Training

Sports diary #20 2018

Zo, deze week nam ik eens extra veel fysieke rust. En dat deed me best wel goed. Enerzijds herstelde ik zo snel van Spartan Race Wenen en anderzijds slurpte mijn hoofd al genoeg energie op met een lekkere migraine aanval op de koop toe.

Zondag
Busy dagje vandaag. Eindelijk weer meer dan 6 uur slaap en vervolgens tijdens het ontbijt even een werkbespreking voor Spartan. Nadat we de spullen ingeladen hadden zetten we koers naar het vliegveld, waar ik afscheid nam van mijn Spartanmaatjes, omdat ik in een andere terminal moest zijn. Ik had nog alle tijd dus kon me rustig installeren. Eenmaal in het vliegtuig hadden we enorme mazzel met maar een kwartiertje vertraging vanwege noodweer boven Duitsland.
IMG_20180513_144929Hierdoor worden meerdere vluchtbanen afgesloten en werden veel vliegtuigen aan de grond gehouden. Na een voorspoedige vlucht, transfer naar P3 en rit naar huis was ik op tijd weer thuis. Nog geen uur later was het alsof ik niet weg was geweest. De wasmachine draaide al en de tassen waren weer uitgepakt.

Maandag
Ook al had ik het idee om vandaag hard te lopen, ik parkeerde hem weer heel snel in de ijskast. De kuiten zijn me nog een partij zuur van zaterdag! De kramp heeft er goed ingehakt. De wandeling tussen de middag op kantoor was dan ook meer dan genoeg. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
32597024_1772084929519532_8057710198959112192_n
Dinsdag
Voor de zekerheid nog maar een dagje rust. Mede omdat ik me niet helemaal top voelde. Na de lunchwandeling wat last van duizelingen. Zo snel als ze kwamen waren ze ook weer verdwenen en ik besteedde er verder geen aandacht aan.

Woensdag
Dat had ik dus beter wel kunnen doen. Want die duizelingen zijn meestal het eerste signaal tot een migraine aanval. ’s Ochtends liep ik nog een fijn loopje, al voelden de benen nog wat zwaar. Maar toen ik bij de kapper was en alles een beetje langs me heen ging kwam ook de hoofdpijn opzetten. De rest van de dag dus lekker niets doen en hopen dat het over gaat.
32585736_1772374866157205_4443886838788128768_n
Donderdag
Niet dus! Vandaag leefde ik met de gordijnen dicht, op de bank met zo min mogelijk geflits aan mijn ogen. Komt ook nog eens bij dat de glazen van mijn bril die ik pas sinds januari heb volledig vol met krassen zitten en bij iedere lichtinval voor flairs zorgt! De grote uitstap van vandaag: naar de brillenwinkel wandelen. Daar zagen ze al snel wat er mis was en nieuwe glazen werden meteen besteld.
Aan het einde van de dag knapte ik gelukkig weer op.

Vrijdag
Ok, het is duidelijk dat mijn lijf vol met stress zit. Dat had ik bij Huub aangegeven en daar werd vandaag goed rekening mee gehouden. Geen zware training, al waren de oefeningen die ik deed toch behoorlijk inspannend, maar ik kwam er goed doorheen. In ieder geval was het duidelijk dat mijn lijf even niet zit te wachten op extreme inspanningen, dus reed ik na de training door naar Reusel. Daar stonden mijn ouders een aantal weken op de camping en dat leek mij uitstekend om even goed te ontspannen. Campinglife, heerlijk! Ontspanning ten top. Even vakantie, vooral omdat het ook nog eens heerlijk weer was!

Zaterdag
Ik sliep eindelijk eens uit! Word ik normaal gesproken om 6.30 uur wakker, vandaag was dat pas om 8.30 uur omdat mijn ouders wakker waren! Regelrechte coma, ik zal het nodig hebben gehad. Die zware buitenlucht ook…
Na een goed ontbijt trok ik de loopspullen aan voor een duurloopje via wandelroutepunten. En zo genoot ik 17 kilometer lang van hoog gras, natte voeten, stoffige paden en de mooie Kempen. En dat terwijl ik me had voorbereid op een route over verharde ondergrond… Mijn schoenen finaal verstoft!
32856051_1775184345876257_1910393709434765312_n’s Middags bezochten we de Biertuin in het Belgische Poppel. Dat leverde uiteraard een ontmoeting op  met Rob van Prorun, die ik al veel te lang niet had gezien en bovendien was het heel gezellig tijdens de bierproeverij van Schelde Brouwerij en live muziek van Bridgit & the goldfish. Aanrader!

Totaal loop kilometers deze week: 24 km
Jaartotaal loopkilometers 2018: 347 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!