Training

Sports diary #19 2024

Een bijzondere week met veel kilometers hardlopend en wandelend. Maar heel bijzonder was toch wel… noorderlicht! In de achtertuin!

Zondag
Bevrijdingsdag! Normaal gesproken verzin ik altijd wel iets om al hardlopend de vrijheid te vieren, maar dit jaar stond mijn hoofd er niet helemaal naar ofzo. Ik startte de dag met een oorlogsfilm afkijken en een freelanceklus, waarna ik de wandelschoenen aantrok voor een rondwandeling over, toepasselijk, de Grebbelinie en met een bezoekje aan mijn ouders.

Maandag
Poe, de dag vloog vandaag voorbij! Ik had in de planning om tussen de middag een rondje hard te lopen, maar dat werd uiteindelijk aan het einde van de werkdag. En als je na het eten nog even dit en nog even dat doet… dan is het ineens half 10 en bedenk je je dat je, op dat loopje na, de hele dag achter de laptop hebt gezeten… Oeps! Ergens deze week even compenseren dan maar! Ik had zelfs geen tijd om even een foto te maken tijdens mijn loopje. Wel van de schoenen voor mijn review.

Dinsdag
Een gezellige dag op kantoor met een kennismaking met nog een nieuwe collega! Het is bijzonder hoeveel nieuwe mensen er in korte tijd bij de KWbN starten. Ik koos er vandaag voor om even in een rustige ruimte te zitten, want er moest even aardig wat getypt worden.

Woensdag
De dagen vliegen voorbij! Vandaag alweer de laatste werkdag en met nog wat priootjes en last minutes een goed gevulde dag. Ik twijfelde nog even om na de werkdag een rondje te gaan lopen, want ik merk wel dat ik na een kantoordag behoorlijk leeg ben. Maar ik besloot toch weer naar Wolfheze te gaan, maar nu de andere kant op te lopen.
En dat was een verrassend mooi rondje! Over de Wolfhezer heide, de Wodanseiken, schattige sprengen, hunebedden, een schaapskudde, over het wildviaduct en rond Wolfheze. Geen spijt dat ik dit rondje gelopen heb!

Donderdag
Hemelvaart! Alleen ben ik toch al vrij, dus heel veel extra’s brengt het me niet. Maar ik heb vandaag een etappe van de Utrechtse Heuvelrug 4Daagse in de planning. Een route van 25 kilometer door Den Treek-Henschoten, maar ook via paadjes die ik nog niet kende.
Ik veranderde de start naar het Treekerpunt en liep via Bergzicht en de piramide, achter de koepel van Stoop richting Maarn. Hier week ik iets van de route af, omdat ik een loopster tegenkwam, die niet zo lekker was, dus met haar naar haar beginpunt in Maarn meegelopen, zodat ze veilig bij haar ouders terugkwam. Terug op de route ging het via de noordkant van Maarn richting het Henschotermeer. Ik was ongeveer halverwege en hield hier een ijsstop en maakte dit extra loopje af door een rondje Henschotermeer aan de ronde toe te voegen.
Vanaf daar ging het noordwaarts richting het vogelmeertje waar ik getuige was van hoe iemand zijn drone een duikvlucht het water in liet maken (die ziet ie nooit meer terug) om via een lusje over de warme heide in een vossenjacht van YMCA terecht te komen (geen verkleed dier gezien helaas) om in de laatste kilometers tot mijn knieën door het water te moeten waden, omdat het bos nog steeds enorm nat is en ik er nergens omheen kon…
Op mijn tandvlees en het laatste restje energie in mijn telefoon terug bij de auto te komen. Toch 28 kilometer weggetikt.

Vrijdag
Poe wat een training vanochtend. Een primeur! Ik had gewoon een afterburn in mijn onderarmen na mijn sets deadlifts! En na de benchpresses en pull ups kon ik mijn armen nauwelijks nog optillen! De rest van de dag deed ik dan ook niet veel. Ja, hard aan een freelanceklus werken.
’s Avonds was wel bijzonder. Door een zonnestorm was er tot ver in het zuiden van Nederland (en later bleek zelfs tot in de Alpen) het noorderlicht te zien! Nooit gedacht dat ik een roze gloed in de lucht vanuit mijn achtertuin zou kunnen zien, heel gaaf! Achteraf toch een beetje spijt dat ik niet naar een plek zonder lichtvervuiling ben gegaan voor beter beeld…

Zaterdag
Met soep in de armen van de training van gisteren, volgde vandaag soep in de benen! Wat een intense squatsessie was dit weer met vier sets van 10 reps, gevolgd door twee sets van 15 reps. En dat na het nodige bearcrawl en sleepwerk als ‘warming up’.
Na de training reed ik naar Sofie om daar ’s middags haar verjaardag te vieren met een heerlijke Italiaanse lunch en veel te veel taart! Tonnetje rond na een hele gezellige middag weer naar huis om ’s avonds de ‘bijzondere’ finale van het Eurovisie Songfestival te zien. Idioterie ten top…

Totaal loopkilometers deze week: 45 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 547 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km
Aantal loopkilometers maart: 101 km
Aantal loopkilometers april: 71

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!