Training

Sports diary #2 2024

De kop is er af! Na een eerste raceweekend met daarop volgend een welverdiende lazy Sunday volgde een week vol met heerlijke vrieskou en was ik liever buiten dan binnen.

Zondag
Dat ik gisteren ‘iets’ gedaan heb, daar werd ik vandaag goed aan herinnerd! De benen zijn ouderwets stijf en de heupbuiger protesteert een beetje, maar eigenlijk mag ik meer dan tevreden zijn. Aangezien de body battery vannacht, ondanks 10 uur heerlijke slaap, nauwelijks is opgeladen, gaat alles vandaag in standje Lazy Sunday. Ook wel eens lekker! En ondertussen kijken er drie medailles naar me.
Voor de verandering schijnt eindelijk eens de zon! Dus voordat ik naar mijn ouders wandel, neem ik een omweggetje. Lekker om de benen een beetje los te lopen.

Maandag
Wooohooo de eerste sneeuwvlokjes vallen! Maar daar hield het ook mee op.
Het was een drukke dag, want er komen een paar artikelen voor magazines aan en een collega die een week op vakantie gaat. Dus ik probeer het één en ander vooruit te werken. Ik kan het alleen echt niet laten om in de middag buiten een rondje te wandelen. Eindelijk schijnt de zon weer eens!

Dinsdag
Het is een stralende dag met strakblauwe lucht en het vriest. Wat een fantastisch loopweer! En omdat ik een paar schoenen moet testen voor mijn werk, maak ik even een lunchrun. Niet te lang, want ik moet nog wat herstellen van zaterdag, maar het valt met niet tegen! Of komt dat door de demping van de schoenen? Want de Brooks Glycerine 21 is een schoen met een flink dempende zool. Dat ben ik niet zo gewend, maar voor een gevoelig gestel nu echt een uitkomst! Deze schoenen gaan vaker ondergebonden worden!
’s Avonds hebben we de eerste oefenavond van het jaar. Een middelbrand bij een glashandel, waarbij tijdens het wachten op de melding de pieper ging en de eerste twee wagens naar een melding werden gestuurd en wij op de 3e wagen ineens de 1e wagen waren.

Woensdag
Eens op woensdag naar kantoor in plaats van de dinsdag. Dat kwam qua planning net even wat beter uit. De lunchwandeling was echt heerlijk in die droge vrieskou. Van mij mag dit weer wel even aanhouden!

Donderdag
Weekend! En ik was er echt even aan toe. Dus ik sliep lekker uit, startte lekker langzaam op, deed eerst even wat klusjes met de koffie binnen handbereik om vervolgens de loopschoenen aan te trekken. Omdat het 10 kilometer parcours van de Florijnloop afgelopen weekend was aangepast vanwege enorme natheid in het bos, was ik wel erg benieuwd hoe het er nu uit zou zien met de vrieskou van de afgelopen dagen.
Dat viel niet tegen! Supergave ijsvormingen, complete schaatsbanen in het bos, een groene specht, reeën in de weides op weg naar het bos en ik vond zelfs nog ijshaar! Dat was een lekker rondje buitenspelen!
Aan het einde van de dag moet ik even langs Carglass. Ik ontdekte, toen ik de binnenkant van mijn auto aan het schoonmaken was, dat ik een ster in de ruit heb. Precies onder het brandweerbordje, dus die had ik over het hoofd gezien. Maar een enorm snelle service, inclusief stofzuigbeurt, en je ziet er bijna niets meer van.

Vrijdag
Nieuwe cycle bij pt! Eindelijk van die deficit af en weer ‘gewone’ deadlifts. Alleen dat gewicht… klopt dat wel? Ik hoef maar 85 kilo. Maar wat blijkt… Dit programma gaat per week flink omhoog, om te eindigen met 130 kilo in week 4! Help…

Zaterdag
Wat een heerlijke gezelligheid deze ochtend weer. We trainden met een flinke club en ook bij de squats begin ik weer met een nieuw schema en vrij laag in gewicht. Heerlijke squats gedraaid en daarna nog met een kettlebell staan slingeren.
’s Middags begon mijn eerste verjaardagsfeestje met mijn ouders en oom. Eigenlijk zouden we buiten de deur eten, maar een dingetje gooide even roet in het eten, dus bleven we thuis en vermaakten ons met een potje Keezen, het meest hilarische bordspel ever!

Totaal loopkilometers deze week: 20 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 52 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!