mee!

Maandag
Vandaag nam ik de tijd voor een lunchrun. Het voorspelde lenteweer bleef een beetje uit en het was flink bewolkt, maar het was wel lekker om weer eens ouderwets een lunchrun te kunnen maken en nog op de tijd te moeten letten om op tijd terug te zijn voor een online meeting. Met de schrik in de benen nog wel! Ik weet niet wie er harder schrok. De ree, die vlak langs het pad lag te dutten en er als een angsthaas vandoor ging toen in iets te lang voor de neus stil stond. Of ik die bijna in de hoogste boomtop zat van schrik toen de ree opsprong.

Dinsdag
Deze laatste weken voor mijn vakantie moet ik er even flink tegenaan. Ik wil voor een opdrachtgever alles vooruit gewerkt hebben, maar dat moet ik wel doen naast de reguliere werkzaamheden. Daarom ging ik vanavond ook niet naar de oefenavond, maar wilde ik doorwerken. Iets gooide alleen roet in het eten… Een ontstoken oog! Ik had nog niet goed in de gaten wat er aan de hand was tot ik in de spiegel keek! Aha! Vandaar dat ik zo wazig zag! Eén voordeel: van het Eurovisie Songfestival kreeg ik zo ook maar de helft mee. Wat ik niet erg vond bij bepaalde acts die echt tenenkrommend slecht waren…

Woensdag
En uiteraard had ik gisteren al de hele middag in mijn ogen lopen wrijven, dus vanochtend werd ik wakker en kreeg ik beide ogen niet open. Als een blindemannetje de weg naar de badkamer zoeken om mijn ogen open te wassen. Het duurde wel een paar uur voordat mijn beeld een beetje meer helder werd… Gelukkig kon ik in de loop van de ochtend het werk volle bak oppakken. Ik kan nu geen vertraging gebruiken! De druk op de ogen werd gelukkig was minder, maar daarmee begon ik een gigantische loopneus te krijgen en te hoesten. Ik kreeg een flashback naar vorig jaar december, toen een oogontsteking ook vooraf ging aan koorts, verhoogde ontstekingswaarden, astma, longontsteking en al die ellende die daarop volgde…

Donderdag
Eigenlijk had ik vandaag gepland om hard te lopen, maar gezien de staat waarin mijn lichaam zich verkeerd, durfde ik het niet aan. In december had ik ook een oogontsteking en kort daarna ging alles mis en zat ik ziek thuis.
In plaats daarvan ging ik naar Amersfoort om wat dingen voor de vakantie te shoppen en een koffietje met lunch te doen bij Livingstone. Zo kwam ik toch nog aan mijn stappen vandaag. En ik ontdekte een heel leuk winkeltje met edelstenen in Amersfoort: House of Crystals!  Daar heb ik een uur zitten kletsen met Annelotte en ging met een mooie aanwinst, die me vanuit een kast riep, terug naar huis.

Vrijdag
Op naar training! De oogontsteking gaat langzaam wat beter, dus toch een lekkere training neer kunnen zetten. Wel een heel pittige, want ik sta nog steeds met mijn benen in de nek te deadliften.

’s Avonds hadden we het jubileumfeest van de VRU, waar we met een groepje collega’s heen zijn geweest. Maar man, wat heb ik zitten twijfelen om daarheen te gaan, in verband met mijn ogen. Maar blij dat ik geweest ben, want het was supergezellig. De avond was alleen veel te snel voorbij.

Zaterdag
Omdat ik niet wist hoe laat ik thuis zou zijn, had ik de training voor vandaag afgezegd. In plaats daarvan sliep ik uit en bracht ik een bezoekje aan Veenendaal om een cadeautje op te halen en vierde ik alvast moederdag bij mijn ouders, omdat morgen iets speciaals in de planning staat.

Totaal loopkilometers deze week: 12 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 126 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!