Training

Sports diary #20 2024

Zon op de bol, beetje onweer ook. Er werd even niet zoveel hardgelopen, maar wel gewandeld en (zwaar) getild. Niet alleen met gewichten deze week.

Zondag
Genieten! Het is ineens volop zomer, de zon brandt en het is zweten geblazen. Heerlijk om een rondje te lopen richting het Henschotermeer. Wandelend dit keer en ik word getrakteerd op een paar mooie koetsen.
Mijn boek gaat mee. Het is lekker druk en ik vind een plekje op het terrasje van het Oude Strandhuis. Ik kan alleen niet te lang blijven plakken, want het is moederdag dus ik heb nog een bezoekje bij mijn ouders op de planning staan. Kunnen we meteen de nieuwe Bastard uitproberen en dat valt alles behalve tegen!

Maandag
Waarom overdag werken als het mooi weer is, terwijl je ook een lunchrun kunt doen en in de avond nog wat werkt? Plus de voorspellingen voor de avond was iets met onweer… En daar hou ik niet van. Dus de schoenen gingen aan voor een lunchrun. Weer richting het Henschotermeer om meteen een rondje blote voeten te wandelen én een ijsje te scoren. Want het was gisteren veel te druk. Een heerlijk rondje gelopen om vervolgens de rest van de dag net wat productiever te zijn dan zonder een rondje lopen. Overigens ben ik met een hele leuke klus bezig: het checken van de proefdruk van het nieuwe magazine!

Dinsdag
Poe, een pittige dag. Het was warm op kantoor en ook druk qua mensen. Tel daar tig klusjes bij op die door elkaar heenlopen en mijn hoofd liep aan het einde van de dag over. Thuisgekomen crashte ik nog net niet. Had ik ook geen tijd voor, want vanavond hadden we gewoon weer oefenavond. Een leuke combinatie deze keer van THV en brand, waarbij er van alles wat langskwam. Na nog een colaatje aan de bar op naar huis voor nog even relaxen en dan naar bed. Dacht ik…
De pieper. Een reanimatie en terwijl ik naar de auto snel hoor ik al sirenes. Eenmaal aangekomen waren ambulance en politie al aanwezig en konden wij ons richten op een vrije uitgang creëren voor het afhijsen, waarbij we hulp kregen van de hoogwerker uit Amersfoort. Ondertussen vloog de traumahelikopter aan om een MTT af te zetten om ter plekke hulp te bieden. Uiteindelijk was ik om 3 uur thuis, voor de 2e keer die avond gedoucht en kon ik eindelijk mijn bed in. Stiekem blij dat ik mijn vrije donderdag had omgeruild met woensdag, vanwege allerlei afspraken die ik donderdag heb staan.

Woensdag
Dat was even rustig opstarten vandaag, want zo laat naar bed gaan betekent dat ik ergens de slaap moet inhalen. Dus stond ik pas lekker laat naast mijn bed. De dag vulde zich met nog even een klusje van werk, een freelanceklus en de post opwachten. Vandaag ontving ik een onwijs gaaf pakket van Floris van Bommel en de Brandwondenstichting. Als nieuwe donateur maakte ik kans op 1 van de 100 paar brandweersneakers… En raaie wat! Die heb ik nu aan mijn voeten!
Aan het einde van de dag had ik eindelijk de energie om nog even een rondje te lopen. Alleen toen begon het te plenzen… Dat rondje komt een andere keer wel.

Donderdag
Vanwege een paar overleggen op kantoor zat ik vandaag in Nijmegen. Ik besloot wel na het laatste overleg direct de laptop dicht te klappen, want ik had mijn zinnen gezet op een rondje wandelen. Alhoewel de weersvoorspellingen ronduit slecht waren, viel het me alles mee.
Op naar de Mookerheide, waar ik twee routes aan elkaar vastknoopte. De eerste route ging het bos in, waar enorm veel vingerhoedskruid groeide en bloeide. De tweede ronde ging om en over de Mookerheide, waarbij ik dwars tussen de Hooglanders door moest. De laatste kilometers gooide ik wel even het tempo omhoog. Dreigende luchten en in de verte hoorde ik het al rommelen. Echt precies op tijd was ik terug bij de auto, want de hemel barstte open.Na de wandeling reed ik door naar Berghem voor onze maandelijkse avondje Geo. Deze keer een interessante en leuke presentatie van Rolf over nepperds, commerciële namen en bewerkte mineralen. Ik kon het niet laten met een nieuwe aanwinst (wel een echte) naar huis te keren.

Vrijdag
Deloadweek! Dus maar twee sets, alleen wel op een weer wat hoger gewicht. Wie denkt dat deloadweek easy is, heeft het mis. Twee sets van 10 deadlifts op 105 kilo… Man man ik moest er aan sleuren om het gewicht omhoog te krijgen! Ook benchpress was pittig en moest uit de tenen komen.
De rest van de dag lag ik een beetje bij te komen, want deze trainingen vragen toch behoorlijk wat van mijn energiesysteempje. Eigenlijk had ik vanmiddag een afspraak buiten de deur, maar stiekem vond ik het niet erg dat die niet doorging.

Zaterdag
Eigenlijk stond vandaag een excursie met Geo naar Hagen in de planning, maar het water stond in de groeve zo hoog, dat het werd geannuleerd. Samen met mijn carpoolmaatjes hadden we nog als gedachte om elders heen te gaan, maar drukke agenda’s bij de één, vermoeidheid bij de ander vond ik het niet erg om vandaag gewoon een reguliere zaterdag te hebben in Breda. Ook de squats waren deload met twee sets op 65 kilo voor 10 reps, gevolgd door twee sets voor 15 reps.

Totaal loopkilometers deze week: 9 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 556 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km
Aantal loopkilometers maart: 101 km
Aantal loopkilometers april: 71

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!