Training

Sports diary #20 2023

Wat een week… Eentje waar ik al naar uitkeek voor ik ziek werd, met angst en beven tegemoet zag toen ik ziek was en waarvan ik hoopte dat ie zou zijn zoals ik in mijn hoofd had voordat ik ziek werd toen ik herstelde.

Zondag
Wat een bijzondere dag was vandaag! De dag begon met een loopje. Omdat ik volgend weekend het Spartan Trifectaweekend in Zandvoort in de planning heb staan, houd ik het deze week bij wat korte trainingen. Mijn ogen zijn nog niet helemaal ok, dus het heeft geen zin om mijn weerstand kapot te maken. Het was heerlijk weer en genieten geblazen!
Ik had stiekem nog best moeite het geheim te houden, omdat ik Melissa regelmatig spreek. Maar vandaag was haar baby shower! Samen met Kelly reed ik naar Zoetermeer, waar we haar met familie en vrienden de schrik van haar leven bezorgde. Een heel gezellige middag en avond en moe maar voldaan lag ik ’s avonds in mijn bedje.

Maandag
Een pittige werkdag vandaag. Mijn vakantie komt er aan en in mijn enthousiasme had ik aangegeven de artikelen voor een opdrachtgever ‘wel even’ vooruit te werken. Naast mijn reguliere werk. Ik maak dus lange dagen, om het allemaal op tijd klaar te hebben. Een voordeel: het is leuk werk en het noodzaakt me mijn rust te pakken.

Dinsdag
Vandaag bracht ik door op kantoor. Supergezellig, maar helaas ben ik dan wat minder productief. Met mijn hoofd vol werk ’s avonds richting de kazerne, waar we de boel klaar gingen maken voor de open dag van aanstaande zaterdag. Helaas ben ik daar niet bij, want ik heb andere plannen… En die vind ik best wel spannend!

Woensdag
Poe, alweer de laatste werkdag van de week. De tijd vliegt echt voorbij, maar ik maak deze week een flinke slag in mijn werk, waardoor ik (hopelijk) komende week alleen nog wat zaken hoef af te ronden. Aangezien het komende weekend een flinke aanslag gaat zijn op mijn energieniveau, verwacht ik hier volgende week wel even een reactie van te krijgen.
Mijn activiteit van vandaag bestaat uit een wandeling naar het postkantoor om een pakketje op te halen. Alleen er lagen er twee, waarvan een flinke doos! Dat werd dus even een loadcarry terug naar huis. Mooie training voor dit weekend! Thuisgekomen maakte ik het pakket van Falke open en was ik echt flabbergasted van de mooie items die ik heb mogen ontvangen. Die gaan allemaal mee op vakantie, want zowel voor hardlopen als voor hiken heb ik mooie sets gekregen!

Donderdag
Weekend! En mijn laatste looptraining voor het Spartan Trifecta Weekend… Idee was om een 5 kilometer te doen, maar het was zulk lekker weer dat het weer ietsje meer werd. Dus had ik een ijsje verdiend. En uiteraard moest ik een Falke setje uittesten!

Vrijdag
Ik heb nog geen vakantie, maar dit weekend is wel een voorproefje. De dag begon met training bij Huub. Aangezien dit de laatste training van de cycle is, zijn het maar een paar setjes, maar wel met een hoog gewicht. Dus de laatste keer met de benen in de nek deadliften op een verhoging.

Vervolgens een tochtje naar Zandvoort, waar ik voor het weekend een veel te dure hotelkamer heb geboekt, maar wel op waggelafstand van het startterrein van Spartan.

Ik kwam bijna gelijk met Ingeborg en Ronald, die ook in hetzelfde hotel zaten. De middag werd lekker gechilld, gemeet, startnummer opgepikt, koffie gedronken op het strand, pizza en ijs gegeten en gechilld op de hotelkamer. Lekker op tijd naar bed, want morgen wordt een pittige dag. Het is erop of eronder…


Zaterdag
Ik ben vannacht in bed bijna de weg kwijt geraakt, maar heb heerlijk geslapen. Met niet al te veel zenuwen stond ik aan de start van de Beast, gevolgd door de Sprint in de middag en de Nightsprint in bluspak in de avond… And I did it!
En beter dan verwacht! Op enorme kramp bij het afzetten op 19 kilometer bij de hurdles na… Na het finishen van de Beast volgde dan ook een enorme ontlading en stroomden de tranen even terwijl ik een knuffel kreeg van Kelly.

Bizar…. Twee maanden geleden had ik niet gedacht dat ik überhaupt fit genoeg was om deel te nemen aan een race van welke afstand dan ook. En nu had ik gewoon de Beast gefinished en voelde ik me fit genoeg voor de Sprint. 
De Sprint werd afgelegd met een groep vrienden en er werd veel gelachen en gewandeld. Super relaxt en zo veel lol! Dat deed ik met de Night Sprint nog even over. In het donker heeft zo’n race toch weer een heel andere charme. Zeker als je die in bluspak aflegt en zweet als een malle. En ok, de batterij was na vandaag helemaal leeg… En morgen moet ik nog een race… Help… Het verslag volgt z.s.m.!

Totaal loopkilometers deze week: 46 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 172 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km

Dit blog omvat een samenwerking met Falke.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!