Training

Sports diary #22 2023

De vakantiemodus is aan! Het is jaren geleden dat ik drie weken aaneengesloten vrij was en de hort op ging! En dit wordt een roadtrip die ik lekker met me, myself en I ga ondernemen!

Zondag
Eindelijk is het lekker weer en warm genoeg om de sup weer eens leven in te blazen! Aangezien Sander er net eentje heeft aangeschaft en deze wilde testen, besloten we een A-naar-B-tje te varen over de Heiligenbergse Beek van Leusden naar Woudenberg. Een heel mooi deel van een sup/kanoroute van 14 km, maar voor deze eerste keer was 4 km genoeg. Dat pompen heb ik niet gemist, maar het suppen zelf is zo lekker zen!

Maandag
And I am off!! Vakantiemodus is nu echt aan en in alle vroegte stapte ik in de auto op weg naar mijn eerste stop: Luxemburg! Oftewel, niet een al te lange rit.
En de reden dat ik zo vroeg in de auto zat, was omdat ik om 2 uur al een rondleiding in een kopermijn gepland had staan. En ik was zó op tijd, dat ik daar nog een kopermijnrondje wandelde voor de rondleiding. Laat dat nu ook de route zijn die we (na het museumpje bezocht te hebben en een film getoond kregen) met de gids opnieuw aflegden naar de ingang van de mijn.

Met laarzen, helm en stofjas gingen we de gang in, waar we door enkel hoog water plonsden. De kopermijn bestaat al sinds de Middeleeuwen, maar is nooit een mijn geweest die winst op heeft geleverd. Het is dus ook geen grote mijn, waarvan ook nog eens de meeste gangen onder water staan. Via een trap klommen we weer omhoog, waar de hitte van de dag je ineens om je gezicht sloeg. Daarna stond het ons vrij lekker in de puinhopen te wroeten op zoek naar ankeriet, chalcopyriet en fossielen. Deze worden hier het meest gevonden, al is het moois er wel tussenuit gevist.Vervolgens naar het park waar ik voor de komende dagen een huisje heb, dat als uitvalsbasis gaat dienen voor mijn avonturen!

Dinsdag
Met een wandelnetwerk van heb ik jou daar is het nog lastig om een route uit te zoeken. Ik kom nu al tijd te kort voor wat ik allemaal wil zien! Vandaag koos ik voor de Nat’Our route 2, een wandelroute van 18 km, die de gids van de kopermijn aanraadde. En dat was een mooie!
De route liep langs de grensrivier Our. Op niveau van de rivier, dan weer op de heuvels in Duitsland en Luxemburg. Met aardig wat hoogtemetertjes. Dus mijn tactiek, aangezien ik vakantie heb: omhoog alles hiken en verder lekker lopen. Mooie training voor Andorra! En na afloop…. uiteraard een ijsje. Al moet je er hier wel naar zoeken…

Woensdag
Eigenlijk had ik twee hikes voor vandaag op de planning, maar het bleef bij eentje. De reden: ik kreeg het voor elkaar om de route bijna twee keer zo lang te maken als de originele route door alle loops, doorgangetjes, uitkijkpunten en gangen te willen ontdekken. Ik wandelde vandaag de B2 route, die door de bossen bij Berdorf voert via het kalkstenen labyrint.

Donderdag
Poe, mijn laatste volle dag in Luxemburg is al weer aangebroken. En ik moet eerlijk zeggen: ik had hier nog wel wat langer kunnen blijven!
Vandaag liep ik de route die ik eigenlijk voor gisteren gepland had: de Extra Route B van de Mullerthal Trail. En ook die stelde niet teleur! Een heel afwisselende route door bos, even een uitstapje richting een ruïne, langs kabbelende beekjes, de heuvels in, door velden en dorpjes, langs de kalkstenen formaties, via een kalksteengroeve en toen was de tour al weer voorbij!
En mijn laatste volle dag in Luxemburg ook. De middag bracht ik in relaxmodus door bij mijn huisje in de zon en daarna was het de spullen bij elkaar zoeken en inpakken. Morgen een reisdag naar de volgende locatie!

Vrijdag
Er stond een rit van zo’n 6,5 uur zonder pauzes op het programma, dus heel erg vroeg hoefde ik mijn bed niet uit. Maar ondanks dat was het toch een heel pittige dag en merkte ik dat ik niet zo relaxt in de auto zit als voordat ik ziek werd. Oftewel, de batterij was aardig leeg toen ik in Eybens aankwam. Eybens is een klein wijkje ten zuiden van Grenoble en grenst direct aan het groen. Ik werd heel lief ontvangen door Beatrice en kon me lekker settelen in mijn huisje voor de komende bijna week. En ik kreeg er meteen de huiskat Mimi bij, die me nauwlettend in het oog hield en constant om knuffels kwam schooien.

Zaterdag
Vandaag vroeg uit de veren, want naar vandaag had ik enorm uitgekeken. Op naar Le Bourg-d’Oisans aan de voet van Les Ecrins! Hier bevindt zich onder meer een mineralenmuseum en er is een wandeling die langs een oude mijn voert, waar de meest mooie kristallen zijn gevonden. De weg er naar toe was een uittocht van Nederlanders die deel hebben genomen aan de Alpe d’Huzes. Aangekomen in Bourg was er markt en nam ik de tijd om het dorpje te verkennen en wat te eten om vervolgens een wel heel smal bergweggetje te nemen naar het startpunt van de wandeling langs de mijn.
De tegenliggers onderweg, waardoor ik achteruit langs overhangende rotsen en een afgrond, over een smal bruggetje terug een tunnel in moest, maakten dit een toch heel wat spannender ritje dan ik me had voorgenomen! En die weg moest ik na de wandeling ook nog terug… Maar de wandeling en helse rit waren niet voor niets, want met mijn rugzak vol stenen (calciet) kwam ik terug bij de auto. Het was maar goed dat mijn rugzak niet groter was en ik een keuze moest maken wat ik mee kon nemen.
Vervolgens naar beneden (zonder tegenliggers gelukkig dit keer) naar het museum, waar echt prachtige stukken te zien waren.

Omdat het aan het einde van de dag nogal dichttrok op tijd weer terug gegaan naar mijn huisje om daar te chillen. Uiteraard in gezelschap van Mimi.

Totaal loopkilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 230 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!