Training

Sports diary #22 2021

Een beetje schuiven met trainingen, veel minder loopkilometers dan ik had gewild. Daarentegen veel meer achteruitloopmeters dan ik had gewild… Ondertussen mijn eerste kennismaking met vuur als aspirant brandweer en een dagje als BSB’er mee mogen maken. Wat past er eigenlijk veel in een week.

Zondag
Omdat ik gisteren niet kon trainen mocht ik vandaag met Sander meetrainen. Squats on the menu vandaag. Low bar back squats en paused front squats. Daarna nog een fijne serie bench press en vertical rows.
Eindelijk was het zulk lekker weer dat ik de tuinset weer eens uit de schuur getrokken heb. Vanmiddag dus heerlijk in de zon liggen braden. Veel te warm…

Maandag
Dit wordt een pittige week. Helemaal omdat ik even creatief mijn werkuren moet inplannen. Dus dat betekent vroeg beginnen en tot in de avond doorwerken. Maar alles voor een paar mooie gebeurtenissen deze week.

Dinsdag
Als ik vandaag niet ga lopen, komt er de hele week niets meer van. Dus. Vroeg uit de veren, eerst even een werkprio afronden, loopschoenen aan en gaan met die banaan. Om te bedenken dat een halve marathon for breakfast wel een goed idee is. Maar het werd toch al snel warm en ik moest zelfs onderweg even water bijtanken omdat ik door mijn water heen was! Maar uiteindelijk een mooie ronde van 22 kilometer gelopen. Zo jammer dat rond het tijdstip van mijn finish de ijswinkel nog hartstikke gesloten was…

Woensdag
Ik was eigenlijk een beetje nerveus voor vandaag. Onze eerste praktijkdag van de brandweeropleiding op de Kleefse Waard in Arnhem. Maar wat een gave dag was dit! Meerdere oefeningen gericht op buitenverkenning, offensief buiten en binnen inzet bezorgden een hele leerzame dag. Hoogtepunt was toch wel de laatste oefening, waar we een wel heel heet gebouw ingingen en we een roll over over ons heen kregen, maar bovenal een mooi compliment van onze instructeur over onze inzet als 1 en 2.

Donderdag
Vanochtend moest ik er weer onmenselijk vroeg uit, maar voor een wel heel leuke dag! Een dag waar we geen enkele foto van mochten maken. Vandaag bevond ik me op de compound van de BSB voor de opnames van een promotiefilm voor de dienst, waar ik als figurant aan deel nam. Een superleuke opdracht. Vandaag maakte ik een inauguratie mee, ging ik los in de dojo met boksen, woonde ik een voorlichtingsdag bij van de BSB en kreeg ik les in strafrecht. Een bijzondere dag, waarbij ik mocht samen werken met een groep leuke mensen. Nu heel lang geduld hebben… Het filmpje komt pas in het najaar beschikbaar.

Vrijdag
De training starten met 10 minuten achteruit wandelen? Jup, dat deed ik vandaag. Plus nog een lading aan andere nieuwe oefeningen als warming up, waar ik morgen waarschijnlijk enorme spierpijn van heb…

En alsof ik deze week nog niet genoeg in mijn brandweerpak had gezweet mocht ik vanavond nog een oefening draaien. Dit keer een offensief binnen inzet na een verkenning buitenom.

Zaterdag
Mijn kuiten! Help! En vandaag begonnen we weer met 10 minuten achteruit wandelen… Ik denk dat ik een rollator aan moet schaffen. De squats die daarop volgden gingen ook niet naar behoren met die trillende beentjes.

’s Middags ging dan ook de herstelmodus aan. Met Sofie reed ik naar Zeeland voor eerst een lunch in Middelburg, gevolgd door een audiotour die ik meteen voor mijn werk kon gebruiken, ijs en chocolaatjes. Helaas was het niet zo zonnig als de afgelopen dagen. Vervolgend reden we door naar Domburg voor koffie met taart en een tochtje langs zee om terug gekomen in Breda te genieten van een heerlijk diner bij de Barbier.

Totaal loop kilometers deze week: 22 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 674 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!