Training

Sports diary #22 2024

It’s a wrap! Wat een weekend! Het eerste raceweekend van het jaar zit er op, de vakantie lonkt, een paar bijzondere brandweerinzetten en ik sloot de week af met een bijna-PR.

Zondag
Ik stond vanochtend op zonder echt spierpijn te hebben, maar mijn ribben waren wel heel erg gevoelig. Ik wist ook meteen wat de oorzaak was, want mijn manier van over de hordes gaan tijdens de Beast en Sprint was domweg überlomp. Al bij de eerste meters van de Super wist ik dat ik het maar beter rustig aan kon doen. Het werd dus stukje rennen, stukje wandelen, obstakeltje nemen, stukje rennen, volop de rem voor een knuffel met een bekende en zo tot ik (eindelijk) na 12 kilometer over de finish was. Ik was dan ook blij dat ik de Sprint de dag er voor al had gelopen!
Voordat de pleures uit zou breken had ik nu wel de tijd om nog even een paar gave medaillefoto’s te schieten. Na de finish kwam ik Leontien weer tegen, dus we besloten samen het strand op te gaan voor wat hoogstaande creatieve uitspattingen.

Maandag
Vandaag een welverdiende rustdag achter de laptop. Fysiek dan, want mijn hoofd maakt overuren. Met de vakantie in aantocht en zo’n vijf weken vooruit werken voor mijn vakantie is geen kattenpis! Ik schiet van hot naar her, ben met 98475 verschillende dingen bezig en heb aan het einde van de dag het idee dat ik alleen maar met losse eindjes bezig ben.

Dinsdag
De dag op kantoor vloog voorbij, maar ik was aan het einde van de dag zo gaar als een klontje. Alsof de histamine weer raar loopt de doen. Ik wijd het maar aan een druk weekend dat ik achter de rug heb… Thuisgekomen heb ik eerst een uur op de bank voor me uit zitten staren voordat er weer wat leven in zat. Op naar de kazerne voor onze oefenavond. Vanavond was ik oefenbegeleider en eerlijk gezegd kwam me dat nu eens niet verkeerd uit! We zaten vervolgens nog nauwelijks aan de bar, ik had pas een slokje cola op, toen de pieper ging voor een stikstoflekkage. Op deze plek waren we al eens eerder geweest dus we wisten snel het probleem op te lossen en konden weer vlot naar de kazerne voor de cola.

Woensdag
Vanwege een bezoekje aan een partner in Leusden werkte ik vandaag vanuit huis. Eerst ideeen uitwisselen voor het magazine voor september en na nog wat snelle klusjes op naar Leusden voor een creatieve middag foto’s maken voor een aantal online artikelen. Dat kostte me uiteindelijk meer tijd dan gehoopt dus ik heb helaas nog geen weekend…

Donderdag
Ik begon de dag bij de kapper, want dat was weer hoognodig! Als ik me omdraaide in bed verwurgde ik mezelf bijna! Dus weer even een gezond stuk er af en weer wat kleur erin. Als de zon niet wil schijnen, doen we maar alsof!
Ik had gehoopt ‘even snel’ wat werkklusjes te kunnen afronden, maar dat werd nog bijna een volledige werkdag! Maar ik heb nu wel even wat druk van de ketel gehaald voor komende week.

Vrijdag
Zo vlak voor de vakantie is het een beetje zinloos met een nieuwe trainingcycle te starten. Dus vandaag een beetje freewheelen: op zoek naar het maximale gewicht voor 2 sets van 5 reps op de deadlift en de bench zonder dat de techniek eraan gaat. De gewichten gingen dus even flink omhoog met wat ik de afgelopen tijd heb getraind! Deadlift op 120 en bench op 57,5.
Vervolgens naar Nieuwegein voor een gezellige lunch met Alwin. Even de vakantieplannen doorspreken, de stand van zaken in het leven en gewoon ouwehoeren. Iets wat we goed kunnen.
Ik was nog niet koud thuis. Ik reed net de straat in toen de pieper ging voor een auto te water. Het bleken twee auto’s te water te zijn, waar nog een bijrijder in één van de auto’s zat. Een toevallige passant met tractor met op de aanhanger een kraantje had de boel al gestabiliseerd. Samen met het duikteam hebben we de vrouw uit de auto gekregen.

Zaterdag
Vandaag net zo’n verrassingstraining als gisteren, maar nu met squats. Ik ging eerst voor 70, dat werd 80 en ging eigenlijk vrij makkelijk. Dan ook maar 3 x 90 proberen? WTF! Te bizar. Ik denk dat het al wat jaren geleden is dat ik een 1rm op de squat deed en toen kwam ik uit op 95, die technisch gezien gewoon slecht was… En nu heb ik toch vrij makkelijk 3 x 90 eruit geperst! Daar zit dus meer in.
De dag (en week) werd afgesloten met een gezellige bbq op de kazerne ter ere van het 25-jarig jubileum van onze vereniging.

Totaal loopkilometers deze week: 12 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 609 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km
Aantal loopkilometers maart: 101 km
Aantal loopkilometers april: 71 km
Aantal loopkilometers mei: 127 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!