Training

Sports diary #21 2024

De vakantie komt steeds dichterbij, maar eerst het eerste raceweekend van het jaar: Spartan Race in Zandvoort. Die kicken we maar meteen af met een Trifectaweekend. Maar of ik er klaar voor ben…?

Zondag
Vannacht heb ik eindelijk een lange nacht gemaakt. Dat was nodig ook, want de afgelopen week was op meerdere fronten pittig en ik maakte te korte nachten. De dag begon ik met koffie en een boek in het zonnetje in de tuin, waarna ik de loopschoenen aantrok voor een rondje naar het Henschotermeer. Veel mensen genieten van het lange Pinksterweekend in de zon en het was gezellig druk. Met een ijsje bij het Strandhuis genoot ik van de zon, terwijl donkere wolken zich samenpakten. Toch maar koers naar huis inzetten, want er was regen en onweer voorspeld. Alsof ik een ingebouwd weerstation in me heb, kreeg ik het weer voor elkaar om precies voor het onweer en de eerste druppels binnen te zijn!

Maandag
Heerlijk een vrije maandag! Op naar Westervoort voor een mineralenbeurs met veel bekenden. Superleuk! Ik had één stuk in gedachte dat ik echt wilde hebben, mits het er was. Het zusje van twee fluoriet stukken uit een bepaalde streek in China. Dit derde stuk is totaal anders dan de andere twee stukken, maar komt uit dezelfde mijngang. Mazzelaar die ik was: ik vond een prachtig exemplaar! Trio compleet!
’s Avonds testten we de Bastard uit bij mijn ouders met pizza! Dat viel zeker niet tegen!

Dinsdag
Leuk hoor die 2e Pinksterdag en een dag vrij zijn, maar met een werkdag minder deze werk betekent dat dat ik deze week even heel hard door moet knallen. En daarom werkte ik vandaag thuis, want dinsdags is al een drukke dag op kantoor en als ik dan ook nog eens dubbele snelheid moet werken heb ik focus nodig.
Tussen de middag liep ik nog even mijn hoofd leeg met een korte lunchrun (vergeten een foto te maken, dus maar even een foto van zondag) om vervolgens aan het einde van de middag nog even een snelle brandmelding mee te pakken. Alleen was het vuur al gedoofd toen we arriveerden. Sneller kan niet!
De oefenavond was deze keer een THV-oefening, waar ik heel blij mee was, want ik was nummer 1. Wat betekend dat ik het technische werk samen met nummer 2mag doen. Eindelijk eens voordeel van mijn lengte gehad, want ik kon me redelijk in elkaar vouwen in de achterbak van de auto die op de kant lag om de stoelen te verwijderen.

Woensdag
Vandaag een gezellige dag op kantoor met de nodige leuke gesprekken, ideeën uitwisselen en getik op het toetsenbord. De dag vloog voorbij en meer dan een lunchwandelingetje zat er vandaag niet in. Ik zal blij zijn dat volgende week weer gewoon drie werkdagen heeft.

Donderdag
Mijn vrije dag was niet echt een vrije dag. Er stond namelijk een overleg gepland in Eindhoven. Met reistijd, overleg en een gezellige bijpraatlunch kostte me dat al bijna een volledige dag. Op de terugweg wilde ik nog een rondje gaan hardlopen. De Moerputten staan al lange tijd op mijn to do lijstje dus daar besloot ik een stop te maken.
Nu had ik gedacht dat het een groter gebied was, maar met een rondje van 5 kilometer heb je alles wel gezien. Dus ik plakte er via Komoot nog een lusje aan en kwam op 8 kilometer uit. Meer hoeft niet, want komend weekend staat er een Trifectaweekend op de planning!
Al met al wel een verrassend rondje met natuurlijk het Halve Zolenlijntje met de kenmerkende brug als hoogtepunt, maar ook het lange vlonderpad door het moerasje was erg mooi. Vraag me niet waarom ik witte sokken had aangedaan, maar die waren na een passage door een laaggeleden weiland niet wit meer…

Vrijdag
Met een druk programma dit weekend in Zandvoort had ik vandaag geen training bij Huub. In plaats daarvan sliep ik uit, rondde ik een freelanceklus af, deed wat boodschappen voor de vakantie en pakte mijn weekendspullen in. Met de weersvoorspellingen wordt dit weer een volksverhuizing…

Zaterdag
Wekker om 6 uur, maar ik was al wakker. Toch een beetje onrustig geslapen door een beetje spanning. De meeste onzekerheid zat in het weer, want de voorspellingen voor dit weekend zijn niet te best.
Aangekomen in Zandvoort was het droog en de mensen druppelden het terrein op. Al snel was het tijd om me klaar te maken voor de Beast, die om 9.20 uur zou starten. Ik had al besloten om het rustig aan te doen. Ergens heb ik mijn racemojo nog niet gevonden, ik heb drie races voor de boeg en over 1,5 week ga ik op vakantie, dus ik moet heel blijven. Samen met Sanne en Leontien ging ik van start en finishte ik met een grote smile de eerste race van dit jaar.
Na een korte pauze besloot ik toch vandaag de sprint te lopen in plaats van morgen. De weersvoorspellingen voor nu waren slecht met veel regen, maar zondag was daar ook de kans op onweer. In de stromende regen dus op weg op de sprint. Onderweg kwam ik nog een oude bekende tegen en liep ik samen met twee andere verzopen katjes naar de finish en daarna direct door naar de auto om droge kleding aan te trekken. Een voordeel: ik was wel lekker op tijd thuis voor een relaxte avond.

Totaal loopkilometers deze week: 53km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 609 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km
Aantal loopkilometers maart: 101 km
Aantal loopkilometers april: 71

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!