Training

Sports diary #21 2021

Wat een topweek! Van een totaal nieuwe ervaring tot het oppakken van een oude hobby en eindelijk is het lente! Of zomer…

Zondag
Normaal is zondag de uitgelezen dag om een lange duurloop te doen of om op een andere manier te trainen. Maar niet vandaag. En dat heeft alles met morgen te maken. Aan de ene kant maakt me dat onrustig en aan de andere kant gaf het me vandaag ook de ruimte om alvast mijn brandweerhuiswerk te maken.

Maandag
Fijn zo’n lang weekend! Dat geeft de mogelijkheid om dingen te doen die je anders nooit doet. Zoals een adventure race! Mijn allereerste en na deze ervaring ook zeker niet de laatste.
De Utrechtse Heuvelrace is een adventure race van 8 uur door mijn achtertuin, die zich vandaag uitstrekte van Soest naar Doorn. Een waanzinnig gebied waar ik een paar voordelen had het terrein te kennen. In 7 etappes legden we de route op de mtb en hardlopend af, ondertussen navigerend van punt naar punt en strategische keuzes makend om zoveel mogelijk punten binnen die gestelde 8 uur te halen.
We hadden enorme mazzel met het weer. Een beetje een miezerregen, maar dat was eigenlijk wel lekker. Alleen 1,5 uur voor het einde werden we overvallen door een gigantische stortbui terwijl we op de mtb onderweg waren naar Soest. Zeik- en zeiknat! Even een punt waarop we twijfelden of we door moesten gaan in verband met mogelijke onderkoeling. Maar gelukkig bleef dat uit en finishten we binnen de 8 uur onze race. Wat een topdag!

Dinsdag
Leuk, zo’n feestdag en vrij zijn, maar het werk blijft wel liggen. Dus vandaag hard aan de slag. Een flinke tik uit kunnen delen. En dat met nog een bezoekje sportschool tussendoor. Lekker rustig aan wat oefeningen gedaan met de adventure race nog in de benen. Zo freewheelen is ook wel eens leuk. Al is het gek om in een sportschool rond te lopen als je er al jaren niet geweest bent.
’s Avonds een leuk bezoek! Want enige tijd terug bestelde ik een gaaf bierpakket maar de koerier vond het nodig ermee te gaan jongleren. Daar was dus niets meer van over. Superservice van de brouwer: ik kom persoonlijk een nieuw pakket leveren! En zo geschiedde.

Woensdag
Nog even een dag knallen en deze tweedaagse werkweek is ook weer voorbij. Heerlijk!
De opleiding vanavond was weer leuk. Het theoriegedeelte bestond uit communicatie via de portofoon, wat hilarische situaties met zich meebracht. Het NATO-alfabet werd uitgebreid met nieuwe benamingen. De praktijkoefening bestond uit een buitenverkenning bij een bedrijf in het dorp. De avond vloog weer voorbij.

Donderdag
Grootse plannen voor vandaag. Lekker hardlopen in de ochtend. Maar dan moet je niet pas om 11.30 wakker worden. So far mijn grootse plannen voor vandaag… Dat het wéér schijtweer was werkte ook niet mee natuurlijk. Dus uiteindelijk trok ik pas in de loop van de middag de loopschoenen aan. Maar dat werd wel een heel lekker rondje! Mijn basissnelheid is in redelijk korte tijd flink omhoog geschoten.

Vrijdag
Wat een heerlijke training vandaag! De deadlifts leken wel supereasy te gaan. Ze gingen eigenlijk ook gewoon supereasy. Daarnaast was het  heerlijk weer. Ook eindelijk! Dus nadat de postbode was gekomen met de benodigdheden voor morgen doken we Amersfoort in voor een terrasje met nacho’s.

Zaterdag
Vandaag zat ik niet in Breda maar in Apeldoorn. Geen training vandaag?! Nope! Maar wel een hele leuke andere dagbesteding als assistent bij de nieuwe collectie van Army Gains. Superleuk om weer eens m’n oude hobby (deels) uit de kast te halen en ik kreeg er spontaan heel veel zin in om voor de camera te springen!

Totaal loop kilometers deze week: 26 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 652 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!