Training

Sports diary #23 2024

VAKANTIIIEEE!! Oooo wat heb ik hier naar uitgekeken! Nog even deze week werken en dan heerlijk de bergen in. Ik heb alleen zoveel plannen dat ik eigenlijk drie jaar vakantie nodig heb…

Zondag
De vakantiekriebels nemen toe! Vandaag ben ik druk met mijn inpaklijst aan de slag en lijkt er wel een bom ontploft te zijn in huis. Eerst chaos voordat alles geordend in de tassen verdwijnt…
Na een weekje looprust had ik weer zin om de benen te strekken. Ik was alleen even vergeten dat de twee verrassende krachttrainingen van vrijdag en zaterdag er toch wel ingehakt waren. Mijn benen en rug waren zo stijf dat ik, nog voordat ik de straat uit was, mijn plan bij had gesteld naar een kort rondje. De nodige stops en rek- en strekoefeningen onderweg maakten het een ontspannen rondje. En zo waar, de zon scheen zelfs!

Maandag
Poe wat een dag. Voordat ik het wist had ik de klok rond gewerkt en ben ik alleen van mijn kont af geweest voor boodschappen en een paar keer naar de wc te gaan. Oftewel, veel te weinig gedaan vandaag. Dat moest ik ’s avonds nog even oplossen met wat extra stappen. Maar de rust begint nu wel een beetje in te dalen. Ik heb er het vertrouwen in dat ik voor mijn vakantie eigenlijk alles wel afgerond kan hebben.

Dinsdag
Mijn laatste kantoordag voor de vakantie en ook meteen de laatste dag dat ik met mijn collega samenwerk, die eind van de maand afscheid neemt. Superjammer want zij is echt nog mijn guide hier. Een drukke dag dus waarin ik mijn werkzaamheden probeer af te ronden, we afspraken maken binnen de afdeling voor de vervanging tijdens vakanties/vertrek van collega en ik voor zie dat dit een heel pittige zomer gaat worden…
De oefenavond was een leuke. Onze jaarlijkse training levensreddend handelen, waarbij we twee casussen kregen waar ik nu nog niets over kan zeggen. Maar we zijn met vlag en wimpel geslaagd, dus dat is hartstikke fijn!

Woensdag
Omdat ik maandag de klok rond had gewerkt en afgelopen donderdag ook mijn vrije dag op had geofferd besloot ik vandaag de stekker er vroeg uit te trekken. Om 12 uur klapte ik de laptop dicht en deed ik de loopschoenen aan voor een rondje Henschotermeer. Ik kon bijna de oefencasus van dinsdagavond in de praktijk brengen toen een beperkte fietser met begeleider zo de provinciale weg overstak en niet luisterde naar de begeleider die keihard riep te stoppen. Gelukkig kon een busje tijdig remmen, maar mijn hart zat even in de keel.
Voor de schrik nam ik maar een ijsje met uitzicht op het Henschotermeer. Laat de vakantie maar beginnen! Thuis moest ik nog wel heel veel inpakken en het huis schoonmaken, maaaarrrr… bijna alles is gefikst.
Donderdag
VAKANTIEEE!! Hup, alles de auto inproppen en op weg! Via Vaals en de Hoge Venen reed ik naar de eerste stop van deze vakantie: Idar Oberstein. Ik heb een appartementje boven een Italiaans restaurant, dus één keer raden waar ik vanavond eet! Nadat ik me had geïnstalleerd ging ik op bezoek bij het Mineralenmuseum, op 10 stappen lopen van mijn verblijf vandaan. Ideaal dit!

Het mineralenmuseum viel me niet tegen. Niet alle stukken vond ik museumwaardig (ik vind dat ik zelf mooiere exemplaren heb), maar een aantal stukken waren echt wel supervet, zoals kristallen hauyn, maar ook een metershoge kwarts (paste net niet in mijn broekzak) en heel veel lokale agaten. Leuk was ook de slijperij, waar de slijpwielen door waterkracht van het waterrad worden aangedreven.
Na nog wat heen en weer geslenter door de winkelstraat met veel winkeltjes met mineralen die veel te hoog geprijsd waren voor de kwaliteit, schoof ik bij mijn benedenburen aan voor pizza!

Vrijdag
Wat een geslaagde eerste dag van de vakantie! Ik begon de ochtend met een rondje hardlopen. Ik had als tip de Kirschweiler Festung gekregen. Een pittige route  van 10 kilometer met de nodige hoogtemeters, wat uiteraard leidt tot mooie vergezichten. Op een paar punten waren de bordjes weg, wat leidden tot een avontuurlijke klauterpartij en natte voeten. Maar goed, dat maakte de route nog net wat avontuurlijker.

Vervolgens reed ik naar de Kupferbergkwerk, waar ik een tourtje door de oude mijn wilde doen. Ik was alleen de enige en voor één persoon doen ze geen rondleiding. Naaa zeg, geen VIP behandeling. Dit was deel één van omgaan met teleurstellingen. Ik dronk in de zon een kopje koffie en reed door naar Idar Oberstein voor het Edelsteinenmuseum, wat me eerlijk gezegd verraste.

Qua winkels is het niet veel meer. Ik sprak een goudsmidse, die sinds de coronacrisis merkt dat er veel zaken hebben moeten sluiten. Zij had nog veel werk via online opdrachten en is minder afhankelijk van een fysieke winkel. Bij een ander zaakje liep ik een leuke kwarts tegen het lijf, die als souvenirtje mee naar huis gaat.
Na nog een leuk gesprek bij de buren van airbnb, een Turkse mineralenwinkelier, was het tijd om weer aan tafel te schuiven bij de benedenburen voor een overheerlijke pasta met truffelroomsaus. Het is jammer dat Idar-Oberstein een nogal vergane glorie uitstraling heeft. Ik zat echt op het leukste en meest levendige en gezellige plekje van het dorp.

Zaterdag
Reisdag! Op naar Isenfluh in de Zwitserse Alpen. Ik besloot lekker op tijd te vertrekken, zodat ik om 16 uur ook echt in kon checken. Ik had de tijd voor deze rit ook wel nodig. Niet de meest inspirerende route, maar naarmate ik dichterbij de plaats van bestemming kwam werd het mooier en mooier. De laatste paar kilometer van de route waren wel even spannend. De ronde weg, die ik vooraf vluchtig gezien te hebben op een kaartje, bleek in werkelijkheid een wokkeltunnel te zien, waar  ik blij was geen tegenligger tegen te komen! Aangekomen bij de accommodatie kon ik heel makkelijk inchecken: de sleutel lag binnen op tafel. En wauw! Dit appartement, en dan vooral het uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau, overtrof alles! En als ik de andere kant op kijk, kijk ik de vallei in richting Grindelwald. Nu hopen dat het weer de komende week niet al te slecht is, want deze omgeving vraagt om een paar flinke hikes.

Totaal loopkilometers deze week: 27 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 638 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km
Aantal loopkilometers maart: 101 km
Aantal loopkilometers april: 71 km
Aantal loopkilometers mei: 127 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!