Training

Sports diary #21 2023

Herstel is on! Ik wist dat het weekend me een flinke klap zou geven. De vraag was alleen hoe hard die aankwam. Mijn laatste werkweek werd dus een week van afronden en van chillen op mijn billen en weer even heel goed back to basics met mijn voeding.

Zondag
Ok, als ik naar mijn lijf had geluisterd had ik vandaag geen stap gered. Maar als je dan al drie afstanden van het Trifectaweekend hebt afgelegd en alleen de Super nog hoeft te finishen, dan is er geen weg terug. Dus met gezonde tegenzin naar de start om op een heel rustig tempo de Super te volbrengen. De kuiten waren behoorlijk stijf na de kramp van de dag ervoor en het lichaam an sich was helemaal leeg.
Ik koos vandaag mijn battles: bij de obstakels merkte ik dat mijn lichaam moeite had met het schakelen van hardlopen naar kracht. De hartslag vloog omhoog en ik werd een beetje misselijk. De obstakels waarvan ik dus wist dat ze me wat meer moeite kostten sloeg ik dus over en nam de penaltyloop, zodat ik in mijn ‘flow’ kon blijven. Ondanks dat ik zwaar afzag was het wel een hele leuke loop met veel praatjes en knuffels onderweg en zelfs weer even een huilbui in de armen van racedirector Martijn. Ik word nog een sentimentele tut!

Maar… I did it! Ik finishte de Super, verdiende mijn Weekend Trifecta medaille en bracht de middag in uiterste chillmodus door met de Zuid-Afrikaanse Irma en nog vele andere Spartans, voordat ik met een tussenstop voor een dinertje bij Alwin, terug naar huis reed.
Maandag
O man, what did I do… Ik kon met die stijve kuiten nauwelijks een stap zetten. Mijn bodybattery was totaal niet opgeladen na een goede nachtrust en ik was blij dat ik vandaag op mijn kont zat achter de laptop en verder weinig hoefde uit te voeren. Zo blij dat ik met mijn vooruitziende blik vorige week een flinke klap op mijn werk heb gegeven, zodat ik deze week iets kan slacken in uren!

Dinsdag
Vandaag naar kantoor! Ik kon de trap weer opkomen zonder handen te gebruiken. Maar goed ook, want de lift is nu al bijna twee maanden kapot. Het begint een soap te worden.
Aangezien het op kantoor behoorlijk gezellig is, is de productie op zo’n dag wat lager. Maar goed, ik haalde alles wat er vandaag op de planning stond. Alleen toen ik naar huis toereed voelde ik me helemaal leeg. Dus de oefenavond van vanavond besloot ik toch over te slaan en mezelf ook meteen voor de komende dag op niet beschikbaar te zetten. Herstel is on!

Woensdag
Mijn planning was fantastisch! Met mijn vooruitziende blik was deze laatste werkdag voor de vakantie een hele relaxte! Gelukkig, want de energie is ver te zoeken. Toch een flinke terugslag van het afgelopen weekend. Maar dat had ik ingecalculeerd. De vraag is alleen: hoe veel last ga ik hier van houden?
Maar vandaag hoefde ik alleen wat laatste dingen af te ronden, nog een paar artikelen schrijven en voila, de dag was voorbij! Vakantie!

Donderdag
Vakantie of niet, maar de wekker stond vroeg! Vandaag werd mijn dakraam vervangen. In de tussentijd dook ik de tuin in om die weer onkruidvrij te maken. Maar daarna was het tijd voor vakantie en trok ik de loopschoenen aan voor een rondje. Nog leuker: een pad lopen dat ik nog niet eerder had gelopen! Deze week is namelijk het Stormpad Breeveen in Leersum geopend. Toen twee jaar terug een valwind een groot deel van het bos platlegde heeft Stichting Utrechts Landschap de bomen grotendeels laten liggen voor nieuwe natuurontwikkeling.
Nu met een nieuw pad, waar ik nog een wandelrondje aan vastplakte. Bijzonder om hier te lopen, want twee jaar terug was dit ook mijn eerste uitruk met de brandweer en hebben we aardig wat bomen van wegen verwijderd, ambulance geassisteerd en nog vermeende vermisten gezocht (bleek uiteindelijk loos alarm).

Vrijdag
De laatste krachttraining voor de vakantie! En daarvoor had Huub een experiment in petto. Met het Trifectaweekend nog een beetje in het lijf deed ik mijn deadlifts toch maar mooi op het geprogrammeerde gewicht! Alleen ik dacht van die deficit af te zijn. Mooi niet! Ik sta nog steeds met de benen in de nek en nu tien reps per set! En om het nog erger te maken… Squats er achteraan, waarbij ik zo diep mogelijk moet zakken met mijn gat op een zandzak. En dan ‘maar’ 15 reps per set… Ik denk dat ik morgen geen stap zet!
Na de training ging ik even buurten bij Emilie, die ik al veel te lang niet gezien had, en stond ik in de Pinksterdrukte in de file naar huis. Daardoor kon een etentje met mijn ouders niet doorgaan, want ook naar het restaurant was één al drama op de weg. Dus doken we in het dorp het restaurant in.

Zaterdag
Eigenlijk best lekker om uit te slapen op mijn zaterdag. Ik doe wat laatste boodschappen en pak mijn spullen in. Al lijkt het er eerder op dat ik mijn hele huis aan het inpakken ben! Na de training van gisteren besluit ik om mijn weekendrondje hardlopen deze week even over te slaan. Mijn benen zijn na gisteren niet in staat een zweeffase te creëren! En morgen heb ik ook wat anders in de planning.

Totaal loopkilometers deze week: 17 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 199 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!