Training

Sports diary #21 2020

10 weken. Ik heb mijn grenzen bereikt. De social distancing komt me mijn neus uit en ik merk dat het nu ook stress tot gevolg heeft. Gelukkig heb ik mijn idiote challenge, die zorgt dat ik een doel voor ogen houdt en zijn de maatregelen wat versoepeld en kan ik weer de hort op.

Zondag
Na de kilometers van gisteren, die er toch niet zo gemakkelijk uitkwamen, hield ik vandaag een hardlooprustdagje. Niet dat ik niets deed, integendeel. Met Sabina wandelde ik een klompenpad en kon ik 10 wandelkilometers noteren voor de #GVRAT1000K. Vervolgens gingen we aan de slag. Mijn website was flink verouderd en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Daar waren we de hele middag druk mee! Er moet nog heel wat aan gebeuren, maar nu de basis staat kan ik daar verder zelf mee aan de slag. Benieuwd wat je er van vind!
En o wat ben ik blij dat ik het weekend weer met mensen om me heen door heb kunnen brengen. Het lijkt een klein beetje op ‘normaal’.

Maandag
Kantoordag! Mensen om me heen! Maar ik merk de afgelopen weken wel dat de sociale isolatie me niet in de koude kleren gaat zitten. Mijn focus is far far away, ik heb moeite met dingen die me normaal totaal geen moeite kosten en kan voor mijn gevoel totaal niet de kwaliteit leveren die ik gewend ben. Of het kost me veel meer tijd dan anders. Na een dag op kantoor ben ik dan ook uitgeput en de wandeling tussen de middag was echt broodnodig om even mijn hoofd te legen en frisse lucht te snuiven.

Dinsdag
Eens kijken of de beentjes voldoende rust hebben gehad na de kilometers van zaterdag. Ik besloot na het werk een klein rondje te pakken, waar ik nog lusjes aan kon borduren voor het geval de benen goed zouden voelen. En dat deden ze! Daardoor ontdekte ik vlakbij huis nieuwe paadjes die ik nooit eerder had gelopen! Een heerlijk rondje verder, waarbij ik de 200km passeerde in mijn #GVRAT1000K. En mijn nieuwe shirtje met mijn GVRAT bib nummer er op werkt natuurlijk ook goed! Het was dat ik trek kreeg omdat het al far beyond etenstijd was, maar ik had nog wel even door kunnen lopen.

Woensdag
De laatste werkdag van de week alweer en eindelijk een dag waarbij ik lekker door kon werken, zonder te veel de focus te verliezen. Flinke stappen kunnen zetten, zodat ik met een vrije agenda het lange Hemelvaart weekend in kan! En voor morgen heb ik een leuk plan in gedachten. Een plannetje dat eigenlijk al voor de corona lag te broeien maar vervolgens een paar maanden moest wachten…

Donderdag
Voor mijn plannetje moest ik naar Ugchelen. Een heideveld waar ik wel vaker voorbij ben gereden als ik in Hoenderloo ging survivallen. Iedere keer had ik het idee van oooeeee hier moet ik een keer gaan hardlopen! Dus vandaag was het zover! Maar niet zomaar een rondje hardlopen. Ik had een orienteerkaart waarbij ik mijn eigen route van punt naar punt moest navigeren.
Ik was wel even verbaasd van de drukte op de parkeerplaats, maar eenmaal in het bos viel die drukte me heel erg mee. En zo slingerde ik van puntje 1, naar puntje 2, en had kleine Eureka momentjes als ik recht op een markering afliep. Jammer genoeg kon ik drie markeringen niet vinden, waarvan ik van 1 zeker wist dat ik op het goede punt was… Mogelijk weg gehaald? Doordat ik daarmee heel veel tijd verloor en het behoorlijk warm was besloot ik het alleen bij route 1 te houden en liep ik uiteindelijk 13 kilometer. Oftewel: ik heb hier nog iets af te maken!

Vrijdag
Yes, Huub weer mag behandelen. Dat was volgens mij ook de hoogste tijd. De laatste tijd had ik wat meer last van zenuwpijnen. Dat kan enerzijds komen door de toegenomen belasting, maar anderzijds zou de stress ook een belangrijke factor kunnen zijn. Een flinke reset was dus nodig en daarnaast de opdracht om meer vetten in mijn voeding op te nemen. Die omega3 blijft een probleempje bij mij…

Zaterdag
O yeaaaaah, dit soort dagen mogen van mij wel weer vaker gepland worden! Op naar Bootcamp Noordwijk voor een outdoor training. Ik was nog nooit op die locatie geweest (want niet naast de deur), maar als een groep Limburgers zelfs naar Noordwijk komt, mag ik niet zeuren. Supergezellige dag met bekenden en nog onbekenden, mensen die ik in een eeuwigheid niet heb gezien en een pupje. Ik kan goed merken dat ik al in jaren geen survivaltraining heb gedaan… Binnen no time stonden de onderarmen op ontploffen, maar ik was eigenlijk wel verbaasd dat ik wat techniekjes nog wel een beetje onder de knie heb. Smaakt in ieder geval naar meer! Als mijn handen wat meer kunnen handelen…
Vervolgens stond er nog een rondje hardlopen op het menu. Met een fikse wind in de rug vlogen we over het strand, heerlijk! Maar de terugweg door de duinen met wind tegen en nog best wat naweetjes van de reset van gisteren zorgden er voor dat ik het tempo even drastisch moest laten vieren. En als toetje… een ijsje!

Totaal loop kilometers deze week: 36 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 549 km

Tussenstand #TGVRAT1000K: 238 down, 779 to go…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!