Training

Sports diary #2 2021

Als je denkt dat het niet erger kan, is er altijd nog de verdubbelaar… Is dit week 54 van 2020 ofzo? Na deze week ben ik zo klaar met de bullshit, de leugens en manipulatie. 2020 is nu definitief voorbij met het ingaan van mijn nieuwe levensjaar.

Zondag
De dag begon zo mooi. Met mijn ouders ging ik in alle vroegte naar het bos. De omstandigheden waren perfect en nadat we eigenlijk de hoop hadden opgegeven was het daar! IJshaar! Twee keer zelfs!
Zo mooi als de ochtend begon, zo zwart eindigde de dag. Waar ik dacht een wandeling te maken om een en ander uit te spreken raakte ik verwikkeld in een crisissituatie, waarbij ik er achter kwam dat ik maanden in een leugen geloofd heb. En niet alleen ik. Iedereen om me heen is in dezelfde val gelopen. Dry January krijgt een heel andere betekenis… En ineens vallen alle puzzelstukjes van de laatste maanden in elkaar. Eens en te meer besef ik dat mijn intuïtie me nooit in de steek laat en mijn gevoel het altijd bij het rechte eind heeft. Ik heb de juiste beslissing genomen. Dat is het enige positieve in dit verhaal. Maar pijn doet het wel. Heel veel pijn.

Maandag
Alsof ik wakker werd uit een nachtmerrie. Gelukkig boden mijn vrienden me een digitale schouder, mijn werk me afleiding en mijn moeder een fijne wandeling. Vandaag realiseerde ik me hoe ongelooflijk dankbaar ik ben voor die lieve ouders en vrienden die ik heb. Nog een winstpunt in deze situatie.

Dinsdag
Deze week kan me niet snel genoeg voorbij gaan. Wat voel ik me ongelooflijk shit. Gelukkig geven mijn hardloopschoenen, naast de gesprekken die ik met naasten kan voeren, me afleiding. Ik liep tussen de middag een rondje door het bos en voelde me al wat beter. Maar in mijn onderbewustzijn spoken continue de afgelopen maanden door mijn hoofd en ontdek ik weer een nieuwe leugen waar ik met open ogen in ben getrapt.

Woensdag
Zo waar had ik vandaag een fijn werkdagje, die ik onderbrak met een bezoekje aan de opticien. Niet alleen is het na drie jaar tijd voor een nieuwe bril, het is nu ook hoognodig tijd de wereld door een andere bril te bekijken. Paar weekjes wachten en dan zie ik alles om me heen weer scherp.
’s Avonds schoof ik de schoolbanken in. Mijn opleiding voor Manschap bij de brandweer is begonnen! Enorm veel zin in dit nieuwe avontuur en heel blij dat dit me afleiding geeft. Hopelijk wordt de opleiding niet stil gelegd door corona, maar de start is er!

Donderdag
Mijn eerste vrije donderdag! Ok, nog even een paar kleine dingetjes doen, maar die kan ik lekker uitsmeren op de momenten wanneer ik er zin in heb. 26 uur per week werken bevalt me nu al! Na rustig opgestart te zijn de loopschoenen aan voor een niet te lang rondje. Het lijf is moe van deze week. De #craftbeercoopertest smokkel ik een beetje en ik vis mijn afstand in 12 minuten uit een duurloop. De #craftbeergreetings gingen als een malle, het was behoorlijk druk in het bos en aangezien ik een beetje aan het freubelen was met foto’s tussendoor was dit eigenlijk ook meteen #craftbeerfartlek.
En nu mijn opleiding gestart is, mag ik ook weer huiswerk maken! Aangezien het komende weekend behoorlijk vol geboekt is, maar meteen een start mee gemaakt.

Vrijdag
In alle vroegte weer naar Breda voor een training bij Huub buiten in de tent. Het is even inkomen, maar eenmaal bezig is het echt lekker in de vrieskou. Vanochtend stonden weer deadlifts, benchpress en rows op het programma. Ondanks de shit is er deze week een enorme last van mijn schouders gevallen en de stress lijkt aardig uit mijn lijf te trekken: mijn deadlifts waren in tijden niet zo retestrak! Ik moet vaker over de zeik zijn geloof ik. 

Huub stak me vanochtend ook een hart onder de riem. En daarmee sluit ik een kloteweek af en ga ik een feestweekend in! Dit weekend ben ik jarig en door corona betekent dat dat ik niet zoals vorig jaar een groot feest kan geven, maar mijn verjaardag in etappes over meerdere dagen ga vieren.
Te beginnen met een feestje in de avond met beste vriend Alwin, die me altijd een spiegel weet voor te houden, maar ook nu flabbergasted was van mijn verhaal. Gespreksstof levert het in ieder geval genoeg op!

Zaterdag
Er is er één jarig hoera!! ’s Ochtends koffie met taart met lieve vrienden en ’s middags een borrel met pa en ma. De hele dag door stroomden de lieve felicitaties binnen en vooral deze van Sanne en Sjoerd kan ik je niet onthouden.

Aan het einde van de dag volgde nog een mooi cadeau: sneeuw! Dus liep ik ’s avonds nog een rondje door de sneeuw, voordat het weer weg zou smelten. Goede vooruitziende blik want de dooi zette eigenlijk al direct in.
Totaal loop kilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 41 km

2 reacties

 • Jack

  Hi Andrea,

  Allereerst hoop ik voor je dat 2021 (na alle Corona perikelen) prive en sportief een TOP jaar wordt.
  Maar verder vroeg ik me af waarom je een week blog maakt, en niet dagelijks en wellicht dan wat uitgebreider
  je activiteiten op je blog vermeld?

  Groeten Jack

 • Andrea

  Dankjewel Jack! Voor jou uiteraard hetzelfde!
  Ik heb in het verleden meer geblogt, maar het ontbrak (en ontbreekt) me aan tijd om dagelijks te bloggen. Ik zou zeker meer online willen zetten en hoop er komend jaar weer wat meer tijd voor vrij te kunnen maken. Leuk te horen dat je graag meer wilt lezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!